Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare, vremea rea se prelungeşte, ciclonul se mută în sudul României

Temperaturile minime se vor situa între -3 și 10 grade, cu cele mai mici valori în depresiuni. Izolat se va forma ceață, iar cu precădere în nord-vestul și centrul țării, pe spații mici se va produce brumă.
Filip Stan
22 apr. 2024, 13:42
Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare, vremea rea se prelungeşte, ciclonul se mută în sudul României
Vine urgia peste România! Elena Mateescu anunţă ploi torențiale şi furtuni în următoarele zile. Care sunt zonele vizate

Prognoza meteo MARTI
ÎN ȚARĂ
Nebulozitatea se va extinde treptat dinspre regiunile sudice și va ploua sub formă de aversă în cea mai mare parte a țării, iar în zona montană înaltă vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp (îndeosebi în Carpații Meridionali și în dealurile Olteniei) și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în sudul Banatului și la altitudini mari în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 10 și 21 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi închisă și temporar va ploua slab, mai ales sub formă de aversă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (viteze de 40…50 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Prognoza meteo MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va încălzi în Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în rest valorile termice vor scădea față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări și local ploi slabe la începutul intervalului în jumătatea nordică a teritoriului și izolat în rest. Începând cu orele prânzului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, local în vestul, nordul și centrul țării și izolat în rest, iar noaptea pe arii restrânse și în regiunile sud-estice. La altitudini foarte mari la munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări în prima parte a intervalului în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și nordul Munteniei și al Dobrogei, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 24 de grade, iar cele minime în general între 3 și 13 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

Ninsori abundente pe Transalpina. Noul strat de zăpadă a depășit 15 centimetri la Rânca VIDEO

BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 22…23 de grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…10 grade.

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va răci. În sudul, estul și centru țării cerul va fi mai mult noros ziua și variabil noaptea, se vor semnala averse, pe alocuri descărcări electrice și cantități de apă de peste 10…20 l/mp, iar în Muntenia, Moldova și Dobrogea vântul va avea unele intensificări. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, averse vor fi pe suprafețe mici și vântul va sufla slab și moderat. La munte, la altitudini de peste 1500 m, cu precădere în Carpații Meridionali, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în estul Munteniei și Dobrogea continentală, iar cele minime între 1 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -2 grade.

BUCUREȘTI
Vremea se va răci. Pe parcursul zilei și la începutul nopții cerul va fi mai mult noros și vor fi averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 3…6 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în prima parte a intervalului, când la munte și pe alocuri în zonele joase de relief vor fi averse în general slabe cantitativ. La altitudini de peste 1600 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în nord-vest și în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în Maramureș și nord-estul Transilvaniei și în jurul a 22 de grade în Muntenia, iar cele minime între 0 și 10 grade, mai ridicate pe litoral și în deltă, spre 12…13 grade.

Vreme de mănuşi şi fular în aprilie, meteorologii Accuweather anunță ninsori în România. Cum va fi prognoza de 1 Mai şi Paşte 2024
BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade. Cerul va fi variabil și numai la începutul intervalului vor mai fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi în creștere treptată în toate regiunile, astfel că vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Averse slabe vor fi posibile pe arii restrânse.

BUCUREȘTI
Vremea va continua să se încălzească, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'