Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare la munte, averse în restul teritoriului. Vremea se încălzeşte pe Litoral

Vor fi înnorări, temporar averse și descărcări electrice, local în Muntenia, Oltenia și Banat și izolat în rest. La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 3 și 13 grade. Izolat se va forma ceață.
Filip Stan
24 apr. 2024, 14:25
Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare la munte, averse în restul teritoriului. Vremea se încălzeşte pe Litoral
Prognoza meteo În Țară

În sud-estul țării vremea va fi caldă, iar în restul teritoriului valorile de temperatură se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va avea înnorări și vor fi averse în Muntenia, Oltenia, Transilvania și Moldova, local în Dobrogea și izolat în celelalte regiuni. În special în sud-est, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de peste 15…25 l/mp. La munte, la altitudini de peste 1500 m, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În cursul nopții, cerul se va degaja în jumătatea de vest a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul, estul și centrul teritoriului, dar și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în estul Transilvaniei și 25 de grade în vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 3 și 9 grade, pe alocuri mai scăzute, spre 0…1 grad, în vest și nord-vest, unde izolat vor fi condiții de brumă, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

Praf saharian asupra României în următoarele două zile. Profesorul Adrian Constantin: „Problematic ar fi dacă ar ține câteva săptămâni la rând”

București

Valorile de temperatură se vor situa sub mediile multianuale, astfel că temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar minima de 6…8 grade. Pe parcursul zilei și la începutul nopții, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil moderate cantitativ, și condiții pentru descărcări electrice, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va fi în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate, anunţă ANM.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare la munte

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări pe parcursul zilei îndeosebi în zonele montane și submontane unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, iar la altitudini de peste 1800 m, trecător, ninsori sau lapoviță; în restul teritoriului, ploile vor fi posibile doar cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și local în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2…0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei unde se va produce brumă și 11…12 grade pe litoral. Izolat, cu precădere la sfârșitul nopții, se va semnala ceață.

București

Valorile termice, în creștere ușoară, se vor situa în jurul normelor perioadei, astfel că maxima va fi de 19…20 de grade și minima de 6…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar înnorări trecătoare, averse slabe și posibil descărcări electrice vor fi izolat în zona montană și în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade pe litoral și 23…24 de grade în Câmpia Română, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade, ușor mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

București

Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată vor fi posibile doar cu totul izolat la munte, iar noaptea în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…20 de grade pe litoral și în jurul a 26 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Citește și: Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare, vremea rea se prelungeşte, ciclonul se mută în sudul României

București

Vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

Vremea va fi caldă, iar averse de ploaie vor fi posibile pe arii restrânse la mijlocul intervalului.

București

Vremea va fi caldă, iar averse vor fi posibile la mijlocul intervalului.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
I-a ARUNCAT PISICILE de la balcon iubitei sale! Fanii, șocați: ”Mizerie umană ce ești!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cod galben și roșu de caniculă și furtuni în România: avertizări ANM pentru următoarele zile
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'