Prognoza meteo luni 18 martie 2024. Vremea se răceşte. Cât vor ţine ploile

Meteorologii anunță că ploile revin în București, de luni. Săptămâna viitoare, maximele termice înregistrate în Capitală vor fi cuprinse între 7 și 16 grade Celsius.
Filip Stan
17 mart. 2024, 17:18
Prognoza meteo luni 18 martie 2024. Vremea se răceşte. Cât vor ţine ploile
Prognoza meteo luni 18 martie 2024. Vremea se răceşte. Cât vor ţine ploile

Prognoza meteo luni 18 martie 2024. Conform ANM, vremea va intra luni într-un proces de răcire, la început în zonele centrale, respectiv în partea de nord-vest, centru-nord-est a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7-8 grade Celsius. Mai mult, vor reveni și ploile, iar în unele zone din țară chiar va ninge!

LA NOAPTE Cerul va fi variabil în vest și sud-vest și mai mult noros în rest. Va ploua slab în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și Dobrogea și pe arii restrânse în Muntenia, iar la munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și pe arii restrânse în est și sud-vest. Temperaturile minime, în general peste normele perioadei, se vor încadra între -2 și 7 grade. Izolat se va forma ceață. BUCUREȘTI Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mai mare decât cea specifică perioadei, se va situa în jurul valorii de 5 grade.

LUNI Vremea va fi caldă pentru această perioadă în sud-vestul țării, iar în rest valorile de temperatură vor marca o scădere și se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente ziua în jumătatea estică, iar noaptea și în sud și sud-est. Vor fi precipitații slabe cantitativ, mixte în cea mai mare parte a Moldovei și local mai ales ploi în Transilvania, Muntenia și Dobrogea, iar în celelalte regiuni, doar cu totul izolat ploi. În Carpații Orientali, local în Carpații Meridionali și izolat în restul masivelor vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și local în centru și sud. Temperaturile maxime vor fi de la 3 grade în nordul Moldovei până la 17 grade în Oltenia și sud-vestul Munteniei, iar minimele vor fi cuprinse între -4 și 6 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

MARTI Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, astfel valorile de temperatură se vor situa local sub normalul climatologic al datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade, ușor mai ridicate, până în jurul a 13 grade, în extremitatea de sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 și 3 grade. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, dar va avea înnorări în restul teritoriului; va ploua în Dobrogea, vor fi mai ales ploi local în Muntenia și în Oltenia (trecător lapoviță în zona subcarpatică a acestor regiuni), se vor semnala precipitații mixte pe alocuri în Moldova și izolat în Transilvania și Maramureș, iar la munte vor fi ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar local și temporar și în zonele joase. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață. Spre finalul intervalului pe arii restânse se va produce brumă. BUCUREȘTI Vremea va continua să se răcească, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub normele perioadei. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului, apoi va deveni slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad.

MIERCURI Valorile termice vor fi în ușoară creștere față de ziua anterioară în majoritatea zonelor și se vor situa în general în jurul normelor perioadei. Înnorările vor fi mai persistente în nordul, centrul și estul țării, precum și în zonele montane, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitații mixte (mai ales ploaie și lapoviță) local în Moldova și pe arii restrânse în Maramureș și Transilvania, iar în Dobrogea și pe alocuri în Muntenia vor predomina ploile. În zona montană va ninge în general slab. În celelalte regiuni, precipitații slabe vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, local în estul și sud-estul teritoriului și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 și 3 grade. Noaptea, izolat vor fi condiții de ceață și se va produce brumă. BUCUREȘTI Valorile termice vor fi în creștere față de ziua anterioară și se vor situa în jurul celor normale în această perioadă. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi de scurtă durată, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

JOI În jumătatea de est a țării, valorile termice vor fi apropiate de cele normale în ultima decadă a lunii martie, cerul va avea înnorări pe parcursul zilei și pe alocuri vor fi precipitații sub formă de ploaie și trecător lapoviță, iar în zona montană aferentă predominant ninsori, apoi se va degaja. În restul teritoriului, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cerul va fi variabil ziua, cu înnorări temporare noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane și pe arii restrânse în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -6 grade. La începutul și la sfârșitul intervalului, pe arii restrânse se va semnala ceață, iar noaptea pe alocuri se va produce brumă. BUCUREȘTI Valorile de temperatură se vor menține apropiate de cele specifice în ultima decadă a lunii martie. Cerul va avea înnorări ziua când vor fi posibile ploi slabe, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade. La sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

DE VINERI PANA DUMINICA Vremea va fi în încălzire, iar probabilitatea de ploaie va fi mai mare în vest și nord-vest.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...