Penultima zi din an aduce tot vreme închisă în zonele joase de relief, mai ales cele din sudul, centrul şi estul ţării unde ceaţa dimineţii insistă pe aproape tot parcurusul zilei şi pe alocuri sunt aşteptate câteva burniţe sau fulguieli trecătoare. Sunt aşadar din nou condiţii de formare a poleiului, însă doar cu totul izolat. În celelalte zone din ţară înnorările vor fi doar temporare, soarele îşi va face şi el simţită prezenţa, motiv pentru care temperaturile zilei se vor situa în jurul valorii de minus 2 grade, în condiţii de ceaţă persistentă, în estul Trasnilvaniei şi sudul Olteniei, şi 8-10 grade în zonele deluroase, mai ales din vestul ţării.
În Capitală, luni vremea se menţine vremea închisă, cu ceaţă persistentă şi condiţii de burniţă, vânt slab şi numai 2 grade în tremometre, la amiază.
Nici în ultima zi a anului norii nu se dau duşi de pe cer, plafonul noros se menţine îndeosebi în zonele joase din sud şi est, unde local şi ceaţa este prezentă fără încetare, asociată izolat cu burniţe sau fulguieli. Vântul nu dă semne de agitaţie şi temperarturile pornesc de la minus 1 grad în estul Transilvaniei, dar posibil şi în nordul Moldovei şi sudul Olteniei, unde norii groşi şi ceaţa nu lasă să pătrundă nicio rază de soare. În schimb, în Dealurile de Vest încă rămân temperaturi generoase, 7-8 grade vor fi la amiază. În noaptea de Revelion vremea se menţine în general închisă, aşa că nu va fi foarte frig. Cele mai scăzute valori nocturne vor fi de minus 7 grade pe vârfurile înalte de munte, precum Toaca Ceahlăului, dar şi în depresiuni, la Miercurea Ciuc. Cele mai ridicate temperaturi, 1-2 grade peste zero, vor fi cel mai probabil pe litoral şi în sud-vestul extrem al ţării. În majoritatea localităţilor din ţară termometrele vor indica între minus 3 şi minus 1 grad în noaptea dintre ani. În Bucureşti vremea rămâne închisă şi la sfârşit de an, cu ceaţă şi condiţii de burniţă, fără pală de vânt şi cu aproximativ 3 grade în termometre, cât se poate de normale pentru data din calendar. Dar noaptea care urmează nu se face frig, tocmai pentru că norii acoperă în continuare cerul, aşa că în noaptea de Anul Nou temperatura rămâne în jurul limitei de îngheţ, nu scade sub minus 1…0 grade.
Anul care vine începe cu înnorări în majoritatea regiunilor, mai persistente însă tot în sud şi în est, unde sunt şi câteva burniţe sau fulguieli. Aşadar, prima zi din an nu aduce o schimbare majoră a tabloului meteo, poate doar mai puţină ceaţă. Şi abia în noaptea următoare în nord-vest apar pe alocuri precipitaţii slabe, predominant ploi însă, după ce la amiază se vor fi înregistrat maxime de la minus 1 grad în depresiuni până la 7…8 grade în vestul ţării, cu precădere la deal.
În Capitală, anul 2014 începe cu cer acoperit de nori joşi care, trecător, pot să scuture câte o burniţă. Vântul nici nu se simte şi la amiază vor fi aproximaitiv 2 grade în termometre, niciun semn de iarnă autentică, deocamdată.