PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de Crăciun

PROGNOZA METEO. Începând cu 24 decembrie, vremea a intra într-un proces de răcire ce se va resimți cu precădere la valorile din cursul nopții, regimul termic devenind apropiat de cel normal în această perioadă din an în jumătatea de nord, dar menținându-se peste cel mediu climatologic în rest.
Romania TV
22 dec. 2018, 13:53
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de Crăciun

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
22.12.2018 ORA 20 – 23.12.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă, însă valorile termice, mai ridicate decât în nopțile precedente, se vor situa cu mult peste cele normale la această dată. Vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în vest, în centru și în nord și cu caracter local și slabe în restul teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în zonele joase de relief, iar la munte vor fi mixte la altitudini în general sub 1500 m și ninsoare la altitudini mari. În special în zona Carpaților Occidentali și Orientali cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei și se va forma ghețuș. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și diminuând semnificativ vizibilitatea, iar în masivele din nord-vestul țării stratul de zăpadă nou depus va fi consistent; în celelalte zone vântul va fi în general moderat, trecător cu unele intensificări. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 7 grade. Trecător se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă, mult mai ridicată decât în nopțile precedente, va fi de 1…3 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
23.12.2018 ORA 08 – 24.12.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a țării, dar în special în regiunile sudice și sud-vestice; temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 11 grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 3 grade. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor. În vestul, centrul și nordul țării precipitațiile -predominant ploi- vor fi frecvente și izolat mai însemnate cantitativ. În restul teritoriului doar pe spații restrânse va ploua slab. În zona montană, la peste 1500 m, va ninge temporar, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea și diminuând considerabil vizibilitatea; cu precădere în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni stratul de zăpada nou depus va fi mai consistent; la altitudini sub 1500 m precipitațiile vor fi mixte, iar intensificările de vânt la cote mult mai reduse. În zonele joase de relief vântul va sufla în general moderat. Date fiind temperaturile ridicate și precipitațiile sub formă lichidă, stratul de zăpada va scădea semnificativ în zonele de câmpie, deal și podiș, mai ales din vest și sud-vest, dar va fi în diminuare și la munte, la altitudini de sub 1400 m. Pe spații mici vor fi posibile depuneri de polei și vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice, în creștere, vor caracteriza o vreme mai caldă decât ar fi normal la această dată; temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va fi temporar noros, condițiile de ploaie vor fi reduse, iar vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
24.12.2018 ORA 08 – 25.12.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți cu precădere la valorile din cursul nopții, regimul termic devenind apropiat de cel normal în această perioadă din an în jumătatea de nord, dar menținându-se peste cel mediu climatologic în rest. Pe parcursul zilei vor fi înnorări în majoritatea zonelor, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi local mai însemnate în special la munte și în sud-vest. Va ninge în zona montană, iar în regiunile din nordul și centrul țării treptat vor predomina ninsorile. În restul teritoriului vor fi mai ales ploi. În a doua parte a intervalului precipitațiile vor fi în diminuare și restrângere semnificativă. Izolat vor fi condiții de polei, iar pe timpul nopții local se va forma ghețuș. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 80…90 km/h pe creste unde va fi viscol, dar temporar, la cote mai reduse, și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime în general între -7 și 2 grade.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice, deși în scădere ușoară, se vor menține peste mediile multianuale ale datei. Pe parcursul zilei vor fi înnorări, temporar va ploua slab, iar vântul va fi în general moderat. Apoi cerul va deveni variabil, iar vântul slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
25.12.2018 ORA 08 – 26.12.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, vor fi înnorări persistente și local ninsori slabe, îndeosebi spre seară și noaptea. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare și precipitații slabe, pe arii restrânse, cel mai probabil în sud-sud-est, la începutul intervalului. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, spulberând zăpada, la cote mai reduse și în est și în sud-est, iar în celelalte regiuni va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, în scădere, va avea valori maxime cuprinse între -4 și 4 grade și minime, în general, între -8 și -2 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și trecător, posibil precipitații slabe, la începutul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -6…-5 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
26.12.2018 ORA 08 – 27.12.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În jumătatea de nord a țării și în zona montană din restul teritoriului, vremea va fi predominant închisă cu ninsori, în general, slabe cantitativ. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă. Vântul va sufla moderat, iar la munte va continua să prezinte intensificări, cu viteze mai mari pe creste, viscolind și spulberând zăpada. Temperatura aerului, în creștere, va avea maxime cuprinse între -2 și 6 grade și minime în general între -3 și 1 grad.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
27.12.2018 ORA 08 – 30.12.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Cel mai probabil, în jumătatea de nord a țării și la munte, local și temporar vor cădea precipitații.

LA BUCUREŞTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Ce conțin, de fapt, iaurturile Danone și Danonino. Mulți români le dau copiilor, dar puțini se uită pe etichetă
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce a murit. Ce probleme grave ar fi avut
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Anca Şelariu, românca din echipajul NASA, a trăit un an într-o capsulă care simulează condiţiile de pe Marte
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'