Prognoza meteo. Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în Bucureşti

Răcirea va fi foarte bruscă, mai ales în estul țării, unde temperaturile vor scădea și cu 10 grade în doar 2 - 3 ore, dar ninsorile în sudul României se lasă aşteptate. Vremea frumoasă va reveni după acest episod friguros.
Filip Stan
08 oct. 2023, 23:13
Prognoza meteo. Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în Bucureşti

Prognoza meteo. Vremea se schimbă radicval pentru scurtă vreme. Seara și în prima parte a nopții, aerul rece va cuprinde și jumătatea sudică a țării, iar în zonele de munte temperaturile vor deveni negative. Local, în nordul și centrul țării, iar izolat și în alte regiuni, noaptea va fi rece, iar dimineața se va semnala brumă și îngheț.

Luni, 9 octombrie, vremea se va menține rece. În cea mai mare parte a țării, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 19 grade.

Iarna dă însă târcoale, iar anul acesta se pare că va veni mai devreme Meteorologii anunță data exactă când va ninge prima dată în București.
Potrivit estimărilor specialiștilor AccuWeather primele ninsori se vor înregistra în luna noiembrie și vor avea loc chiar în Capitală.

Prima ninsoare înregistrată în România. Unde au căzut primii fulgi de zăpadă, în timp ce la mare lumea se bucura de soare și plajă
Meteorologii au actualizat prognoza meteo și anunță că iarna o să ajungă în România în curând. Deși suntem în luna octombrie, valorile din termometre indică temperaturi mai ridicate față de normalul acestei perioade, însă iarna nu este departe, iar prima ninsoare a fost deja anunțată.

 

Iara este aproape, iar asta o arată prognoza meteo pentru luna noiembrie. Se pare că în următoarea perioadă o să asistăm la o scădere a temperaturilor, iar prima zăpadă este mai aproape decât am crede.

Potrivit prognozei meteo întocmite de specialiștii AccuWeather, prima ninsoare în București va avea loc la data de 21 noiembrie 2023. Atunci temperaturile scad simțitor. Temperatura maximă o să fie de 6 grade, în timp ce minima scade la -1 grade.

Temperaturile se vor menține scăzute în București în luna noiembrie. Primele temperaturi negative se vor înregistra în data de 14 noiembrie, atunci când minima ajunge la -1 grade, iar temperaturile maxime se vor situa între 12 și 6 grade.

Citește și Prognoza meteo 9 octombrie 2023. Vremea se răcește la început de săptămână. Abia acum vine toamna adevărată

Prognoza meteo pentru săptămâna următoare
O scădere a temperaturilor începe să se înregistreze încă de săptămâna viitoare. De luni, valorile termice încep să scadă și se vor înregistra intensificări ale vântului.

„Un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina, pe de o parte, o scădere a valorilor termice, pe de altă parte, intensificări ale vântului, astfel încât mâine, duminică, în jumătatea nordică a țării, temperaturile vor scădea semnificativ față de astăzi.

Vom avea maxime de la 14-15 grade în regiunile nordice, până la cel mult 17-18 grade prin Crișana, prin sudul Transilvaniei și al Moldovei, în timp ce în jumătatea sudică a țării, tot mâine vorbim de vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu maxime ce vor mai urca la valori maxime de 27-28, izolat poate chiar 29 de grade.

Vântul, însă, va prezenta intensificări în toate regiunile pe parcursul zilei de mâine, cu rafale în general de 50-65 km/h, iar la munte peste 80-90 km/h.

Acest proces de răcire va continua, astfel încât luni se va răci și în jumătatea sudică. La nivelul întregii țări, vremea va fi chiar răcoroasă, cu temperaturi maxime de la 10-12 grade, în estul Transilvaniei, în Maramureș și în nordul Moldovei, la cel mult 19-20 de grade în extremitatea de sud a țării, în sudul Olteniei și al Munteniei, chiar dacă vântul va mai slăbi treptat în intensitate.

Minimele vor fi destul de scăzute și ele, în mod deosebit în noaptea de duminică spre luni, ușor negative în Transilvania, în Maramureș, acolo unde se va produce brumă, mai scăzute cel mai probabil în depresiune din estul ţării”, a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM, potrivit antena3.ro.

Prognoza meteo octombrie: vremea va fi caldă până la începutul lunii noiembrie

În săptămâna 9 – 16 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 16 – 23 octombrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 23-30 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'