PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Luna lui Cuptor începe să se arate mai blândă de săptămâna viitoare

Duminică va mai persista canicula la nivelul întregii ţări, dar de luni temeperaturile vor scădea în limitele unor valori suportabile, în jurul a 30 de grade Celsius, în general.
Ionela Marcu
06 iul. 2019, 15:16
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Luna lui Cuptor începe să se arate mai blândă de săptămâna viitoare

Duminică, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în sud și sud-est, iar în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte, va fi și în general instabilă. Disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie își vor face apariția la început în vest, nord și centru, iar seara și noaptea, local și în restul teritoriului. Local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 23 de grade.

Şi la Bucureşti vremea va fi călduroasă duminică, caniculară la amiază, când și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Luni, vremea se va răcori și doar în sudul și sud-estul teritoriului va mai fi călduroasă. Temperaturile maxime se vor situa între 23 de grade în regiunile nordice și 33 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua în regiunile centrale, estice și sud-estice, precum și la deal și munte, iar noaptea în vest și centru, unde local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse, cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 21 de grade.

La Bucureşti, luni, vremea va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Marţi, vremea va fi normală termic în sud și răcoroasă în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în nord, nord-est și la munte, iar noaptea în sud-est și în sudul extrem al țării, unde pe arii restânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime se vor situa între 20 de grade în depresiuni și 30 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade.

Marţi, la Bucureşti, vremea va fi normală termic și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Când nu este bine să mănânci roșii. Oamenii care au aceste boli trebuie să le evite
Capital.ro
Românii au interzis! NU ai voie să faci acest gest. Este ilegal oriunde în România
Playtech.ro
De ce te înțeapă țânțarii mai mult în zona gleznelor. Motivul surprinzător pentru care preferă această parte a corpului
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Facultatea luată cu asalt de români. Nu s-a mai văzut așa concurență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
„Mai mult de 13-14 ani nu faci dacă te-a pus cineva”. Dialog halucinant între principalul suspect al crimei din Brăila și mama acestuia. Ce l-a sfătuit femeia
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Guvernul trebuie să prezinte un plan de reducere a deficitului bugetar până la 15 octombrie, anunță Nicolae Ciucă
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!