Prognoza meteo. Inversiune termică, termometrele se aprind până în weekend, când revin furtunile violente

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra de la 8...9 grade în estul Transilvaniei și până la 19...21 de grade pe litoral, dar izolat și în dealurile vestice.
Filip Stan
20 iun. 2023, 14:13
Prognoza meteo. Inversiune termică, termometrele se aprind până în weekend, când revin furtunile violente

Prognoza meteo  MIERCURI
În Țară

Valorile termice diurne vor continua să crească ușor în toate regiunile, astfel încât vremea va deveni călduroasă în Câmpia de Vest și local în Câmpia Română. Cerul va fi variabil spre mult senin, dar cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului – după-amiaza și seara – pe arii restrânse în Dobrogea și la munte (îndeosebi în Carpații Orientali și estul Carpaților Meridionali) și doar izolat în Muntenia, Moldova și Transilvania, iar în a doua parte a nopții posibil în Banat și Crișana. Punctiform vor fi posibile și cantități de apă de peste 15…20 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa între 24 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 9…10 grade.

București

Vremea va continua să se încălzească ușor și va deveni călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, dar va avea unele înnorări în orele după-amiezii și ale serii, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, iar în cele din vest și sud-vest disconfortul termic va fi în creștere (indicele temperatură-umezeală ITU se va apropia de pragul critic de 80). Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice – mai ales după-amiaza și seara – local în Crișana și Maramureș, pe arii restrânse în Transilvania și în zona de munte și doar cu totul izolat și în rest. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa în general între 27 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei.

București

Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul zilei și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Prognoza meteo lunară – Urmează zile de foc în aproape toată ţara. ANM a anunţat cât mai ţin ploile
Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic ridicat în regiunile vestice și local în zonele de câmpie și podiș din restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice – după-amiaza și seara – local îndeosebi la deal și la munte, apoi cu precădere în vest și nord-vest, unde vor fi și intensificări ale vântului, posibil vijelii. Pe arii restrânse se vor înregistra cantități de apă însemnate și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade.

București

Vremea va fi în continuare călduroasă, dar cu disconfort termic în creștere. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va deveni instabilă și se va răcori semnificativ față de ziua precedentă în regiunile vestice, nordice, centrale, precum și la munte, unde vor fi perioade cu averse, local torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În rest, vremea va fi caldă, călduroasă și cu disconfort termic ridicat la câmpie, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala îndeosebi spre seară și în cursul nopții. Temperaturile maxime se vor situa între 24…25 de grade în Dealurile de Vest și până în jurul a 34 de grade în sudul Moldovei, Muntenia și extremitatea vestică a Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

Elena Mateescu anunţă caniculă după potop: Vineri, vom avea în jur de 34 grade Celsius, disconfort termic accentuat!
București

Pe parcursul zilei, în condițiile unui cer variabil, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat și o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Din orele serii va crește probabilitatea pentru înnorări accentuate și fenomene asociate instabilității atmosferice. Minima termică va fi de 17…18 grade.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
În Țară

Valorile termice vor scădea și în sud și sud-est, astfel că vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor. Îndeosebi în prima parte a intervalului vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a teritoriului.

București

Valorile termice vor fi în scădere și îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

Vârful Omu a fost marți dimineața unul dintre cele mai reci locuri din Europa


La vârful Omu temperatura a scăzut până la 1,1 C marți dimineață, aceasta fiind una dintre cele mai scăzute înregistrate în Europa în acele ore. Și stratul de zăpadă s-a topit la cea mai înaltă stație meteo din țară. Pe 7 iunie erau 104 cm, iar o săptămână mai târziu erau 50 cm.

Cea mai scăzută temperatură măsurată în Europa în această dimineață a fost de -1,8 C, la Kanevka, în Rusia. În Norvegia au fost -0,9 C (Edgeoya), iar la cel mai înalt vârf montan din Bulgaria (Mussala, 2.925 m), minima a fost de +0,7 C, arată datele ogimet.com.

În ultima lună, la vârful Omu nu au fost mai mult de +8,6 C, iar cea mai scăzută temperatură a fost pe 22 mai (-0,2 C). În cea mai puțin răcoroasă noapte (9 iunie), minima a fost de +5,1 C.

În România vine canicula. Pe 21 iunie maximele vor ajunge la +33 C în vest și sud-vest, pe 22 iunie vor fi +33 C și în Muntenia, iar spre final de săptămână maximele vor trece de +35 C în țară.

În aceste zile mai multe regiuni de pe glob sunt afectate de caniculă: Mexic, sudul SUA, China, Coreea de Sud, Iran, Arabia Saudită, Pakistan, Algeria, Niger. În aceste locuri maximele au trecut de 45 de grade și în Orientul Mijlocul s-au apropiat de 50 C.

Până și în Islanda au fost aproape 28 de grade C acum câteva zile.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarte extrem de VIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'