Prognoza meteo. Pauză de caniculă timp de o zi, apoi revin temperaturile dogoritoare. Cum va fi la mare

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, local în Muntenia şi izolat în Oltenia şi Dobrogea. Vântul va avea intensificãri în Carpaţii Meridionali, cu rafale de 65....75 km/h, dar local şi temporar şi în regiunile extracarpatice, în general cu viteze de 40...50 km/h.
Filip Stan
29 iul. 2024, 15:48
Prognoza meteo. Pauză de caniculă timp de o zi, apoi revin temperaturile dogoritoare. Cum va fi la mare

Prognoza meteo MARTI

TARA
Valorile termice vor fi în scãdere în regiunile sudice, unde vremea va fi cãlduroasã dupã-amiaza, iar în restul teritoriului vor fi comparabile cu cele din ziua precedentã şi apropiate de normalul climatologic specific pentru sfârşitul lunii iulie. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 9 şi 21 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre 5…6 grade. Cerul va fi variabil în jumãtatea esticã a ţãrii şi la munte şi mai mult senin în rest. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea şi estul Munteniei, cu viteze de 50…60 km/h şi pe arii restrânse de 65…70 km/h, iar pe alocuri şi cu viteze mai mici şi în rest.
BUCURESTI
Valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã, însã dupã-amiaza va fi cãlduroasã. Cerul va fi variabil ziua şi mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 14…17 grade.

Revine „cupola de foc” peste România. Indicele de confort termic, depăşit la Bucureşti, temperaturile se apropie de 40 de grade Celsius, anunţă ANM

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea va fi cãlduroasã în regiunile vestice, sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime, în general mai ridicate comparativ cu ziua precedentã, se vor situa între 26 şi 34 de grade, cu cele mai mari valori în sudul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 21 de grade, mai scãzute în zonele depresionare, în special cele din estul Transilvaniei, pânã spre 6…7 grade. Cerul va fi variabil în nordul, nord-estul ţãrii, precum şi la munte şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe parcursul zilei în Moldova, Dobrogea şi în zona montanã înaltã.
BUCURESTI
Vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi variabil dupã-amiaza şi senin în restul intervalului. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 15…18 grade.

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea va fi cãlduroasã în toatã ţara, iar în Câmpia Românã şi în Câmpia de Vest va deveni canicularã şi disconfortul termic va fi în creştere. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate în Dealurile Crişanei. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri temporare în nord şi nord-est unde vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la altitudini mari la munte, în special în masivele nordice şi temporar în Dobrogea.
BUCURESTI
Vremea va deveni canicularã, cu disconfort termic în creştere. Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

Alertă ANM. Inversiune termică de marţi, cod galben de vijelii în 13 judeţe

Prognoza meteo VINERI

TARA
Canicula se va intensifica în vestul şi în sudul ţãrii, dar se va extinde şi spre centru, est şi sud-est şi, în majoritatea zonelor, disconfortul termic va fi ridicat. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade, uşor mai scãzute în zonele depresionare. Cerul va fi variabil, mai mult senin în sud-estul teritoriului, dar cu înnorãri temporare şi pe spaţii mici ploi slabe ziua în nordul extrem şi la munte; în cursul nopţii instabilitatea atmosfericã se va accentua în regiunile vestice unde pe alocuri vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În prima parte a intervalului, intensificãri temporare ale vântului vor fi în zona montanã înaltã şi în Dobrogea.
BUCURESTI
Canicula se va intensifica, astfel cã disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximã va fi de 37…38 de grade şi cea minimã de 18…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, anunţă ANM.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI

TARA
În sudul şi în estul ţãrii, valul de cãldurã va persista în prima zi, apoi temperaturile se vor pondera, dar va creşte probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericã. În vest, centru şi nord, vremea va fi în general instabilã şi se va rãcori încã de la începutul intervalului. În ultima zi, temperaturile vor începe sã creascã din nou, dar caniculã va fi doar local în sud-vest.
BUCURESTI
În prima zi, valul de cãldurã va persista, apoi valorile termice se vor pondera şi va creşte probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericã.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Doi români ajunși la all-inclusive în Turcia au avut parte de o experiență neașteptată. „Nu mi-am imaginat că vom primi așa ceva”. Cât au plătit pentru patru zile
Capital.ro
Devine obligatoriu în țară. Ordin semnat și parafat azi, 29 iulie: O nouă etapă pentru drepturile românilor
Playtech.ro
De ce este ziua de 29 iulie foarte importantă pentru români. Are legătură directă cu „Deșteaptă-te, române!”
DailyBusiness
Se dau bani GRATIS pentru români! Cardurile vor fi încărcate în august
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Vremea se schimbă brusc. Vești de ultimă oră de la ANM
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Coliziune fatală între tren și camion Kamaz în Rusia: doi morți și până la 100 de răniți
MediaFlux
ROMÂNII primesc 1.281 de LEI de la STAT. DREPT GARANTAT pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!