Prognoza meteo. Norii se răzleţesc, dar la munte vom avea lapoviță, măzăriche și ninsoare până sâmbătă

Vor fi înnorări și va ploua sub formă de aversă în cea mai mare parte a țării, iar în zona montană înaltă vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor fi în general de 10...15 l/mp, iar în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură și în zona de deal a Olteniei, pe arii restrânse vor depăși 25...35 l/mp.
Filip Stan
23 apr. 2024, 14:57
Prognoza meteo. Norii se răzleţesc, dar la munte vom avea lapoviță, măzăriche și ninsoare până sâmbătă

Prognoza meteo  MIERCURI
În Țară

Vremea se va încălzi, cu excepția extremității de vest a țării, unde valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări și local ploi slabe la începutul intervalului în nordul teritoriului și izolat în rest. Începând cu orele prânzului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, local în vestul, nordul și centrul țării și izolat în rest, iar noaptea pe arii restrânse și în regiunile sud-estice. La altitudini foarte mari la munte vor fi precipitații mixte (lapoviță, măzăriche și ninsoare). Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări în prima parte a intervalului în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și nordul Munteniei și al Dobrogei, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, iar cele minime în general între 3 și 13 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

București

Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 21…22 de grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…10 grade.

Praf saharian asupra României în următoarele două zile. Profesorul Adrian Constantin: „Problematic ar fi dacă ar ține câteva săptămâni la rând”
Prognoza meteo JOI
În Țară

În sud-estul țării valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, iar în rest vremea se va răci. În Transilvania, Moldova, Muntenia și cea mai mare parte a Oltenei și a Dobrogei cerul va fi mai mult noros și se vor semnala averse. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în sud-est se vor semnala descărcări electrice. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și averse se vor semnala pe suprafețe mici. La munte, la altitudini de peste 1500 m, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Noaptea, cerul se va degaja în cea mai mare parte a teritoriului, iar ploile se vor restrânge treptat către nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul, estul și centrul teritoriului, dar și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în estul Transilvaniei și 25 de grade în estul Munteniei și Dobrogea continentală, iar cele minime între 0 și 12 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiuni, unde spre sfârșitul intervalul vor fi condiții de brumă. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

București

Vremea se va răci. Pe parcursul zilei și la începutul nopții cerul va fi mai mult noros și vor fi averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 3…7 grade.

Citește și: Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare, vremea rea se prelungeşte, ciclonul se mută în sudul României

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări pe parcursul zilei îndeosebi în zonele montane și submontane unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, iar la altitudini de peste 1700 m, trecător, ninsori sau lapoviță; în restul teritoriului, ploile vor fi posibile doar cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, iar la începutul zilei pe alocuri în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2…0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei unde se va produce brumă și 11…13 grade pe litoral. Izolat, cu precădere la sfârșitul nopții, se va semnala ceață, anunţă ANM.

București

Valorile termice, în creștere ușoară, se vor situa în jurul normelor perioadei, astfel că maxima va fi de 19…20 de grade și minima de 5…8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile izolat în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade pe litoral și în jurul a 23 de grade în Câmpia Română, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade, ușor mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

București

Vremea va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
În Țară

Vremea va fi caldă pentru sfârșitul lunii aprilie. Averse slabe vor fi posibile pe arii restrânse la sfârșitul intervalului.

București

Vremea va fi ușor mai caldă decât normal la sfârșitul lunii aprilie. Averse de ploaie vor fi posibile la sfârșitul intervalului.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'