Prognoza meteo. Vremea se schimbă radicval pentru scurtă vreme. Seara și în prima parte a nopții, aerul rece va cuprinde și jumătatea sudică a țării, iar în zonele de munte temperaturile vor deveni negative. Local, în nordul și centrul țării, iar izolat și în alte regiuni, noaptea va fi rece, iar dimineața se va semnala brumă și îngheț.
Luni, 9 octombrie, vremea se va menține rece. În cea mai mare parte a țării, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 19 grade.
Iarna dă însă târcoale, iar anul acesta se pare că va veni mai devreme Meteorologii anunță data exactă când va ninge prima dată în București.
Potrivit estimărilor specialiștilor AccuWeather primele ninsori se vor înregistra în luna noiembrie și vor avea loc chiar în Capitală.
Prima ninsoare înregistrată în România. Unde au căzut primii fulgi de zăpadă, în timp ce la mare lumea se bucura de soare și plajă
Meteorologii au actualizat prognoza meteo și anunță că iarna o să ajungă în România în curând. Deși suntem în luna octombrie, valorile din termometre indică temperaturi mai ridicate față de normalul acestei perioade, însă iarna nu este departe, iar prima ninsoare a fost deja anunțată.
Iara este aproape, iar asta o arată prognoza meteo pentru luna noiembrie. Se pare că în următoarea perioadă o să asistăm la o scădere a temperaturilor, iar prima zăpadă este mai aproape decât am crede.
Potrivit prognozei meteo întocmite de specialiștii AccuWeather, prima ninsoare în București va avea loc la data de 21 noiembrie 2023. Atunci temperaturile scad simțitor. Temperatura maximă o să fie de 6 grade, în timp ce minima scade la -1 grade.
Temperaturile se vor menține scăzute în București în luna noiembrie. Primele temperaturi negative se vor înregistra în data de 14 noiembrie, atunci când minima ajunge la -1 grade, iar temperaturile maxime se vor situa între 12 și 6 grade.
Prognoza meteo pentru săptămâna următoare
O scădere a temperaturilor începe să se înregistreze încă de săptămâna viitoare. De luni, valorile termice încep să scadă și se vor înregistra intensificări ale vântului.
„Un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina, pe de o parte, o scădere a valorilor termice, pe de altă parte, intensificări ale vântului, astfel încât mâine, duminică, în jumătatea nordică a țării, temperaturile vor scădea semnificativ față de astăzi.
Vom avea maxime de la 14-15 grade în regiunile nordice, până la cel mult 17-18 grade prin Crișana, prin sudul Transilvaniei și al Moldovei, în timp ce în jumătatea sudică a țării, tot mâine vorbim de vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu maxime ce vor mai urca la valori maxime de 27-28, izolat poate chiar 29 de grade.
Vântul, însă, va prezenta intensificări în toate regiunile pe parcursul zilei de mâine, cu rafale în general de 50-65 km/h, iar la munte peste 80-90 km/h.
Acest proces de răcire va continua, astfel încât luni se va răci și în jumătatea sudică. La nivelul întregii țări, vremea va fi chiar răcoroasă, cu temperaturi maxime de la 10-12 grade, în estul Transilvaniei, în Maramureș și în nordul Moldovei, la cel mult 19-20 de grade în extremitatea de sud a țării, în sudul Olteniei și al Munteniei, chiar dacă vântul va mai slăbi treptat în intensitate.
Minimele vor fi destul de scăzute și ele, în mod deosebit în noaptea de duminică spre luni, ușor negative în Transilvania, în Maramureș, acolo unde se va produce brumă, mai scăzute cel mai probabil în depresiune din estul ţării”, a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM, potrivit antena3.ro.
Prognoza meteo octombrie: vremea va fi caldă până la începutul lunii noiembrie
În săptămâna 9 – 16 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii ţări.
În săptămâna 16 – 23 octombrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
În săptămâna 23-30 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.
În săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.