Prognoza meteo de weekend. Temperaturi de vară, dar și furtuni cu grindină și vijelii la final de săptămână

Vremea se încălzește din nou, dar vom avea parte și de furtuni cu grindină și vijelii. În unele zone din țară ploile vor fi abundente și există riscul de inundații.
Alina Andrei
19 mai 2023, 14:50
Prognoza meteo de weekend. Temperaturi de vară, dar și furtuni cu grindină și vijelii la final de săptămână

Prognoza meteo. La noapte, în prima parte a nopții, pe suprafețe mici, în special în sudul, vestul țării și la munte vor mai fi nori, averse și descărcări electrice, apoi cerul se va degaja, iar înnorările vor mai persista doar în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 16 grade. Izolat se va semnala ceață.

În BUCUREȘTI, cerul va fi variabil în primele ore, apoi mai mult senin. Vântul va sufla slab pănă la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…14 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească până spre 11 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 20 și 28 de grade și minime între 6 și 16 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, la munte, local în Transilvania, Moldova, Oltenia și pe suprafețe mai mici în celelalte regiuni. Izolat aversele vor fi torențiale și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, îndeosebi pe parcursul zilei, la munte, în regiunile sudice, sud-estice și pe arii restrânse în centru și nord-est (viteze la rafală în general de 40…50 km/h).

BUCUREȘTI. Vremea va fi caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 26…28 de grade și o minimă de 12…14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar condițiile pentru averse vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h.

Citește și: Ciclonul care a devastat Italia vine tăvălug peste România. Elena Mateescu anunţă „ploi torenţiale şi grindină”

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza și seara, la munte, în Transilvania și pe alocuri în celelalte regiuni. Pe arii restrânse aversele vor fi torențiale și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, cu precădere ziua, local la munte, în regiunile sudice, sud-estice și pe suprafețe mai mici în centru și în nord-est (viteze la rafală în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade. Noaptea, izolat, se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, dar în a doua parte a zilei temporar va avea unele intensificări (viteze la rafală de până la 40…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

 

Prognoza meteo LUNI
Valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în regiunile vestice, sudice, la munte și izolat în rest. Aversele vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice, dar de scurtă durată și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni spre 3 grade. Izolat, noaptea, va fi ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată.

 

Prognoza meteo MARTI
Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere după-amiaza și seara, local la munte și pe suprafețe mai mici în zonele joase de relief. Izolat ploile vor fi torențiale și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime în general între 4 și 14 grade.

BUCUREȘTI. Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!