PROGNOZA METEO. Cupola de foc acoperă iar România, cu disconfort termic accentuat şi furtuni violente de vară

Vor fi înnorări temporare în regiunile vestice și nord-vestice unde izolat vor fi averse slabe. În restul zonelor, cerul va fi variabil spre mai mult senin în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei până la 8...9 grade.
Filip Stan
08 aug. 2024, 17:23
PROGNOZA METEO. Cupola de foc acoperă iar România, cu disconfort termic accentuat şi furtuni violente de vară
O nouă cupolă de foc deasupra României. Meteorologii anunţe cele mai ridicate temperaturi ale verii 2024

PROGNOZA METEO VINERI
În Țară
Vremea va fi călduroasă în sud-vestul, sudul și estul țării, iar local în Oltenia și Muntenia va fi caniculă și disconfort termic ridicat unde și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara la munte și în Maramureș, local în Transilvania și Moldova și pe arii restrânse în Oltenia și Muntenia, iar noaptea mai ales în Dobrogea unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii. Pe spații mici cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 11…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21…22 de grade pe litoral.

București
Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza când și disconfortul termic va ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.  Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară și la începutul nopții vor fi înnorări temporare și posibil averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO SAMBATA
În Țară
Vremea va fi călduroasă în vestul și sudul țării, pe arii restrânse caniculară în Oltenia unde și disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 35 de grade, iar cele minime între 9…10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21…22 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza când pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în special în zona montană și submontană și cu o probabilitate mai mare în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări îndeosebi în nordul Moldovei, sudul Banatului și în Carpații Meridionali.

București
Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade, anunţă ANM.

PROGNOZA METEO DUMINICA
În Țară
Valorile termice vor fi în ușoară creștere, vremea devenind călduroasă în majoritatea zonelor, iar în vestul și în sudul țării local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade, cu valori mai mici în depresiuni (până la 9…10 grade în cele din estul Transilvaniei). Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în nord-estul teritoriului unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona Carpaților Orientali.

Prognoza meteo. Vremea va continua să se încălzească, va fi caniculă în sudul României

București
Vremea va deveni din nou caniculară, cu disconfort termic în creștere. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO LUNI
În Țară
Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, iar în sud și în vest va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în nordul Moldovei și 37…38 de grade în Banat, Oltenia și sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 9…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, exceptând nord-estul teritoriului unde va fi parțial noros, dar cu probabilitate redusă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană și în nordul Moldovei.

Citeşte şi: România se îndreaptă spre deşertificare. ANM a cumpărat 66 de senzori de umiditate a solului

VINERI

București
Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MARTI, MIERCURI, JOI
În Țară
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, exceptând zona litoralului, iar la începutul intervalului și regiunile nord-estice, iar în regiunile sud-vestice va fi caniculă.  Averse slabe vor fi posibile pe arii restrânse, mai ales la munte.

București
Vremea va fi călduroasă, posibil caniculară în orele după-amiezilor; nu sunt șanse de ploaie.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care e foarte apreciat în România și în întreaga lume. Keanu Reeves are un rol fenomenal în această capodoperă cinematografică
Capital.ro
Ordin în România, toleranță zero. Trebuie să dispară obligatoriu din țară. Se schimbă legea
Playtech.ro
BREAKING TAS a luat prima decizie în cazul Sabrinei Voinea. Hotărâre de ultimă oră
DailyBusiness
ATENȚIE, ȘOFERI! Nu mai reparați mașinile în aceste locuri niciodată
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
S-a închis o televiziune din România. Gata, a fost scoasă din grila de programe
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Tragedie în Portul Midia! Patru persoane și-au pierdut viața după ce o navă a fost cuprinsă de flăcări
Capital.ro
Șoferii care își vor primi BANII înapoi. S-a decis azi, 8 august: E un abuz
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Câini-roboți desfășurați în Ucraina pentru misiuni periculoase
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! RĂSTURNARE de situație în RĂZBOI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!