Prognoza meteo. Conform ultimelor date transmise de ANM, luni, 25 noiembrie, se anunță un val de ninsori în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Tot aici, vântul va sufla destul de tare pe parcursul zilei.
Potrivit meteorologilor, vremea continuă să se încălzează în vestul și sud-vestul României, în timp ce în restul țării temperaturile rămân destul de scăzute.Se anunță ninsori în zona de munte, iar în restul țării cerul va fi noros.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade celsius, doar în Banat, Crișana și Oltenia mercurul din termometre va urca la 11 grade. Noaptea sunt așteptate temperaturi minime cuprinse între -7 și -2 grade.
”În regiunile vestice şi sud-vestice, valorile termice se vor situa în jurul celor normale în aceastã perioadã, însã în restul ţãrii vremea va fi rece. Vor fi înnorãri mai persistente în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi probabilitatea pentru precipitaţii redusã.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 7 grade, mai ridicate, pânã la 10…11 grade, în Crişana, Banat şi Oltenia; minimele termice vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, dar şi uşor mai mari în dealurile din Crişana. În cursul nopţii, pe alocuri se va forma ceaţă”, anunță meteorologii, potrivit news18.ro.
Potrivit noii prognoze meteo, luni, 25 noiembrie, în București vremea va fi destul de rece. Vântul va sufla slab, iar cerul va fi variabil. Temperaturile maxime ajung undeva pe la 6 grade pe parcursul zilei. Noaptea sunt așteptate temperaturi cuprinse între -1 și 4 grade.
Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Dan Bucă, informează că stratul de zăpadă în zona montană a ajuns la 40 de centimetri.
„În cursul nopţii a nins slab în zona montană înaltă. Vântul a prezentat intensificări temporare în zona montană înaltă de până la 72 km/h, spulberând zăpada. (…) Stratul de zăpadă măsura până la 40 de centimetri la staţia meteo Iezer (din Munţii Rodnei – n.r.), la Baia Borşa, 32 de centimetri în Poiana Borşa, 30 de centimetri la Moisei, 25 de centimetri la Băiuţ, 24 de centimetri la Cavnic, 16 centimetri la Groşii Ţibleşului, 15 centimetri la Coroieni şi 10 centimetri la Firiza”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș.
Potrivit acestuia, pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene au fost răspândite peste 200 de tone de material antiderapant.
„Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale au intervenit cu 16 de utilaje şi au răspândit 55 de tone de material antiderapant pe DN 17C, DN 18, DN 19, DN 1C, E 58 varianta ocolitoare a municipiului Baia Mare, iar pe sectoarele de drumuri judeţene s-a acţionat cu 23 de utilaje şi s-au răspândit 152 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului. (…) Fenomenul de ceaţă poate fi întâlnit pe unele porţiuni de drumuri”, a precizat Dan Bucă.
El a adăugat că toate zborurile interne/externe programate să aibă loc de pe Aeroportul Internaţional Maramureş se desfăşoară în condiţii optime.