Prognoza meteo duminică 6 august 2023. Care sunt previziunile ANM: vremea va deveni instabilă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru duminică, 6 august 2023. Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a ţării.
Filip Stan
05 aug. 2023, 14:29
Prognoza meteo duminică 6 august 2023. Care sunt previziunile ANM: vremea va deveni instabilă
Prognoza meteo duminică 6 august 2023. Care sunt previziunile ANM: vremea va deveni instabilă

Prognoza meteo duminică 6 august 2023. LA NOAPTE, TARA: Meteorologii anunţă că în jumãtatea de sud-vest a teritoriului gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat şi se va manifesta prin înnorãri, averse torenţiale, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp, iar îndeosebi în Banat, jumãtatea de vest a Olteniei, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi zonele montane aferente, se vor înregistra 30…50 l/mp şi izolat peste 70…80 l/mp, dar vor fi şi vijelii puternice (rafale în general de 70…80 km/h). În celelalte regiuni cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, local cu uşoare intensificãri. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, cu valori mai scãzute în depresiuni.

BUCURESTI: Cerul va fi mai mult senin, dar spre sfârşitul nopţii va prezenta înnorãri şi va creşte probabilitatea pentru averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Citeşte şi: Meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii. Temperaturile vor scădea sub 20 de grade Celsius

DUMINICA

TARA: Vremea va fi în general instabilã şi se va rãcori în cea mai mare parte a ţãrii. Excepţie vor face regiunile estice şi sud-estice, unde valorile termice vor caracteriza o vreme cãlduroasã, pe arii restrânse canicularã dupã-amiaza cu disconfort termic ridicat, indicele temperaturã umezealã (ITU) urmând sã atingã şi sã depãşeascã uşor pragul critic de 80 de unitãţi. În vestul şi nord-vestul ţãrii nebulozitatea va fi în general persistentã, temporar va ploua şi pe arii restrânse vor mai fi descãrcãri electrice. În prima parte a zilei în estul Olteniei, jumãtatea de vest a Munteniei, la munte, apoi treptat şi în Transilvania, Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificãri ale vântului (rafale în general de 60…70 km/h), pe arii restrânse vijelii şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi local 20…35 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de la 22…23 de grade în dealurile Crişanei şi în Maramureş pânã în jurul a 35 de grade în estul Moldovei şi al Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între 11 şi 20 de grade.

BUCURESTI: Vremea va fi în general instabilã şi se va rãcori. Cerul va fi variabil, dar cu înnorãri temporar accentuate în prima parte a zilei, când vor fi averse, posibil torenţiale (peste 10…15 l/mp) şi descãrcãri electrice. Temporar vântul va avea intensificãri, inclusiv de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 15…18 grade.

LUNI

TARA: În cea mai mare parte a Munteniei, în Dobrogea şi în jumãtatea sudicã a Moldovei, ziua vremea va fi predominant frumoasã şi local cãlduroasã, cu temperaturi maxime între 29 şi 33 de grade, însã noaptea înnorãrile se vor accentua şi pe arii extinse vor fi ploi local mai însemnate cantitativ. În restul teritoriului, va fi vreme în general rãcoroasã, cu maxime termice între 20 şi 28 de grade, cerul va avea înnorãri temporare şi, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice local la munte şi pe spaţii mai restrânse în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificãri. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8…9 grade în zonele depresionare şi 20…22 de grade pe litoral şi în deltã. În a doua parte a nopţii, izolat se va forma ceaţã.

BUCURESTI: Vremea va fi cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul a 32 de grade. Cerul va fi variabil ziua, apoi înnorãrile se vor accentua şi va ploua moderat cantitativ. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

MARTI

TARA: Vremea va fi rãcoroasã în majoritatea regiunilor, cu valori termice mult mai mici decât ar fi normal în prima decadã a lunii august în vest, în nord şi în centru; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, uşor mai ridicate pe litoral. Pe parcursul zilei, vor fi înnorãri mai persistente şi va ploua local în jumãtatea de nord-est a ţãrii şi la munte (cu precãdere în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali), unde se pot acumula izolat peste 15…20 l/mp şi vor fi posibile izolat descãrcãri electrice. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe se vor semnala pe spaţii mici. Noaptea, cerul va deveni variabil şi izolat se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe litoral, în bazinul vestic al Mãrii Negre şi pe alocuri pe crestele montane şi în extremitatea de sud-vest a ţãrii.

BUCURESTI: Vremea se va rãcori din nou, astfel cã maxima temperaturii aerului va fi de 26…27 de grade, iar minima de 14…16 grade. Cerul va avea înnorãri în prima parte a zilei când temporar va ploua slab, apoi treptat va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat.

MIERCURI

TARA: Dimineaţa şi noaptea, vremea va fi încã rãcoroasã, în special în regiunile intracarpatice şi la munte, dar în timpul zilei se vor atinge valori maxime mai ridicate decât în intervalul anterior şi agreabile în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, trecãtor cu înnorãri şi pe arii restrânse ploi slabe, cu probabilitate mai mare în zona montanã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade, mai scãzute în depresiuni, spre 5 grade în cele ale Carpaţilor Orientali, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. În a doua parte a nopţii, izolat se va forma ceaţã.

BUCURESTI: Vremea va fi în general frumoasã; cerul va fi parţial noros, dar probabilitatea de ploaie redusã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã, uşor mai ridicatã decât în ziua precedentã, va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

JOI, VINERI, SAMBATA

TARA: În regiunile sudice, vremea se va menţine relativ caldã în tot intervalul, iar în restul ţãrii vor alterna perioadele rãcoroase cu unele caracterizate de valori termice agreabile. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în regiunile nordice şi la munte.

BUCURESTI: Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice diurne vor fi în general de 30…31 de grade.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Noi trageri Loto pe 18 iulie 2024: Reporturi semnificative la toate categoriile
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'