Prognoza meteo lunară. Când e mai bine să-ți faci vacanţa în august

Canicula va persista și în acest weekend în câteva regiuni din România, în schimb șansele de furtuni și ploi vor fi mai scăzute.
Filip Stan
14 iul. 2023, 19:15
Prognoza meteo lunară. Când e mai bine să-ți faci vacanţa în august

Prognoza până la jumătatea lunii august: caniculă în sud, perioade cu precipitaţii în nord. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în următoarele patru săptămâni vremea va fi diferită în regiunile României. În sud vor fi perioade caniculare, în timp ce în nord va ploua mai mult decât în alte zone ale ţării.

Risc de tornadă în România! Elena Mateescu, ANM: „Nivelul de alertă este ridicat la 3” Furtunile fac deja ravagii

Prognoza meteo. În săptămâna 17 – 24 iulie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, dar şi deficitar în cele sud-vestice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo. În săptămâna 24 – 31 iulie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, sud-vestice şi local în cele centrale şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Noi alerte de caniculă după furtunile de dimineață. ANM anunță temperaturi caniculare și disconfort termic ridicat la sfârșit de săptămână, inclusiv în București
Prognoza meteo. În săptămâna 31 iulie – 7 august, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale şi la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, anunţă ANM.

ANM-Prognoza-4-saptamani-230711072120

Prognoza meteo. În săptămâna 7– 14 august, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo a verii. Elena Mateescu: „Va fi sub semnul extremelor”

Specialiștii vorbesc, la nivel mondial despre o vară secetoasă, în special în Europa. Fenomenul ar putea apărea atât în România cât și în alte state precum Bulgaria, Franța sau Spania.

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat cum va fi vremea în această vară.  „Fiecare sector economic este afectat anual de fenomene meteo extreme. Dacă 2022 a fost al treilea an cel mai călduros din istoria măsurătorilor din țara noastră, după 2019 și 2020, iarna 2022-2023 a fost cea mai caldă din istoria țării noastre și a doua cea mai caldă din Europa. Ianuarie a adus un nou record termic absolut în România, la Turnu Măgurele pe 19 ianuarie, când au fost 22,5 grade Celsius.
Cu siguranță, și ceea ce urmează pe parcursul primăverii 2023, verii 2023 și a toamnei și debutului iernii va fi sub semnul extremelor meteo. Statistica ultimilor ani ne-a arătat că recordurile înregistrate în anii curenți au depășit recordurile anterioare. Și cu siguranță va fi o vară a extremelor, pentru că fiecare anotimp a fost caracterizat de alternanțe termice semnificative.

Dacă vorbim de secetă, deja vorbim în România de un deficit accentuat de apă în sol pentru jumătatea estică a țării. Mă refer la Dobrogea, Muntenia şi Moldova, acolo unde, mai ales în Dobrogea, cantitățile de precipitații între 1 septembrie 2022 şi 28 februarie 2023 au însumat doar 127 l/mp. Iată deja un an complicat în această parte a țării, după un an agricol anterior excesiv de secetos în toată țara”, a declarat Elena Mateescu.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Anunțul cel mare despre PACE. A vorbit cu Vladimir Putin: O pace echitabilă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii, obligați să ia în calcul acest aspect. Ce trebuie să citească înainte de-a conduce
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Decizia intră în vigoare de astăzi, 3 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională din ultimii cinci ani: Doar 74% dintre elevi au luat note peste 5
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?