Prognoza meteo. Furtunile mătură iar România de la vest la est. Soarele sparge de luni pelicula de nori grei de ploaie

Vor fi înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţãrii şi doar pe arii restrânse în rest. În sudul Banatului, vestul şi nordul Olteniei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 9 şi 19 grade. Pe areale mici se va forma ceaţã.
Filip Stan
04 oct. 2024, 16:51
Prognoza meteo. Furtunile mătură iar România de la vest la est. Soarele sparge de luni pelicula de nori grei de ploaie

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va fi în general instabilã, iar cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate. Mai ales dupã-amiaza şi noaptea, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descãrcãri electrice şi izolat de intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi grindinã. Averse pe arii mai restrânse şi la intensitãţi mai mici, se vor semnala ziua în jumãtatea vesticã, iar noaptea în extremitatea de sud-est a ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime vor fi în scãdere în vest, nord şi parţial în centru şi se vor situa peste mediile climatologice specifice datei în rest, astfel cã, la nivel naţional se vor încadra, în general, între 17 şi 28 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 20 de grade. Pe areale mici se va forma ceaţã.

BUCURESTI
Vremea se va menţine caldã, dar va deveni instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri accentuate dupã-amiaza şi noaptea, când vor fi averse şi descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în timpul ploilor. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 14…15 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi instabilã, cu precãdere în jumãtatea de est a ţãrii. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse în Moldova, Dobrogea şi la munte, local în Muntenia şi Transilvania şi izolat în rest. Cantitãţile de apã vor fi pe arii restrânse însemnate şi se vor semnala descãrcãri electrice.  Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-est şi pe alocuri în sud şi est. Temperaturile maxime vor fi în scãdere şi în sudul, estul şi parţial în centrul teritoriului, şi se vor încadra în general între 16 şi 22 de grade, iar cele minime între 7 şi 15 grade. Pe areale mici se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va rãci şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Cod galben de ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului în zilele următoare. Anunțul făcut de meteorologi

Prognoza meteo LUNI

TARA
Valorile termice diurne se vor situa sub mediile climatologice specifice perioadei în Crişana, Maramureş şi Transilvania şi în jurul acestora în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri pe parcursul zilei în nord, centru, est şi sud-est, unde local şi temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-vestul, estul şi sud-estul ţãrii, precum şi în zona Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe areale mici se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi normalã din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei, însã probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 6…9 grade.

Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi în toatã ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre sfârşitul nopţii în regiunile vestice, unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în partea a doua a intervalului în sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 şi 24 de grade, iar cele minime între 5 şi 14 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţã.

Citește și Schimbari radicale ale vremii până la finalul săptămânii: Ploi și vânt în vestul țării. Temperaturile vor urca la 26 de grade, apoi vor cobori la 16

BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã şi se va încãlzi uşor faţã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade, posibil mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI

TARA
Valorile termice se vor situa în general peste mediile climatologice specifice acestei perioade, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã în jumãtatea nord-vesticã a ţãrii.
BUCURESTI
Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice vor continua sã creascã şi se vor situa peste mediile climatologice specifice acestei perioade.

DailyBusiness
Pensie de 550 de euro pentru acești români. Anunțul Ministerului Finanțelor
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Cel mai toxic și periculos salam din comerț. O mulțime de români îl cumpără, iar unii îl și consumă zilnic. Ce au aflat cercetătorii despre el e complet neașteptat
Capital.ro
Decizia ISTORICĂ luată de Putin. A dat ordinul cel mare. Rusia porneşte atacul
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție ȘOC! Românii au înlemnit când au văzut-o în fustă mult prea SCURTĂ și…
DailyBusiness
Decizia momentului pentru românii care au salariul până în 5700 de lei. Anunțul Guvernului
Adevarul
Cel mai ciudat cătun părăsit din Munții Șureanu. Oamenilor le era teamă să mai rămână aici noaptea
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
O serie de medicamente, pe lista neagră a UE. Ce va dispărea din farmacii în curând
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Război în Israel: Viitorul șef Hezbollah a fost vizat într-un atac cu bombe grele antibuncăr. Bilanțul morților a ajuns la 37 în ultimele 24 de ore
Cancan.ro
Prima reacție a Andreei Esca, după despărțirea Alexiei Eram de Mario Fresh: „În familia noastră..”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a cerut, UE a dat ordin. Decizie pentru mașini în Europa. Șoferii spun adio
StirileBZI
Se scumpesc marea majoritate a alimentelor! Cât va costa 1 kg de carne de porc
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor
substantial.ro
Contestațiile depuse la Curtea Constituțională asupra candidaturilor lui Geoană, Șoșoacă și Ciucă
MediaFlux
AVERTISMENT de RĂZBOI al RUSIEI! CONFRUNTAREA cu OCCIDENTUL, fără PRECEDENT! Se anunță CATASTROFA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Dispare un aliment de bază pentru români: se mai cultivă doar 15% față de acum 10 ani