Prognoza meteo. Pauză de caniculă, urmează un contrast climatologic cu temperaturi scăzute şi furtuni electrice

În Muntenia, Moldova, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei şi a Maramureşului şi pe alocuri în rest vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificãri ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), descãrcãri electrice şi pe suprafeţe mici vijelii şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi, local, de 20...40 l/mp şi pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în nordul extrem al litoralului.
Filip Stan
02 iul. 2024, 13:56
Prognoza meteo. Pauză de caniculă, urmează un contrast climatologic cu temperaturi scăzute şi furtuni electrice

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea va fi în general instabilã, iar în nordul, centrul, estul şi sudul ţãrii se va rãci. Temporar vor fi înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei, Moldovei, local în Dobrogea, Oltenia Maramureş şi izolat în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri se vor înregistra cantitãţi însemnate de apã. Pe arii restrânse va cãdea grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în nordul Moldovei şi 33 de grade în Dobrogea continentalã. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 22 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va rãci semnificativ, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi posibil intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Prognoza meteo JOI

TARA
Gradul de instabilitate atmosfericã se va reduce, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în zonele montane şi submontane şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade, mai mici în depresiunile intramontane, dar şi mai ridicate pe litoral. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI
Ziua cerul va fi temporar noros şi vor mai fi posibile averse şi descãrcãri electrice, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.

Florinela Georgescu, director prognoze ANM: „Mai este zăpadă pe crestele cele mai înalte. Să nu se confunde cu grindina”

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea se va încãlzi şi va deveni cãlduroasã în regiunile din sudul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, când se vor semnala averse pe arii restrânse în nord şi centru şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai mici în depresiunile intramontane, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi şi va deveni cãlduroasã, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 31 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel cã valorile termice se vor situa peste cele specifice datei în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua la munte, unde izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 9 şi 21 de grade.
BUCURESTI
Vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 15…18 grade.

Cod roşu de caniculă în România. Sunt anunţate peste 44 de grade. Prognoza meteo iulie 2024

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI

TARA
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, local canicularã în sud şi vest. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicatã spre finalul intervalului în vestul, nordul şi centru ţãrii, anunţă ANM.
BUCURESTI
Vremea va fi cãlduroasã, posibil canicularã în orele dupã-amiezilor. Condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Spynews
Edi Iordănescu se întoarce în Germania, după Euro 2024. Va mai antrena sau nu Echipa Națională de Fotbal a României
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Reduceri la călătoriile cu trenul către alte țări! Oferta momentului de la CFR Călători
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Câți bani va încasa România pentru parcursul de la Euro 2024. Suma colosală cu care s-a întors acasă Echipa Națională de Fotbal
Spynews
Star Matinal. Ioana și Ilie Năstase s-au despărțit? Soția fostului tenismen s-ar fi întâlnit cu Nick Rădoi / VIDEO
Evz.ro
Antonia a încins, din nou, internetul. Vedeta le-a sucit mințile fanilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
kanald.ro
UPDATE A fost afișat baremul pentru pentru examenul scris la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real BAC 2024
Capital.ro
NU se mai plătește TAXĂ. Scutirea va fi trecută în lege: Exact cât are nevoie o familie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Călătoria cu avionul se scumpește din cauza taxei de mediu
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!