PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie

ANM a anunţat previziunile meteo pentru următoarele zece zile, pe zone geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Filip Stan
21 nov. 2016, 11:40
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie

BANAT

Pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea în primele și ultimele două zile, iar în restul timpului vor crește; valorile nocturne vor scădea în cea mai mare parte a timpului, exceptând ultimele două dimineți, când vor marca o creștere. Variațiile, însă, nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel ce ar fi normal în această perioadă a anului. În medie regională, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 5 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi în scădere la început, apoi relativ staționar. Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 7 și 11 grade și minime între 0 și 5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în primele zile ale lunii decembrie.

PROGNOZA METEO pentru DECEMBRIE, IANUARIE, FEBRUARIE: Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi REVELION

CRIŞANA

În prima săptămână, valorile termice diurne vor marca o scădere în primele trei zile, vor crește în următoarele două, apoi vor scădea din nou; valorile nocturne vor scădea în prima parte a intervalului, apoi vor crește, dar nici în această regiune variațiile nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 4 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic – în scădere până la finele lunii noiembrie, apoi relativ staționar, se va apropia de cel ce ar fi normal în această perioadă din an. Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 5 și 11 grade și minime între -1 și 3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, îndeosebi în primele zile ale lunii decembrie și este posibil să fie mai însemnate cantitativ la sfârșitul intervalului.

TRANSILVANIA

Pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea în primele două zile, apoi vor fi relativ staționare, iar cele nocturne vor scădea în cea mai mare parte a timpului, exceptând ultimele două dimineți, când vor marca o creștere. Variațiile, însă, nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. În medie, pe întreaga regiune, vor fi maxime cuprinse între 8 și 11 grade și minime între – 2 și 1 grad. În cea de-a doua săptămână temperatura aerului va fi în scădere la început, apoi nu se va modifica semnificativ. Vor fi valori medii încă peste cele normale – maxime cuprinse între 4 și 8 grade și minime între -5 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, îndeosebi în perioadele 28-29 noiembrie și 2- 4 decembrie. MARAMUREŞ Tendința regimului termic va fi, în general, de scădere, exceptând perioada 26-28 noiembrie când, în cursul nopților și al dimineților, temperatura aerului va crește. Majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze, pe întreg intervalul, se vor menține peste cele normale în această perioadă din an. În medie, în prima săptămână vor fi maxime cuprinse între 9 și 13 grade și minime între -1 și 3 grade, iar în săptămâna a doua, maxime între 5 și 8 grade și minime între -2 și 2 grade. Precipitații sunt de așteptat pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu precădere începând din 30 noiembrie.

MOLDOVA

În prima săptămână, valorile termice nu vor avea variații importante de la o zi la alta și vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. În medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, iar minimele între -1 și 3 grade. Și în cea de-a doua săptămână regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei și va fi în scădere în perioada 28…30 noiembrie, apoi în creștere ușoară. În medie, maximele se vor încadra între 1 și 7 grade, iar minimele între -3 și 1 grad, valorile mai mari înregistrându-se la începutul săptămânii. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată pe parcursul săptămânii a doua, dar acestea vor fi slabe cantitativ și se vor semnala pe spații mici, în special la sfârșitul perioadei de prognoză.

DOBROGEA

În prima săptămână va fi o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă; maximele, fără variații importante de la o zi la alta, vor fi cuprinse, în medie, între 7 și 9 grade, iar minimele vor fi în scădere în prima parte a intervalului, apoi în ușoară creștere și se vor încadra între 3 și 6 grade, medie regională. În primele zile din cea de-a doua săptămână, valorile termice vor fi în scădere, iar după aceea vor crește. Vor fi medii, pe întreaga regiune, între 5 și 9 grade pentru temperaturile maxime și 1…3 grade pentru cele minime. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește începând din 28 noiembrie și se vor semnala, local, în fiecare zi.

MUNTENIA

Până în data de 28 noiembrie, regimul termic, fără variații importante de la o zi la alta și de la o noapte la alta, se va menține peste cel specific perioadei, iar după aceea, atât valorile diurne cât și cele nocturne, în ușoară scădere la început, apoi în creștere, se vor situa în jurul celor normale. În medie, în prima săptămână, vor fi maxime de 8…9 grade și minime între 0 și 5 grade. În săptămâna a doua, mediile regionale vor fi de 4…..7 grade pentru temperaturile maxime și -2…0 grade pentru cele minime, ușor mai mari, până în jurul a 2 grade, în prima dimineață. Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor, slabe cantitativ și pe spații restrânse, va fi relativ ridicată pe parcursul celei de-a doua săptămâni. OLTENIA Temperatura aerului va fi în scădere până în data de 25 noiembrie, dar mai ales în perioada 28-29 noiembrie. Pe parcursul primei săptămâni, vor fi valori maxime de 8…9 grade și minime între 1 și 4 grade. Apoi, mediile regionale vor fi de 5…6 grade pentru temperaturile maxime și -2…0 grade pentru cele minime. Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi în creștere în cea de-a doua săptămână, când acestea se vor semnala pe arii relativ restrânse și vor fi în general slabe cantitativ.

LA MUNTE

În prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi predominant frumoasă și caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și minime de 0…1 grad, în medie. Începând din 27…28 noiembrie, valorile termice vor scădea, astfel încât maximele se vor apropia de pragul de îngheț, iar nopțile vor deveni reci, cu temperaturi minime predominant negative, cuprinse, în medie, între -7 și -5 grade. Precipitații vor fi de așteptat pe parcursul celei de-a doua săptămâni, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicată în perioadele 28-29 noiembrie și 2- 4 decembrie.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Cum să îți construiești casă pe un singur nivel cu doar 40 de mii de euro. Manopera și materialele sunt incluse, are dormitor, living room și bucătărie open space. Suprafața totală este de 60 mp
Capital.ro
Taxă triplată pentru șoferi. Se achită de la 1 Mai obligatoriu. Cine va plăti de trei ori mai mult
Playtech.ro
În câte zile trebuie să consumi ouăle vopsite de Paște. Cum se păstrează corect, să nu se strice
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Cele trei secrete ale longevității unui medic de 102 ani: „Mănânc un aliment foarte ieftin de la vârsta de 6 ani”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Victor Ponta, mărturie emoționantă: Îmi cer iertare pentru marele păcat al trufiei și laudei de sine
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
Ce a descoperit Piedone în cozonacii din Carrefour. Șeful ANPC a făcut PUBLICE imaginile 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, înlocuit. A căzut cortina, secretul s-a aflat: El recunoaște că e o amenințare
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Sâmbăta Mare: Ce trebuie să faci înainte de Înviere?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI