PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Temperaturi normale pentru această perioadă

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Iulian Tudor
19 sept. 2016, 11:02
PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Temperaturi normale pentru această perioadă

BANAT

În cea mai mare parte a primei săptămâni vremea va fi rece. Temperatura aerului va fi în scădere, până joi – 22 septembrie, apoi nu se va modifica semnificativ, tendința fiind de ușoară creștere, în special la valorile diurne. Vor fi medii ale maximelor de 17….19 grade și ale minimelor de 7…8 grade, mai ridicate în primele 2 nopți când se vor încadra între 9 și 13 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va crește ușor și treptat, astfel încât regimul termic se va apropia de cel normal la sfârșitul primei luni de toamnă și început de octombrie. Mediat, pe regiune, sunt de așteptat temperaturi maxime de 21….22 de grade și minime de 8….10 grade.

Va ploua, în primele 2 zile, pe arii extinse, timp în care se pot cumula cantități de apă mai însemnate, cu precădere în zona de deal și de munte. Apoi ploile vor fi puține și în general slabe, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în zilele de 26 și 29 septembrie.

CRIŞANA

În prima săptămână de prognoză variațiile termice nu vor fi semnificative. Va predomina o vreme rece, cu medii ale maximelor de 17…18 grade, iar cele ale minimelor de 6…7 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va crește ușor și treptat, dar numai la sfârșitul acestei luni și început de octombrie, regimul termic se va normaliza. Media maximelor va fi de 18…20 de grade, iar a minimelor de 7…9 grade. 

Va ploua în primele 2 zile, când, pe arii restrânse, se pot cumula cantități de apă mai însemnate, apoi ploile, puține și slabe, se vor semnala în special în perioada 26…28 septembrie.

TRANSILVANIA

Valorile termice se vor situa sub cele ce ar fi specifice perioadei în prima săptămână, cu medii ale maximelor de 16…18 grade şi ale minimelor de 6…7 grade. În cea de-a doua săptămână, odată cu creșterea ușoară și treptată a temperaturii, regimul termic se va apropia de cel normal pentru sfârșitul lunii septembrie și început de octombrie, iar mediat pe regiune, acesta se va concretiza în maxime de 18…20 de grade și minime de 7…9 grade.

Vor fi ploi în primele 2 zile, mai frecvente și pe arii extinse marți – 20 septembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ, apoi ploile vor fi pe arii restrânse, în general slabe, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în zilele de 26 și 27 septembrie.

MARAMUREŞ

În cea mai mare parte a intervalului va fi o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Media valorilor maxime va fi de 15…17 grade în prima săptămână și de 17…19 grade în cea de-a doua. Temperaturile nocturne vor fi în scădere, până joi – 22 septembrie, iar după aceea tendința acestora va fi de ușoară creștere. Media minimelor va scădea de la 11 la 5 grade în primele 3 dimineți; va fi de 5…7 grade până la finalul primei săptămâni, apoi de 7…8 grade. Numai la sfârșitul perioadei de prognoză, regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei.

Va ploua în toată regiunea, luni – 19 septembrie și în cea mai mare parte a nopții de luni spre marți, apoi probabilitatea de apariție a ploilor, slabe și pe arii restrânse, va fi mai ridicată în zilele de 26 și 27 septembrie.

MOLDOVA

Valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în scădere până joi, 22 septembrie, apoi vor crește ușor și treptat. Pe ansamblul perioadei de prognoză, zilele vor fi mai reci decât în mod obișnuit în această perioadă, cu o medie a maximelor între 15 și 17 grade, în prima săptămână și 17…20 de grade în săptămâna a doua. Regimul termic nocturn va fi apropiat de cel climatologic în întreg intervalul, cu o medie a minimelor de 7…9 grade, mai ridicată în primele două dimineți.

Condițiile de ploaie vor fi reduse, exceptând zilel de luni și marți (19…20 septembrie) când vor fi averse frecvente, însemnate cantitativ și cu caracter torențial.

DOBROGEA

Temperatura aerului va fi în scădere în primele două zile, apoi valorile diurne vor crește ușor și treptat. Valorile nocturne vor crește pe parcursul celei de-a doua săptămâni. Majoritatea zilelor vor fi mai reci decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a intervalului, cu o medie a maximelor de 17…20 de grade, mai ridicată la început. În cursul nopților, vor fi valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a minimelor de 11…13 grade, ușor mai ridicată la începutul intervalului de prognoză.

Va ploua pe parcursul zilei de luni (19 septembrie) și pe arii restrânse marți și joi (20, respectiv 22 septembrie), iar în restul timpului, condițiile de ploaie vor fi reduse.

MUNTENIA

Valorile termice diurne vor scădea în primele două zile din intervalul de prognoză, apoi vor crește ușor și treptat. Media maximelor, în prima săptămână, va fi de 16…21 de grade, iar în cea de-a doua de 21…22 de grade. Temperaturile din cursul nopților vor fi în scădere până la finalul primei săptămâni, apoi vor crește, iar o nouă scădere, dar ușoară, se prefigurează la începutul lunii octombrie. Media minimelor, în prima parte a intervalului, va fi în scădere de la 16 grade până spre 7 grade, apoi vor fi medii de 7…9 grade. Practic, în cea mai mare parte a timpului, la nivel regional, atât zilele cât și nopțile vor fi mai reci decât în mod obișnuit la sfârșit de septembrie și început de octombrie. 

Va ploua în perioada 19-21 septembrie, important cantitativ și pe arii extinse. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, condițiile de ploaie vor fi reduse.

OLTENIA

Regimul termic se va situa sub cel specific perioadei, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperatura maximă a aerului va fi în scădere până în data de 22 septembrie, apoi nu se va modifica semnificativ, iar către sfârșitul perioadei va crește ușor și treptat. Valorile nocturne vor scădea până spre finalul acestei săptămâni, apoi vor marca o creștere, tot ușoară și treptată. Media maximelor, pe întreaga regiune, va fi de la 22 de grade la începutul primei săptămâni, până la 18…19 grade la sfârșitul acesteia și de 19…21 de grade pe parcursul săptămânii a doua. 

Va ploua în primele două zile, când și cantitățile de apă vor fi mai însemnate, apoi condițiile de ploaie vor fi din ce în ce mai reduse.

LA MUNTE

Regimul termic va fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, apoi va crește ușor și treptat. Scăderea, la valorile diurne, va fi de la o medie de 13 grade, în prima zi, până la 5…6 grade în data de 22 septembrie, apoi media maximelor va fi de 6…12 grade. La valorile din cursul nopților, scăderea va fi de la o medie de 9 grade la începutul intervalului, până la 0…-1 grad către finalul primei săptămâni, iar creșterea va însemna un regim termic, mediat la scara întregii regiuni, de la 0…-1 grad la începutul perioadei de prognoză, spre 4 grade la sfârșitul acesteia.

Va ploua în perioada 19-21 septembrie, când cantitățile de apă vor fi însemnate, iar la altitudini mai mari, trecător, precipitațiile vor fi și sub forma de lapoviță și ninsoare. Probabilitatea de apariție a altor ploi, însă nu pe arii foarte extinse, va fi în creștere în intervalul 25-30 septembrie.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Horoscop Camelia Pătrășcanu pentru a doua zi de Crăciun. Ce se întâmplă cu Gemenii și Racii
Capital.ro
Decizie pentru Călin Georgescu. Avocata sa a anunțat în direct: Acum am primit...
Playtech.ro
Când se servesc piftia și sarmalele la masa de Crăciun, de fapt. Ora ideală la care trebuie consumate
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Spionii lui Gigi Becali au descoperit un triunghi amoros la FCSB: Ngezana i-a furat colegului iubita româncă
wowbiz.ro
Karmen și Bogdan Căplescu, din nou împreună?! Cum au fost surprinși, după divorț
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Veste năucitoare pentru proprietarii de mașini. Vor trebui să plătească bani grei de la 1 ianuarie
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Mesajul tulburător postat de tânărul de 30 de ani din Deva înainte de a-și pune capăt zilelor. A transmis live pe Facebook, iar apoi s-a aruncat în fața mașinilor de pe un pod
Cancan.ro
Cel mai nou cuplu din showbiz! Ireal cu cine s-a cuplat Fulgy, fiul Clejanilor 😲
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva lui înainte de Crăciun. Fostul ministru: „Sărbătorim în familie”
substantial.ro
Proiect de tunel transatlantic: o legătură între Regatul Unit și SUA prin Oceanul Atlantic
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?