Prognoza meteo. Furtuni cu putere de ciclon chiar de la noapte. Vor fi descărcări electrice, grindină şi ploi torenţiale

În Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin înnorări accentuate, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.
Filip Stan
01 iul. 2024, 13:48
Prognoza meteo. Furtuni cu putere de ciclon chiar de la noapte. Vor fi descărcări electrice, grindină şi ploi torenţiale
Un ciclon puternic va lovi România! Şefa ANM lansează o alertă meteo: "Schimbări drastice ale vremii!"

Prognoza meteo. MARTI

ÎN ȚARĂ
Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, cu precădere din orele amiezii, în cea mai mare parte a țării. În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, ziua în nord-vest, unde și nebulozitatea va persista, iar seara și noaptea, temporar, în sud-est. Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală și sudul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, dar în celelalte regiuni valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de intervalul anterior. Temperaturile maxime se vor situa între 21…22 de grade în Dealurile de Vest și în jurul a 37 de grade în Câmpia Română, iar minimele termice vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

EXCLUSIV Elena Mateescu, director ANM, anunță schimbări bruște de temperaturi la începutul lunii iulie: „Prima zi din luna lui Cuptor va fi caracterizată de temperaturi în creștere”
BUCUREȘTI
Canicula și disconfortul termic ridicat vor persista, iar din orele serii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil până spre seară, apoi înnorările se vor accentua, vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități; minima termică va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo. MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general instabilă și temperaturile în scădere, chiar semnificativă în jumătatea de sud-est a țării. Temporar vor fi înnorări accentuate, iar în majoritatea regiunilor vor fi averse, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului; izolat vor fi căderi de grindină, iar în est-sud-est vor fi posibile vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra pe arii restrânse cantități însemnate de apă. Probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi mai mică în zonele de câmpie din Banat și Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…19 grade în nord-vest și centru și 31…33 de grade în sud-est; minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni. Pe areale mici vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Vremea se va răcori simțitor comparativ cu zilele anterioare, astfel că temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo. JOI
ÎN ȚARĂ
Gradul de instabilitate atmosferică va diminua în mare parte din țară, iar valorile termice vor fi comparabile cu normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice în cursul zilei, local în zona montană și pe spații restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-estice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, mai mici în depresiunile intramontane, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Pe areale mici vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO. Inversiune termică, de la 35 de grade, la 13 grade Celsius. Furtunile se bat cu canicula la mijlocul verii

BUCUREȘTI
Cerul va mai avea înnorări temporare în cursul zilei când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Noaptea, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Prognoza meteo. VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va încălzi, astfel încât va deveni călduroasă în jumătatea sudică a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când se vor semnala averse pe arii restrânse în nord și centru și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade, mai mici în depresiunile intramontane, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Pe areale mici vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi în creștere față de ziua anterioară, vremea va deveni călduroasă, iar temperatura maximă va fi de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă de 16…19 grade.

Prognoza meteo. SAMBATA, DUMINICA, LUNI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară îndeosebi în regiunile sudice. Probabilitatea pentru averse se va menține ridicată în cursul după-amiezilor în zona montană.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor continua să crească, vremea va fi călduroasă, posibil caniculară în orele după-amiezilor. Condițiile de ploaie vor fi reduse.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Diplomat român declarat persona non grata în Rusia, MAE reacționează
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?