Prognoză meteo. Săptămâna 7 – 13 decembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.
PROGNOZA METEO IARNA 2021-2022: Când vin ninsori, viscol şi ger de -30 de grade. Vortexul a apărut la polul Nord
Prognoză meteo. Săptămâna 13 – 20 decembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregi țări, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.
Prognoză meteo. Săptămâna 20 – 27 decembrie
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice, anunţă ANM.
Prognoză meteo. Săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie
Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Potrivit meteorologilor Accuweather, iarna 2021-2022 va semăna mult cu cea de anul trecut. Perioadele reci în România își vor face simțită prezența în lunile ianuarie-februarie.
PROGNOZA METEO. Sărbătorile de iarnă vin cu temperaturi de primăvară. Cum va fi de Revelion 2021
Vremea rece va fi resimțită cel mai probabil în lunile ianuarie-februarie. Zonele predispuse la temperaturi foarte scăzute şi ninosori puternice sunt Maramureş, Moldova şi Transilvania. Meteorologii se arată îngrijoraţi şi pentru eventualele perioade de frig, care ar duce la facturi mai ridicate la căldură. Este vizat, în special, estul Europei, inclusiv România.
Chiar dacă mai sunt oficial aproximativ două luni până la venirea iernii, creșterea costurilor energiei și îngrijorările legate de coronavirus continuă să își facă simțită prezența asupra continentului. În condițiile în care unii europeni se confruntă deja cu facturi foarte mari la energie, perspectiva unei ierni reci poate însemna și o iarnă scumpă.