Prognoza meteo luni 7 august 2023. Vremea se schimbă radical. Răcire bruscă la începutul săptămânii

ANM a emis prognoza meteo pentru această săptămână, în care vom avea parte de o răcire bruscă a vremii, după mai multe săptămâni de caniculă.
Filip Stan
06 aug. 2023, 14:47
Prognoza meteo luni 7 august 2023. Vremea se schimbă radical. Răcire bruscă la începutul săptămânii
Prognoza meteo luni 7 august 2023. Vremea se schimbă radical. Răcire bruscă la începutul săptămânii

Prognoza meteo luni 7 august 2023. LA NOAPTE ÎN ȚARĂ: Conform ANM, Cerul va avea înnorări temporar accentuate îndeosebi în prima parte a nopții în nordul, centrul și estul țării unde vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor mai depăși pe arii restrânse 35…40 l/mp. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi pe spații mici. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, dar local și în zonele mai joase de relief. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 22 de grade.

BUCUREȘTI :Cerul va fi variabil, iar temporar vântul va avea ușoare intensificări. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Citeşte şi: Meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii. Temperaturile vor scădea sub 20 de grade Celsius

LUNI

ÎN ȚARĂ: În cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, dar și în sudul Moldovei, ziua vremea va fi predominant frumoasă și local călduroasă, cu temperaturi maxime între 29 și 32 de grade, însă noaptea înnorările se vor accentua și pe arii extinse vor fi ploi local mai însemnate cantitativ. În restul teritoriului, va fi vreme în general răcoroasă, cu maxime termice între 19 și 29 de grade, cerul va avea înnorări temporare și, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi averse și posibil descărcări electrice local la munte și pe spații mai restrânse în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7…9 grade în zonele depresionare și 20…21 de grade pe litoral și în deltă. În a doua parte a nopții, izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI: Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil ziua, apoi înnorările se vor accentua și vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

MARTI

ÎN ȚARĂ: Vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor, cu valori termice mult mai mici decât ar fi normal în prima decadă a lunii august în vest, în nord și în centru; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, ușor mai ridicate pe litoral. Pe parcursul zilei, vor fi înnorări mai persistente și va ploua local în jumătatea de nord-est a țării și la munte (cu precădere în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali), unde se pot acumula izolat peste 15…20 l/mp și vor fi posibile descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe se vor semnala pe spații mici. Noaptea, cerul va deveni variabil și pe arii restrânse se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral și pe alocuri pe crestele montane și în extremitatea de sud-vest a țării.

BUCUREȘTI: Vremea se va răcori din nou, astfel că maxima temperaturii aerului se va situa în jurul a 26 de grade, iar minima va fi de 14…16 grade. Cerul va avea înnorări ziua, mai ales în primele ore, când temporar va ploua slab, apoi treptat va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare.

MIERCURI

ÎN ȚARĂ: Vremea se va încălzi în toată țara, însă dimineața și noaptea va fi răcoare mai ales în regiunile intracarpatice și la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte, în vestul și în nordul teritoriului, unde cu totul izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade, cu valori mai mici în depresiuni. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI: Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere față de ziua anterioară, va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade.

JOI

ÎN ȚARĂ: Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane, local în vestul, nordul și centrul țării și pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, mai ridicate pe litoral. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI: Vremea se va menține frumoasă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 13…16 grade.

VINERI, SAMBATA,DUMINICA

ÎN ȚARĂ: Vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, iar în cursul după-amiezilor izolat vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

BUCUREȘTI: Vremea va fi în continuare frumoasă și caldă.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cel mai periculos obicei de la plajă, dar și piscină. Medicul Vlad Ciurea spune că poate fi fatal: ”Se poate întâmpla o nenorocire”
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Locul de lângă România care seamănă cu Saint Tropez. Prețurile sunt mici aici
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Românii trebuie să depună în fiecare an acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ana Maria Bărbosu, atacată dur de presa americană pentru medalia de bronz
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...