Prognoza meteo. Două săptămâni cu furtuni violente şi temperaturi caniculare

Valorile de temperatură vor scădea semnificativ în a doua parte a acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări, şi va ploua pe arii extinse, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, elaborate de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Filip Stan
04 iul. 2022, 16:27
Prognoza meteo. Două săptămâni cu furtuni violente şi temperaturi caniculare
Prognoza meteo 22 august. Vreme călduroarsă în toată ţara. Când începe să se răcorească

Prognoza meteo. Vremea se va încălzi săptămâna viitoare însă temperaturile maxime nu vor mai depăşi 34 de grade. În Banat, valul de căldură se va menţine şi în zilele de 4 şi 5 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. Ulterior temperatura va scădea semnificativ, iar din 6 până în 11 iulie, media zilnică a maximelor va oscila între 26 şi 29 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 34 de grade spre data de 17 iulie.

Evoluţia temperaturilor minime va fi de scădere, de la o medie de 19…20 de grade în primele 3 zile, la valori în general de 13…16 grade pentru restul intervalului. În zilele de 5 şi 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată şi în perioada 7…11 iulie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

PROGNOZA METEO. Un ciclon loveşte România săptămâna viitoare. Harta interactivă
În Crişana, valul de căldură se va menţine luni şi marţi, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. În perioada 6 – 11 iulie, scăderea de temperatură va fi semnificativă, astfel că media zilnică a maximelor va oscila între 24 şi 28 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 33 de grade spre data de 17 iulie, anunţă ANM.

Temperaturile minime vor fi în jur de 19 grade în primele 3 zile, apoi de asemenea se va înregistra o scădere semnificativă până spre o medie de 12…13 grade în data de 11 iulie, iar spre mijlocul lunii iulie se va ajunge la valori de 14…15 grade.

prognoza-2saptamani (13)

În zilele de 5 şi 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată şi în perioada 7…13 iulie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

Prognoza meteo. În Transilvania, va fi cald la începutul acestei săptămâni, când media temperaturilor maxime va fi de 32…34 de grade. Vremea se va răci semnificativ în 6 iulie, iar până în 11 iulie cu mici variaţii de la o zi la alta se va înregistra o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 22 şi 26 de grade. După acest interval temperatura va creşte, iar până la o medie regională de 30 de grade în 17 iulie.

Temperaturile minime vor fi în jur de 16 grade în primele 3 zile, apoi de asemenea se va înregistra o scădere semnificativă până spre o medie de 10 grade în data de 11 iulie, iar spre mijlocul lunii iulie se va ajunge la valori de 12…13 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat în prima jumătate a intervalului (până spre 11 iulie) când pe arii relativ extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Ulterior probabilitatea pentru averse va fi mai redusă.

În Maramureş, în primele două zile ale intervalului valul de căldură se va menţine şi la nivelul acestei regiuni unde media temperaturilor maxime va fi în jur de 34 de grade, iar minimele vor fi de 17…18 grade. Perioada 6….11 iulie va aduce temperaturi uşor sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 22…26 de grade şi minime ce vor scădea în unele dimineţi până spre 10…11 grade. Pentru a doua decadă a lunii iulie sunt estimate temperaturi în creştere treptată, maxime termice ce vor ajunge la 30 de grade şi minime în general de 13…14 grade.

În zilele de 5 şi 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată şi în perioada 7…13 iulie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

Prognoza meteo. În Moldova, valul de căldură va persista până miercuri 6 iulie, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime în general de 32…35 de grade şi minime ce se vor situa în jurul valorii de 19 grade. Răcirea vremii estimată pentru perioada 7…11 iulie va aduce temperaturi maxime în medie de 24…26 de grade şi minime ce vor scădea în unele dimineţi până spre 12…13 grade. Ulterior temperatura va fi în creştere uşoară şi treptată, astfel că maximele se vor situa în jurul valorii de 30 de grade, iar minimele vor fi în medie de 15…16 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat în perioada 6 – 11 iulie când pe alocuri se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului ploile se vor semnala pe arii restrânse.

În Dobrogea, în primele 3 zile ale intervalului vremea se va menţine călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 30…32 de grade. Ulterior temperatura va scădea, iar în 10 şi 11 iulie, media zilnică a maximelor va fi de 25…26 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime în creştere uşoară, ce vor ajunge la o medie regională de 28…30 de grade.

Temperaturile minime vor fi în general de peste 20 de grade până în 7 iulie, apoi vor scădea la 16 grade în data de 11 iulie, iar până la finalul intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 18 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 7 – 10 iulie.

Prognoza meteo. În Muntenia, în primele 3 zile ale intervalului vremea se va menţine călduroasă, caniculară în zonele de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 34…36 de grade. Ulterior temperatura va scădea, iar în 10 şi 11 iulie, media zilnică a maximelor va fi de 26 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime în creştere treptată, ce vor ajunge la o medie regională de 32…33 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 18…19 grade până în 7 iulie, apoi vor scădea la 14…15 grade în 11 şi 12 iulie, iar până la finalul intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 16 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat în perioada 6 – 10 iulie când pe alocuri se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului ploile se vor semnala pe arii restrânse.

În Oltenia, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară în zilele de 4 şi 5 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 33…34 de grade. Ulterior temperatura va scădea, iar din 6 până în 12 iulie, media zilnică a maximelor va oscila între 26 şi 30 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 32…33 de grade.

Evoluţia temperaturilor minime va fi de scădere, de la o medie de 19 grade în primele 3 zile, la valori de 13…14 grade pentru 11 şi 12 iulie, apoi până la finalul intervalului se vor atinge 15…16 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată mai ales în prima jumătatea a intervalului. Aversele vor fi pe arii mai extinse în perioada 5 – 8 iulie. În restul intervalului, probabilitatea pentru averse va fi redusă.

Alertă meteo COD PORTOCALIU de val de căldură și disconfort termic ridicat, dar şi furtuni
La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată la începutul intervalului când media maximelor va fi de 22…23 de grade, iar a minimelor de 13…14 grade. Perioada 7 – 12 iulie va fi răcoroasă, cu maxime termice în general de 13…18 grade şi minime în medie pentru întreaga zonă montană de numai 6…9 grade. Încălzirea uşoară estimată pentru finalul intervalului de prognoză va însemna o creştere a temperaturilor maxime, la valori în medie de 20 de grade, dar şi a minimelor ce se vor situa în jur de 10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până în 11 iulie, astfel că aversele vor fi însemnate cantitativ şi se vor semnala aproape zilnic. După acest intervalului, aversele se vor semnala pe arii mai restrânse.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 4 – 17 iulie 2022 a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Singurele pensii care ar putea fi mărite în acest an. Anunțul momentului pentru milioane de pensionari
Capital.ro
Călin Georgescu NU va fi președintele României! Anunțul care cutremură scena politică
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Destinul tulburător actorului român, trădat de soție. I se spunea Sfinxul
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensiile se majorează între 100 și 400 de lei din februarie. Ce documente trebuie depuse de pensionari?
Cancan.ro
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Limită la bancomat. Anunț pentru românii care retrag bani cash de la ATM. Se aplică în toată țara
StirileBZI
Bugetarii pierd sume importante la salariu! Se sporuri se taie
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Aleksandr Lukașenko se pregătește pentru un al șaptelea mandat, în timp ce disidența este suprimată în Belarus
MediaFlux
PENSIE va fi DIGITALĂ. Anunțul Casei de PENSII pentru TOȚI românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București