Joi, plafonul de nori e mai consistent o bună parte a zilei peste vestul, centrul şi nordul ţării, unde local plouă slab. În celelalte regiuni norii se răresc treptat, mai ales după disiparea ceţii matinale, prezentă în zonele joase şi însoţită de nori stratiformi şi izolat burniţă. Vântul suflă domol în mai toată ţara. Maximele prognozate de către meteorologi caracterizează o vreme normală pentru data din calendar în cea mai mare parte a ţării şi se vor situa în general între 15 grade în nordul Moldovei şi 22 grade în Banat şi în Lunca Dunării.
În Capitală, joi, sunt şanse sporite ca ziua să înceapă tot cu ceaţă şi nori joşi. După disiparea ceţii, norii se mai răresc şi ei, soarele îşi face simţită prezenţa, iar vântul suflă. Până după-amiaza temperatura aerului ajunge la valori maxime în jur de 20 grade, normal pentru data din calendar. Presiunea atmosferică scade de la 762 mm Hg.
Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni
Vineri, temperaturile cresc uşor în cea mai mare parte ţării, astfel încât în vest, în centru, dar şi în sud vom avea parte de vreme mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu maxime de la 15 grade în nordul Moldovei şi 25 de grade în Banat, în Crişana şi în Lunca Dunării. Vremea e plăcută şi ca aspect, cu cerul variabil în majoritatea regiunilor, doar temporar în est se aduna norii, fără prea mari şanse de ploaie. Excepţie fac şi de această dată zonele joase, unde dimineaţa va fi ceaţă, izolat asociată cu burniţă.
Şi bucureştenii se vor bucura de o zi de toamnă blândă. Pe cer sunt ceva nori, dar soarele străluceşte cel puţin câteva ore şi împreună aerul mai cald venit dinspre sud-vest strânge în termometre 23, 24 grade. Singurul fenomen meteorologic este ceaţa matinală.
Află cum va fi vremea de CRĂCIUN şi REVELION
Sâmbătă vremea rămâne caldă pentru această dată, mai ales în vestul şi în centrul ţării. Meteorologii anunţă maxime ce pleacă de la 15 grade în Moldova şi ajung 26 grade în vest, aşadar aici se depăşeşte uşor pragul termic al zilelor de vară. Soarele împarte cerul cu nori inofensivi în vest, în nord, şi în centru, dar în regiunile extracarpatice sunt ceva înnorări şi mai ales dimineaţa va fi ceaţă şi izolat vor apărea ploi slabe sau burniţă.
În Capitală, până după-amiază mercurul din termometre se apropie de normalului termic al zilei din calendar, aşteptăm maxime de 20, 21 de grade. Cerul va fi temporar noros şi mai ales dimineata va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă sau ploiaie slabă.
Săptămâna se încheie cu vreme ceva mai caldă decât în mod normal în vestul ţării, vorbim despre maxime în general cuprinse între 15 şi 25 grade. Norii strâng temporar rândurile, dar abia spre luni dimineaţă e posibil să ploauă slab în Banat şi în Crişana. În regiunile extracarpatice ceata e prezentă mai ales dimineaţa şi sunt posibile burniţe. În prima parte a săptămânii viitoare temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii octombrie. Local vor fi ploi slabe, iar noaptea şi dimineaţa, în zonele joase, va fi ceata, posibil asociată cu burniţa.
La munte norii mai groşi şi câteva ploi preferă Carpaţii Occidentali, joi, în timp ce în celelalte masive doar pe arii mult mai restrânse plouă slab. Vântul nu face excese nici măcar pe creste iar în primele ore pe văi şi în depresiuni sunt condiţii să se formeze ceaţă.