Prognoza meteo lunară. Lapoviţă şi ninsoare la munte, România va fi traversată de un ciclon polar de luni

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă, vineri, că în următoarele două săptămâni vremea va fi mai rece decât în mod normal, mai ales în nordul ţării.
Alina Costache
13 oct. 2023, 09:05
Prognoza meteo lunară. Lapoviţă şi ninsoare la munte, România va fi traversată de un ciclon polar de luni
Prognoza meteo duminică 6 august 2023. Care sunt previziunile ANM: vremea va deveni instabilă

Prognoza meteo lunară. Temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice perioadei până la sfârşitul lunii octombrie, după care, până la jumătatea lui noiembrie, se vor situa în jurul valorilor normale, rezultă din prognoza pe patru săptămâni făcută publică vineri de ANM.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în săptămâna 16 – 23.10.2023 valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nordice. Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de sud a teritoriului.

Prognoza meteo. Toamna vine cu tot arsenalul. Ploi mocăneşti în aproape toată ţara, lapoviţă şi ninsoare la munte

„După o perioadă foarte rece pe care am avut-o, de mâine vremea intră într-un proces de încălzire. Va deveni mai caldă decât normalul pentru a doua decadă a lunii octombrie. Aşteptăm maxime între 18 şi 26 de grade joi. Temperaturile vor mai creşte puţin, iar sâmbătă se vor încadra între 20 şi 29 de grade.

În această perioadă de trei zile, precipitaţiile vor fi puţine, mai ales în partea de nord şi centru a ţării unde vor fi în general slabe. Creşterea de temperaturi se va simţi şi la valorile minime, care se vor încadra între 17 şi 12 grade. Aşteptăm o schimbare importantă pe parcursul zilei de duminică, pentru că ţara noastră va fi traversată de un front rece, care va aduce scăderea temperaturilor.

De la începutul săptămânii viitoare, acest lucru va fi vizibil în toată ţara. Precipitaţiile, în zonele montane înalte, vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a declarat Florinela Georgescu

Prognoza meteo lunară. În săptămâna 23 – 30.10.2023 temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al ţării şi a unui uşor excedent în sud-vest, anunţă ANM.

prognoza-4saptamani (5)

Prognoza meteo lunară. În săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023 temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

EXCLUSIV – Răcire accentuată a vremii și precipitații de săptămâna viitoare. Elena Mateescu, director ANM: Se vor înregistra temperaturi negative pe timpul nopții și vor cădea lapoviță și ninsoare la munte

Prognoza meteo lunară. În săptămâna 06 – 13.11.2023 mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
“De ce îmi amorțesc mâinile și picioarele?”. Motivele reale pentru care ți se întâmplă așa ceva
Capital.ro
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Dispare o mare bancă din România! Schimbarea majoră pentru mii de clienți
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
OMS clasifică talcul ca „probabil cancerigen” și acrilonitrilul ca „cancerigen”
MediaFlux
TELESCAUN CĂZUT ÎN ROMÂNIA! SUNT VICTIME
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!