Prognoza meteo. Cerul va fi luminat de fulgere toată săptămâna. ANM mai anunţă reprize de grindină şi ploi consistente

Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat averse slabe în masivele vestice, în Oltenia, Crișana și posibil în Banat și Transilvania. Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului, precum și în zona Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale în general de 55...65 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi de la 4...5 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 16...17 grade în Dealurile de Vest. Izolat vor mai fi condiții de ceață.
Filip Stan
20 mai 2024, 14:51
Prognoza meteo. Cerul va fi luminat de fulgere toată săptămâna. ANM mai anunţă reprize de grindină şi ploi consistente

Prognoza meteo MARTI
În Țară

Vremea se va încălzi, mai semnificativ în regiunile sudice, astfel încât valorile termice se vor situa peste mediile specifice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara și noaptea în vestul, sudul și centrul teritoriului, unde gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Se vor semnala averse și descărcări electrice în Banat, Crișana și Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia și Transilvania și izolat în celelalte regiuni. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în Banat, Transilvania și Moldova, unde vor fi viteze în general de 55…65 km/h, pe crestele Carpaților Meridionali, cu rafale de peste 70…80 km/h, iar de scurtă durată și în timpul averselor când vor fi posibile și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade, cu valori ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Pe suprafețe mici se va forma ceață.

Vara se amână. ANM anunță că „luna extremelor” nu s-a încheiat, vin furtuni electrice şi ploi torenţiale

București

Vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice se vor situa ușor peste cele caracteristice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice în vestul, sudul și centrul țării și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate (local 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp) și pe alocuri va cădea grindină. Vântul va avea intensificări ziua local în Moldova, Banat și la munte, dar se va intensifica pentru scurt timp și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, anunţă ANM.

București

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea va fi instabilă și se va răci în jumătatea de vest a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate și averse însoțite de descărcări electrice, iar pe alocuri se vor înregistra cantități importante de apă și, posibil, va cădea grindină. În celelalte regiuni, valorile termice se vor situa în general ușor peste cele caracteristice datei, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe areale mai mici, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări de scurtă durată în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 5 și 15 grade.

Meteorologii Accuweather anunţă vreme capricioasă până la sfârşitul primăverii

București

Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 11…14 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea se va încălzi în majoritatea zonelor. Pe parcursul zilei, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat, în special în vestul și sud-vestul țării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Pe alocuri, vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua în nord, centru și est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 30 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei. Noaptea, izolat se va forma ceață.

București

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI
În Țară

Vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, iar local și temporar vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

București

Vremea va fi caldă, iar probabilitatea pentru averse va fi mai mare în prima zi.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!