PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Ploi şi temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO. ANM a actualizat previziunile pentru următoarele zece zile, pe regiuni geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Filip Stan
10 oct. 2016, 09:57
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Ploi şi temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Vremea se va menține rece pe parcursul întregului interval de prognoză. Astfel, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, urmând a se înregistra, în medie, maxime de 13…15 grade. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor marca o creștere accentuată în primele trei zile, în medie, de la 4 la 11 grade, apoi vor scădea din nou până la 5…6 grade, valori la care se vor menține până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Va ploua însemnat cantitativ pe 11 și 12 octombrie, dar ploi locale, în general slabe, sunt prognozate și în perioada 15 – 16 octombrie. În restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

PROGNOZA METEO BANAT

În primele trei zile regimul termic diurn va marca o scădere de aproximativ 5 grade, astfel încât, în data de 12 octombrie vremea va fi deosebit de rece, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 11 grade. Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, se va reveni la valori de 15…16 grade, care vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii octombrie. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie oscilantă în prima săptămână, urmând a se situa, în medie, între 4 şi 8 grade, cu cele mai scăzute valori pe 13 și 14 octombrie. În a doua săptămână, valorile termice minime se vor menține constante, în jurul a 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în fiecare zi, dar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în zilele de 11 și 12 octombrie, când se vor înregistra cantități de apă însemnate, precum și în intervalul 14 – 17 octombrie.

CRIŞANA
 
În prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi diurne situate între 11 și 15 grade, în medie, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în jurul datei de 12 octombrie. Minimele nocturne vor avea o evoluție oscilantă, cu valori între 3 și 7 grade. În a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime de 14…15 grade şi ale temperaturilor minime de 4…6 grade. Zilnic vor fi posibile ploi slabe, exceptând intervalul 11 – 12 octombrie, când se vor cumula cantități de apă însemnate la nivel local.

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor marca o scădere la mijlocul primei săptămâni de prognoză, de la 14 la 10 grade, astfel încât pe 12 şi 13 octombrie vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an. În schimb, pe parcursul nopților, temperaturile medii se vor menține relativ ridicate, între 4 și 6 grade. Ulterior, maximele termice vor crește până la valori medii de 13…14 grade, iar minimele nocturne vor scădea și se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade. În prima săptămână a intervalului de prognoză vor fi ploi pe arii extinse, mai abundente în zilele de 11 și 12 octombrie, iar ulterior, deși probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată, acestea vor fi slabe și se vor semnala pe suprafeţe restrânse.

MARAMUREŞ

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va menține rece, chiar deosebit de rece în perioada 11 – 13 octombrie, când valorile termice diurne vor fi cu aproximativ 7 grade mai scăzute decât normele climatologice specifice acestei perioade, astfel încât mediile maximelor vor fi de 10…12 grade. În schimb, temperaturile minime, de 4…6 grade, vor fi apropiate de cele normale. În cea de-a doua săptămână regimul termic nu se va modifica semnificativ, însă valorile medii diurne, de 13…14 grade, precum și cele nocturne, de 3…5 grade, vor caracteriza o vreme normală dinpunct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii octombrie. Pe 11 și 12 octombrie vor fi ploi abundente pe arii extinse, dar probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ, se va menține ridicată și în restul intervalului de prognoză.

INFORMARE METEO: Ploi în majoritatea regiunilor, lapoviţă şi ninsori la munte

MOLDOVA

Valorile termice diurne vor marca o ușoară scădere în prima zi, apoi se vor menține, în medie, între 10 și 12 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză, caracterizând astfel o vreme rece, chiar deosebit de rece în prima săptămână, raportat la normele perioadei. Şi tot în prima săptămână, regimul termic nocturn va avea variații mai semnificative şi se va caracteriza prin valori cuprinse, în medie, între 4 și 8 grade, cele mai ridicate urmând a se înregistra în jurul datei de 12 octombrie. Apoi, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, media regională a temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade. Sunt prognozate precipitații abundente în zilele de 11 și 12 octombrie, dar ploi slabe, pe arii restrânse, vor fi posibile posibile și în celelalte zile ale intervalului, cu precădere pe 15 şi 16 octombrie.

DOBROGEA

În intervalul 10 – 13 octombrie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, cu medii ale maximelor de 16…18 grade și ale minimelor de 10…12 grade. Ulterior, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade, iar vremea va deveni rece pentru această perioadă. Astfel, valorile diurne se vor încadra, în medie, între 12 și 14 grade, iar cele nocturne între 6 și 8 grade. Ploi frecvente, însemnate cantitativ, vor fi pe 11 și 12 octombrie, în restul intervalului fiind prognozate doar ploi slabe, pe arii restrânse.

OLTENIA

Valorile termice diurne, care se vor încadra, în medie, între 13 și 15 grade, vor caracteriza o vreme rece pe parcursul întregului interval de prognoză, chiar deosebit de rece în prima săptămână, când abaterile negative față de mediile climatologice vor fi de peste 5 grade. Regimul termic nocturn va avea variații semnificative în prima săptămână, cu valori cuprinse, în medie, între 5 și 9 grade, cele mai ridicate minime urmând a se înregistra în jurul datei de 12 octombrie. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, media regională a temperaturilor minime va fi de 5…6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în fiecare zi, dar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în zilele de 11 și 12 octombrie, când se vor înregistra cantități de apă însemnate, precum și în intervalul 14 – 18 octombrie.

VREMEA LA MUNTE

Valorile termice se vor menține sub cele specifice perioadei, maximele diurne urmând a se încadra, în medie, între 4 și 7 grade. Temperaturile nocturne vor oscila în prima săptămână între -2 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul intervalului de prognoză, dar și în jurul datei de 13 octombrie. În a doua săptămână de prognoză, minimele termice nu se vor modifica semnificativ, urmând a se situa în jurul valorii de 0 grade. Pe 11 și 12 octombrie vor fi precipitații mixte, pe arii extinse, local importante cantitativ, dar probabilitatea de apariție a acestora se va menține relativ ridicată și în restul intervalului de prognoză, cu precădere între 14 și 17 octombrie, când se vor semnala pe arii mai restrânse şi vor fi mai slabe cantitativ.

DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Spynews
Zodiile care vor fi lovite de noroc în perioada 3 - 9 februarie 2025. Acești nativi vor putea să creeze tot ce își doresc în viața lor
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Tronsonul de autostradă așteptat de toți șoferii din România, gata mai devreme decât era estimat. Va avea două tuneluri, numite Daniela și Alina
Capital.ro
Romania a pierdut o mare stea. A fost cea mai iubită prezentatoare. A încântat o țară întreagă vreme de trei decenii
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în februarie pentru ca trandafirii tăi să se umple de flori în primăvară. Tratamentul preventiv care îi
DailyBusiness
Schimbări majore în legea hărțuirii la locul de muncă și în școli. Măsuri radicale pentru protecția victimelor!
Adevarul
„Îngerul morții copiilor s-a întors”. Dr. Mihai Craiu, avertisment sumbru despre o boală gravă care face prăpăd: „Nu este glumă!”
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Rețeta de papanași a Simonei Gherghe. Ce pune prezentatoarea Mireasa în aluat ca preparatul să iasă pufos 
Spynews
Produsul din casă pe care îl folosești des, fără să știi cât este de periculos. E mai nociv decât folia de aluminiu
Evz.ro
Catastrofă ecologică. A afectat România și două țări vecine
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată tânăra care a fost agresată în tren, spre meciul de fotbal
kanald.ro
Se schimbă data de livrare a voucherelor alimentare! Când le vor primi beneficiarii
Cancan.ro
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu a renunțat. A plecat de bunăvoie. Acum s-a aflat decizia
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Replica Primarului unei Localități din Ucraina la Declarațiile lui Călin Georgescu: Reacții Ferme
MediaFlux
BANI la buget. Soluția GĂSITĂ de Guvern, de care românii POT PROFITA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Gura bate Guru: aurul monoatomic și profetul fără minte