Prognoza meteo duminică 18 februarie 2024. Vreme neobişnuită pentru această perioadă a anului În România

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste normele climatologice în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări, în general persistente în centru, est și sud și temporare în restul teritoriului.
Filip Stan
17 feb. 2024, 14:04
Prognoza meteo duminică 18 februarie 2024. Vreme neobişnuită pentru această perioadă a anului În România
Prognoza meteo duminică 18 februarie 2024. Vreme neobişnuită pentru această perioadă a anului În România

Prognoza meteo duminică 18 februarie 2024. LA NOAPTE Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului. Trecător va ploua slab în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, local în Crișana și pe arii mai restrânse în Banat și Transilvania. În zonele montane vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări pe creste. Temperaturile minime, în continuare mai ridicate comparativ cu mediile climatologice, vor fi cuprinse între -5 și 5 grade, cu cele mai mici valori în estul Transilvaniei. Pe alocuri va fi ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 0…2 grade.

DUMINICA Conform ANM, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste normele climatologice în cea mai mare parte a țării; temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Cerul va avea înnorări, în general persistente în centru, est și sud și temporare în restul teritoriului. Va ploua slab, ziua – pe arii restrânse în Transilvania și Moldova și izolat în Banat, iar spre seară și noaptea – pe spații mici în Dobrogea, precum și în dealurile Olteniei și ale Munteniei. La munte, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, în restrângere treptată în a doua parte a intervalului către Carpații Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări (rafale de 45…50 km/h), pe parcursul zilei, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, pe crestele montane, dar și în extremitatea de sud-vest. Pe alocuri va fi ceață. BUCUREȘTI Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele specifice perioadei, astfel încât maxima va fi de 9…11 grade, iar minima de 3…4 grade. Cerul va avea înnorări în mare parte din interval, dar condițiile de ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

Citeşte şi: Meteorologii ACCUWEATHER anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în martie 2024

LUNI Cerul va avea înnorări în general persistente în regiunile sudice, vestice și nord-vestice și va fi temporar noros în restul țării. Va ploua slab, ziua izolat în dealurile Olteniei și posibil și în nord-vestul Munteniei, iar noaptea în Maramureș, pe arii restrânse în Crișana și izolat în Banat, Transilvania și nordul Moldovei. În zonele montane aferente, vor fi precipitații slabe îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime, în scădere față de intervalul anterior dar tot peste normalul perioadei, se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Dimineața și noaptea pe alocuri se va forma ceață. BUCUREȘTI Cerul va avea înnorări în general persistente, iar vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice vor scădea față de ziua anterioară, dar se vor situa tot peste normele perioadei, astfel că maxima va fi de 7…8 grade, iar minima de 0…2 grade.

MARTI Valorile termice -în creștere în regiunile sudice- se vor situa peste cele normale în a doua parte a lunii februarie în cea mai mare parte a țării; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 4 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua slab pe alocuri în vestul, nordul și centrul teritoriului și izolat în celelalte regiuni, iar în zona montană vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață. BUCUREȘTI Valorile termice, în creștere față de ziua precedentă, se vor situa cu mult peste normele perioadei; astfel, temperatura maximă va fi în jurul a 12 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla în general slab.

MIERCURI Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste normele perioadei, mai ales în cursul zilei; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade. Înnorările vor fi mai persistente în nord-vestul teritoriului unde local va ploua, precum și în zona montană unde vor fi precipitații mixte; în restul țării, cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe se vor semnala pe spații mici. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață. BUCUREȘTI Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste cele specifice perioadei, în special ziua; temperatura maximă va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar probabilitate redusă de ploaie, iar vântul va sufla în general slab.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Primăvara începe cu temperaturi mari, dar ghioceii vor avea parte de multe precipitaţii

DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice, în creștere de la o zi la alta, vor fi semnificativ mai ridicate față de cele specifice perioadei. Ploi locale vor fi posibile la sfârșitul intervalului în regiunile vestice.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să plătească. Se anunță asociația de proprietari
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Telefoanele care au omorât concurența. Nimeni nu mai cumpără altceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!