Prognoza meteo. Fenomenul care poate strica Sărbătorile românilor. Se anunţă gheţuş de Crăciun

Izolat în centrul ţãrii se va depune polei, iar în zona Munţilor Apuseni şi din nordul Carpaţilor Orientali cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15...20 l/mp. În restul teritoriului vor fi înnorãri temporare şi ploi slabe, pe arii restrânse în Moldova şi Oltenia şi izolat în Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, dar se va intensifica treptat în nord-vestul teritoriului cu viteze în general de 55...60 km/h, precum şi în Carpaţii Orientali, Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali, unde în special la altitudini mai mari de 1700 m, rafalele vor depãşi 90...100 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea scãzutã.
Filip Stan
21 dec. 2023, 13:40
Prognoza meteo. Fenomenul care poate strica Sărbătorile românilor. Se anunţă gheţuş de Crăciun

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va deveni vântoasã în toatã ţara, urmând a se înregistra la rafalã viteze în general de 55…60 km/h – în zonele joase de relief, şi de 90…100 km/h – la munte, unde începând din orele serii la altitudini în general de peste 1500 m, rafalele vor depãşi chiar 110…120 km/h. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi pe spaţii mai mici în restul zonelor.

Moș Crăciun aduce zăpadă și viscol în România. Se va depune strat de zăpadă. Ninsori și viscol puternic la munte. Cod portocaliu și galben de la ANM

La munte va ninge, local moderat cantitativ (15…20 l/mp) şi mai ales în zona înaltã va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusã şi zãpadã troienitã. În Maramureş şi Transilvania, dar pe arii restrânse şi în Moldova, Banat şi Crişana treptat în cursul nopţii vor predomina ninsorile, iar în restul zonelor şi al intervalului vor fi mai ales ploi. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -5 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 3 grade pe litoral.

BUCURESTI
Cerul va avea înnorãri şi trecãtor vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat în prima parte a zilei, apoi se va intensifica treptat, urmând ca la rafalã sã se înregistreze viteze în general de 55 km/h. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 1…2 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea se va menţine vântoasã în toatã ţara. Astfel, în zonele joase de relief vor fi viteze în general de 55…60 km/h, iar ziua în Transilvania, sudul Olteniei şi al Munteniei şi local în Dobrogea se vor atinge viteze şi de 65…80 km/h. La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în general la altitudini de peste 1500 m acestea vor depãşi 110…120 km/h. Cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse, iar în zona montanã local vor fi moderate cantitativ (15…25 l/mp). În Maramureş, Transilvania, dar pe arii restrânse şi în Moldova, Crişana şi Banat, va ninge viscolit, iar în rest vor fi mai ales ploi. La munte va fi viscol puternic, vizibilitatea foarte redusã şi zãpada troienitã. Temperaturile maxime se vor încadra între -2…0 grade în estul Transilvaniei şi 11…12 grade în sudul Olteniei, iar cele minime între -8 şi 4 grade.
BUCURESTI
Vremea va fi vântoasã pe tot parcursul intervalului şi vor fi rafale de 55…65 km/h. Cerul va fi mai mult noros, iar ziua temporar va ploua. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA

În cea mai mare parte a ţãrii, valorile termice se vor situa peste normele specifice în ultima decadã a lunii decembrie, iar cele din cursul nopţii vor fi chiar cu 5…10 grade mai ridicate decât mediile multianuale, însã vremea va fi în continuare vântoasã. Vor fi înnorãri în toate zonele, mai persistente în vestul, centrul şi nordul ţãrii, precum şi la munte. La începutul intervalului, în zona montanã vor predomina ninsorile, pe alocuri viscolite, iar în Maramureş, Transilvania, dealurile Crişanei şi nordul Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte, însã treptat, pe fondul advecţiei de aer cald, vor predomina precipitaţiile lichide ce vor favoriza izolat depunerile de polei; în Banat şi zona de câmpie a Crişanei va ploua temporar.

Unde va ninge înainte de Crăciun în România. Zăpadă în Ajun în multe oraşe

Vântul va continua sã aibã intensificãri la munte, cu viteze mai mari seara şi noaptea pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali (rafale de peste 80…90 km), dar se va intensifica local şi temporar şi în zonele mai joase de relief (în general cu 45…55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 0…2 grade local în Maramureş şi nordul Transilvaniei şi 14…15 grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar minimele nopţii de duminicã spre luni vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade. La sfârşitul intervalului, pe spaţii mici în sud-vest, vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Valorile termice se vor situa cu mult peste normele ultimei decade a lunii decembrie, însã vremea va fi în continuare vântoasã. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va avea intensificãri în mare parte a intervalului, cu rafale ce vor atinge 40…50 km/h. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã (semnificativ mai ridicatã faţã de noaptea anterioarã şi cu aproximativ 8…9 grade peste cea specificã datei) va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an (temperaturi în medie cu 8…14 grade peste norme), însã -cu precãdere ziua- vântul va mai avea intensificãri în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil în sud-sud-vest, dar va avea înnorãri în restul ţãrii. Va ploua în Maramureş, local în Transilvania şi Crişana şi izolat în estul teritoriului, iar la munte, în special în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ploaie. Vântul va avea rafale în general de peste 70…90 km/h la altitudini mari la munte, dar intensificãri locale şi temporare (viteze de pânã la 45..55 km/h) vor fi în prima parte a intervalului şi în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 1 şi 8 grade. La sfârşitul intervalului, în vest şi în sud-vest, vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an, dar se va menţine vântoasã pe parcursul zilei când temporar rafalele vor atinge 40…50 km/h. Cerul va fi variabil. Temperatura aerului va avea valori cu peste 10 grade mai ridicate decât mediile climatologice, cu o maximã în jurul a 16 grade şi o minimã de 4…6 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI

TARA
Valorile termice, deşi în scãdere uşoarã de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologice ale sfârşitului lunii decembrie. În prima zi vor fi precipitaţii slabe, trecãtoare -ploi pe areale restrânse în vest, centru şi în nord-est şi mai ales ploi la munte. Vântul va diminua în intensitate comparativ cu perioada anterioarã, iar cu precãdere în a doua parte a intervalului, în zonele joase, va creşte probabilitatea pentru formarea de nori joşi sau ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii decembrie, deşi valorile termice vor fi în scãdere uşoarã de la o zi la alta. Vântul va diminua semnificativ în intensitate, iar în a doua parte a intervalului va creşte probablitatea pentru formarea de nori joşi sau ceaţã.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'