PROGNOZA METEO. Extreme în weekend, inversiune termică în vest şi nord şi caniculă toropitoare în sud

Vor fi înnorări, averse și descărcări electrice în Maramureș, local în Crișana, Transilvania și la munte și pe arii mai restrânse în Banat și Moldova. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar averse slabe se pot semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor și posibil vijelii. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 13 și 23 de grade.
Filip Stan
02 aug. 2024, 14:15
PROGNOZA METEO. Extreme în weekend, inversiune termică în vest şi nord şi caniculă toropitoare în sud

PROGNOZA METEO SAMBATA
În Țară

Vremea va deveni în general instabilă, însă pe timpul zilei canicula va persista în Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei și în extremitatea de sud-est a Olteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, ziua în zonele de munte, local în Transilvania, Maramureș, Moldova și în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei și pe arii restrânse în celelalte regiuni, iar noaptea, local, în special în nordul și sud-estul țării.

Ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temporar vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, în general cu viteze de 40…50 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h, dar pentru scurtă durată se va intensifica și în timpul ploilor, când va lua aspect de vijelie. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă în sud-estul teritoriului, iar în rest vor fi mai scăzute, astfel maximele vor fi cuprinse, în general, între 27 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan, iar cele minime se vor situa, în marea lor majoritate, între 12 și 23 de grade.

ANM a extins codul portocaliu de caniculă în weekend. Disconfortul termic vine la pachet cu furtuni violente. Prognoză august 2024

București

Vremea va fi în continuare caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade și cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări spre seară și noaptea când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei, în general cu viteze de 40…50 km/h, dar posibil de scurtă durată și cu aspect de vijelie în timpul ploilor, anunţă ANM.

PROGNOZA METEO DUMINICA
În Țară

Valorile de temperatură vor fi mai scăzute față de intervalul anterior în estul, sud-estul și centrul țării, iar în rest nu vor avea variații semnificative. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și averse local în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Moldova și izolat în celelalte regiuni. Pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte, temporar în sudul Banatului și al Olteniei, precum și în Moldova, dar se va intensifica pentru scurt timp, pe spații mici, și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 13 și 21 de grade.

București

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate mai ridicată după orele amiezii pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI
În Țară

Vremea va fi călduroasă în sudul, vestul și local în estul țării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în nord, centru și nord-est și pe arii restrânse în rest. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări asociate ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo. Weekend de foc, doar la munte şi la mare se va putea respira. Disconfort termic accentuat în aşezările urbane

PROGNOZA METEO MARTI
În Țară

Vremea se va menține călduroasă în regiunile vest-sud-vestice, iar în rest valorile termice se vor situa, în general, în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales pe parcursul zilei, în jumătatea de est a teritoriului. Cantitățile de apă vor fi pe alocuri mai însemnate și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe areale mici în sudul țării și posibil în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, mai coborâte în zonele depresionare.

București

Valorile termice vor scădea față de ziua precedentă și se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei date. Cerul va avea înnorări temporare ziua, când se vor semnala averse și descărcări electrice, dar se va degaja treptat în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă  va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI, VINERI
În Țară

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, în a doua parte a intervalului caniculară în sudul și vestul țării. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată  în zonele montane.

București

Valorile termice vor fi în creștere, astfel că în a doua parte a intervalului vremea va deveni caniculară.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România. E făcut după o poveste reală și a ajuns cel mai apreciat. Bradley Cooper are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Plățile cash, restricționate!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Irina Columbeanu, primele imagini în costum de baie. Cum arată fiica lui Irinel
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Alertă la Marea Neagră! Ce s-a descoperit în apa din zona unor plaje populare! Turiştii, sfătuiţi să nu facă baie
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Codul portocaliu de caniculă continuă sâmbătă în patru județe! Meteorologii anunță temperaturi de peste 40 de grade la umbră și disconfort termic accentuat
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
El conducea mașina care l-a ucis pe băiețelul de 9 ani, în Pantelimon! Camera de bord a surprins momentul
substantial.ro
Kamala Harris atrage donații record în campania prezidențială din iulie
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?