Prognoza meteo luni 19 februarie 2024. Vremea rămâne caldă, în ce zone vor cădea precipitaţii

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luni 19 februarie 2024. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei perioade a anului!
Filip Stan
18 feb. 2024, 13:56
Prognoza meteo luni 19 februarie 2024. Vremea rămâne caldă, în ce zone vor cădea precipitaţii
Prognoza meteo luni 19 februarie 2024. Vremea rămâne caldă, în ce zone vor cădea precipitaţii

Prognoza meteo luni 19 februarie 2024. Conform ANM, dacă la munte avem ninsori şi strat de zăpadă, în restul ţării temperaturile vor fi de primăvară! Astfel, LA NOAPTE Cerul va avea înnorări, în general persistente în centru, est și sud și temporare în restul teritoriului. Pe spații mici va ploua slab în Muntenia, Oltenia, dar posibil și în Dobrogea, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali vor fi precipitații slabe predominant sub formă de lapoviță și ninsoare și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în sud-vest și în centru, va fi ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi noros, iar condițiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade.

Citeşte şi: Meteorologii ACCUWEATHER anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în martie 2024

LUNI Cerul va fi mai mult noros. Va ploua slab, mai ales seara și noaptea, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania, nordul Moldovei și izolat în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și condiții de polei. Polei va fi posibil să se formeze, noaptea, și în nord-estul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Dimineața și noaptea pe alocuri se va forma ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. În ultimele ore ale intervalului vor fi condiții de ceață.

MARTI Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei; astfel, maximele se vor încadra între 5 și 13 grade, iar minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua slab local în vestul, nordul, centrul teritoriului și izolat în celelalte regiuni, iar în zona montană vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în deltă. Dimineața și noaptea, pe alocuri va fi ceață. BUCUREȘTI Valorile termice, în creștere față de ziua precedentă, se vor situa cu mult peste normele perioadei; astfel, temperatura maximă va fi în jurul a 12 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. Cerul va avea înnorări, iar dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

MIERCURI În cea mai mare parte a țării, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste normele perioadei, cu precădere în cursul zilei; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade. Înnorările vor fi mai persistente în nord-vestul teritoriului unde local va ploua, precum și în zona montană unde se vor semnala precipitații mixte; în restul țării, cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe se vor semnala pe spații mici. Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări la munte. În primele ore ale intervalului, pe alocuri va fi ceață, care izolat poate persista. BUCUREȘTI Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste cele specifice perioadei, în special ziua; temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Cerul va fi temporar noros, vor fi condiții pentru ploi slabe, trecătoare, iar vântul va sufla în general slab. În orele dimineții, probabilitatea de ceață va fi ridicată.

JOI Valorile termice vor continua să crească, vremea devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an în toată țara; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade. Cerul va avea înnorări temporare, dar numai în nordul țării, pe alocuri, vor fi precipitații slabe -ploi în zonele joase și mixte în cele montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane și pe arii restrânse, cu viteze mai mici, în vest-nord-vest și izolat în celelalte zone. Dimineața și noaptea, vor mai fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an; astfel, temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate față de cele specifice perioadei. La mijlocul intervalului, va ploua în regiunile vestice, iar în restul țării probabilitatea de ploaie va fi mai redusă.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Aproape 8.000 de candidați au susținut proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!