PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Ploi cu tunete şi fulgere în MINIVACANŢA DE RUSALII

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: ANM a actualizat previziunile meteorologice pentru următoarele zece zile, pe regiuni geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Romania TV
29 mai 2017, 10:00
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Ploi cu tunete şi fulgere în MINIVACANŢA DE RUSALII

PROGNOZA METEO pe două săptămâni

MUNTENIA

Temperatura aerului va crește până la începutul lunii iunie, apoi va marca o scădere. În prima săptămână, vremea va fi deosebit de caldă. În medie, vor fi maxime cuprinse între 25 și 29 de grade și minime între 10 și 15 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi relativ staționar, la valori apropiate de cele normale ale perioadei. În medie, vor fi maxime de 26…27 de grade și minime de 11…13 grade. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 1-3 iunie și 5-7 iunie.

PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească

TRANSILVANIA

În primele trei zile de prognoză, media maximelor diurne va crește de la 23 de grade în prima zi, la 28 de grade în ziua de 31 mai, timp în care vremea va deveni deosebit de caldă. Între 3 și 7 iunie media diurnă se va menține la 22… 23 de grade, apoi va crește spre 25 de grade. Temperaturile nocturne vor crește de la medii de 6…7 grade la începutul primei săptămâni, până la medii de 12…13 grade în data de 1 iunie, apoi vor marca o scădere treptată până în diminețile de 3 și 4 iunie, la medii de 7…8 grade. În cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză, mediile nocturne se vor menține în jurul valorii de 10 grade. Probablilitatea pentru averse va fi ridicată în fiecare zi, începând din noaptea de 31 mai, iar în ziua de 1 iunie și în intervalul 5 – 6 iunie acestea vor fi mai frecvente și mai intense.

MOLDOVA

Până la mijlocul primei săptămâni de prognoză, vremea va deveni deosebit de caldă, apoi temperatura aerului va marca o scădere, așa încât regimul termic se va apropia de cel ce ar fi specific perioadei. Mediile maximelor se vor încadra între 21 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 31 mai. Valorile medii ale minimelor vor fi cuprinse între 10 și 14 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, tendința temperaturii aerului va fi de creștere, însă ușoară și treptată, iar majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze vor fi apropiate de cele normale în această perioadă din an. În medie, vor fi maxime cuprinse între 22 și 26 de grade și minime între 9 și 13 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la sfârșitul primei săptămâni și pe parcursul celei de-a doua. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate în perioadele 31 mai-2 iunie și 5-7 iunie.

OLTENIA

Pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă; temperatura aerului va crește până la sfârșitul lunii mai, apoi va marca o scădere și în medie, valorile maxime se vor încadra între 25 și 30 de grade, iar cele minime între 11 și 13 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi relativ staționar, apropiat de cel climatologic specific acestei perioade din an, caracterizat de valori medii ale maximelor de 26…27 de grade, în timp ce minimele vor fi în jurul a 13 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, cu caracter de aversă, va fi mai ridicată în perioada 2-8 iunie.

DOBROGEA

Valorile termice din prima săptămână vor fi apropiate de cele climatologic specifice pentru această regiune și vor avea o tendință de creștere în primele 4 zile, apoi vor fi în scădere. Media temperaturilor maxime se va situa între 21 și 26 de grade, iar a minimelor între 13 și 17 grade. În săptămâna a doua temperatura aerului va crește ușor și treptat până la valori apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime medii ce se vor încadra între 21 și 24 de grade și minime, în medie, de 14…16 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioada 1-3 iunie, când și cantitățile de apă pot fi mai însemnate

BANAT

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, chiar deosebit de caldă în primele trei zile ale intervalului de prognoză. Maximele, în medie, se vor încadra între 26 și 30 de grade, cu valorile mai mari în data de 31 mai, iar minimele vor fi în creștere până în prima dimineață de iunie și se vor situa între 11 și 15 grade. Pe parcursul săptămânii a doua, variațiile termice, puțin semnificative de la o zi la alta și de la o noapte la alta, vor fi spre creștere până în ultimele 2 zile ale intervalului, apoi în scădere. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 28 de grade, iar cele minime vor fi de 13…14 grade. Vor fi averse, pe arii mai extinse și mai intense, în data de 1 iunie și locale, aproape în fiecare zi, în intervalul 4 – 11 iunie.

CRIŞANA

În primele trei zile de prognoză vremea va deveni deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în creștere de la 26 la 30 de grade. Apoi, valorile temice vor scădea treptat până la o medie diurnă de 24 de grade în data de 3 iunie. Între 4 și 9 iunie vremea se va încălzi ușor, până la o medie a maximelor de 27 de grade, ca în ultimele două zile ale intervalului, media să se situeze în jurul a 26 de grade. Temperaturile minime vor crește treptat de la o medie de 10 grade în prima dimineață, până la 15 grade în data de 1 iunie, apoi vor scădea la 9….10 grade, în diminețile de 3 și 4 iunie. Cea de-a doua săptămână va începe cu creștere ușoară a valorilor nocturne, până la o medie de 12…13 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. În ziua de 1 iunie și temporar în intervalul 4 – 11 iunie vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ.

MARAMUREŞ

Vremea va deveni deosebit de caldă la începutul intervalului, când temperaturile maxime vor crește de la o medie de 25 de grade în prima zi, până la o medie de 29 de grade în ziua de 31 mai. Apoi, maximele vor marca o scădere treptată până în data de 3 iunie, când vor avea o medie de 22 de grade. Până în data de 9 iunie se va încălzi ușor și treptat (media va ajunge la 26 de grade), apoi se va resimți o ușoară scădere a valorilor termice, a căror medie va ajunge la 24…25 de grade, în zilele de 10 și 11 iunie. Minimele termice vor crește de la o medie de 9 grade în prima zi, până la 14 grade în 1 iunie, apoi vor scădea până în jur de 8 grade în diminețile de 3 și 4 iunie, pentru ca în cea de a doua săptămână să crească spre 12 grade. Temporar vor fi averse în zilele de 31 mai și 1 iunie, iar în a doua săptămână în fiecare zi, dar mai frecvente și intense în intervalele 5-6 iunie și 9-10 iunie.

LA MUNTE Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, chiar deosebit de caldă, până la finalul lunii mai. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni variațiile termice nu vor fi semnificative de la o zi la alta și de la o noapte la alta. În medie, vor fi maxime cuprinse între 14 și 18 grade și minime între 5 și 10 grade – în prima săpămână, iar în cea de-a doua maximele vor oscila în jurul a 16 grade și minimele se vor încadra între 5 și 8 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice sunt de așteptat îndeosebi după-amiaza și la începutul nopților, cu o frecvență mai mare începând cu data de 1 iunie, iar cantități de apă mai însemnate se pot cumula în special în intervalele 1-3 iunie și 5-7 iunie.

DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Mașina produsă în România și care trebuia să fie peste Dacia. A fost primul autoturism low cost care s-a vândut în Europa de Vest. S-a făcut la dorința lui Nicolae Ceaușescu și multe au ajuns în Olanda sau Belgia
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Exproprieri pentru podul peste Prut de la Ungheni, în folosul Autostrăzii Unirii
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Netflix dă lovitura sfârșitului de an. Asta da surpriză pentru a bonați
Ego.ro
Ce spunea soția lui Cotabiță despre artist. Nu era fan înrăit, dar i-a dat un mesaj ca să...
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Peisajul surprinzător al râului Qiantang: cum natura creează opere de artă
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni