Prognoza meteo. Nebulozitate intensă, umbrela este obligatorie toată ziua. Fenomene extreme tot weekendul

Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a nopţii temporar va mai ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 14...16 grade.
Filip Stan
11 sept. 2024, 14:16
Prognoza meteo. Nebulozitate intensă, umbrela este obligatorie toată ziua. Fenomene extreme tot weekendul

Prognoza meteo LA NOAPTE

TARA
Vremea se va menţine în general instabilã în jumãtatea de nord-est a teritoriului. Cerul va deveni variabil în vest şi sud-vest, iar în rest va fi mai mult noros. Va ploua în cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei şi în zona Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse cantitãţile de apã vor fi de 20…30 l/mp. Ploi locale şi în general slabe cantitativ vor fi şi în Maramureş, Transilvania, iar la începutul nopţii şi în Oltenia, restul Munteniei şi în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral şi în deltã. Izolat, îndeosebi în vestul şi centrul ţãrii se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a nopţii temporar va mai ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo JOI

TARA
În Moldova şi estul Transilvaniei valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentã şi apropiate de normalul climatologic, iar în celelalte regiuni vremea va deveni caldã pentru aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi de la 20…21 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, pânã spre 30…31 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime se vor situa între 10 şi 21 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde se vor întregistra valori de 6…7 grade.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi, posibil însoţite de descãrcãri electrice, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Maramureş şi Transilvania, precum şi la munte şi izolat în Muntenia şi Dobrogea. Cu totul izolat cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp. Noaptea cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre dimineaţã în vest şi sud-vest, unde vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri spre sfârşitul intervalului în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţã.

 

Un val de aer polar aduce ploi torențiale și vijelii în România. ANM a emis avertizare cod galben pentru centrul și sud-estul țării

BUCURESTI
Valorile termice vor fi mai ridicate comparativ cu ziua precedentã, astfel vremea va deveni caldã pentru a doua decadã a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul zilei, dar probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar minima va fi de 12…15 grade.

Prognoza meteo VINERI

TARA
Deşi valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã în vestul teritoriului, vremea se va menţine caldã pentru mijlocul lunii septembrie, iar în sud şi sud-est va fi o dupã-amiazã cãlduroasã. Temperaturile maxime vor fi de la 22…24 de grade în Banat şi sudul Crişanei, pânã la 33 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între 9 şi 21 de grade.

Pe parcursul zilei aria nebulozitãţii şi a ploilor va cuprinde Banatul, Crişana, cea mai mare parte a Olteniei şi vestul Transilvaniei, iar seara şi noaptea şi restul Transilvaniei, Maramureşul, Moldova şi cea mai mare parte a Munteniei şi doar izolat Dobrogea. Vor fi mai ales averse însoţite de descãrcãri electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi de 10…20 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla moderat, local şi temporar cu intensificãri, precum şi de scurtã duratã asociate ploilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali rafalele vor depãşi 70…80 km/h. Dimineaţa, pe alocuri se va semnala ceaţã, anunţă ANM.

BUCURESTI
Vremea va deveni cãlduroasã cu o temperaturã maximã de 30…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate spre searã şi noaptea, când va creşte probabilitatea pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 15…16 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea se va rãci accentuat faţã de zilele precedente, astfel în special în regiunile intracarpatice valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi de la 12…13 grade în Maramureş, dealurile Crişanei şi nord-vestul Transilvaniei, pânã la 27 de grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa în general între 6 şi 16 grade.

Nebulozitatea va fi în general persistentã şi temporar va ploua în nordul, centrul şi nord-estul teritoriului, precum şi la munte, unde pe arii restrânse cantitãţile de apã vor fi însemnate. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local. Ploile vor avea şi caracter de aversã, iar mai ales în est şi sud-est vor fi însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, mai ales în sud, sud-est şi în zonele de munte. Mai ales noaptea, izolat se va forma ceaţã.

 

Citește și: Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii şi inundaţii pentru litoral UPDATE

BUCURESTI
Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 11…12 grade. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie se va menţine ridicatã îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
În cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în vest, sud-vest şi centru, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale caracteristice pentru mijlocul lunii septembrie. Cerul va prezenta înnorãri temporare şi va ploua în vestul, centrul, nordul şi estul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 şi 24 de grade, iar cele minime se vor încadra între 6 şi 14 grade. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, mai ales în regiunile sudice şi în zona montanã înaltã. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Valorile termice se vor situa sub mediile specifice perioadei. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade. Cerul va avea înnorãri, iar trecãtor vor mai fi condiţii pentru ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri pe parcursul zilei.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA
În prima zi valorile termice se vor menţine sub mediile multianuale, apoi tendinţa va fi de uşoarã încãlzire în cea mai mare parte a ţãrii. Local şi temporar va ploua.
BUCURESTI
În prima zi valorile de temperaturã se vor situa sub mediile multianuale, apoi tendinţa va fi de încãlzire uşoarã. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicatã spre finalul intervalului.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Cum se scrie corect gramatical: deloc sau de loc? Mulți români greșesc
Capital.ro
Se schimbă legea la granița cu ungurii. Ungaria va fi obligată să schimbe regulile
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Îți iei concediu în octombrie? Iată cum va fi vremea
Adevarul
E gata Zelenski să cedeze teritorii în schimbul păcii? Expert în securitate internațională: „Asta e toată problema”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Cu Nicolae Ceaușescu la vrăjitoare. Oana Zăvoranu ar trebui să ia lecții
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Cancan.ro
Soția lui Gabriel Vasiliu de la Puterea dragostei și-a PREVESTIT sfârșitul?! Mesajul cutremurător publicat înainte să fie ucisă, fără pic de milă
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cine sunt Denisa și Delia, cele două femei ucise de Șacalul! Denisa era mama unui copil de doar cinci ani: „Mami va veghea mereu asupra ta”
Capital.ro
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
Relocarea urșilor cerșetori de pe Transfăgărășan a început
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...