PROGNOZA METEO pe trei zile. Sâmbătă vorbim despre temperaturi în general apropiate de cele obişnuite ale perioadei, local chiar mai ridicate decât ar fi normal cu precădere în dealurile subcarpatice. Soarele îi va dezmorţi din nou cu razele sale generoase pe locuitorii ce au ales să-şi petreacă ziua la deal şi la munte, dar rămâne scump la vedere pentru cei aflaţi în zonele joase de relief, în special din vest şi centru, unde cerul va fi în continuare acoperit de nori de nivel jos în cea mai mare parte a zilei şi va fi ceaţă. Izolat îşi fac apariţia câteva burniţe şi fulguieli, ceea ce va face posibilă, pe suprafeţe mici, depunerea de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor pleca de la -6 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade în Oltenia.
Ziua de sâmbătă începe în Bucureşti cu un cer înnorat şi condiţii de ceaţă, dar se pare că spre amiază sunt şanse să se vadă puţin şi soarele. Vântul rămâne liniştit, iar mercurul în termometre se avântă spre 5…7 grade.
Pentru duminică, meteorologii anunţă vreme în general apropiată de normalul termic al perioadei, chiar mai caldă decât în mod obişnuit la deal şi la munte. Se arată puţin şi soarele în schimb, mai ales dimineaţa şi noaptea, norii domină cerul în zonele joase de relief, unde local va fi şi ceaţă şi izolat burniţă sau fulguieli. Vântul nu se agită prea mult, iar amiaza vine cu temperaturi de la -2 grade în Transilvania până la 10…12 grade în dealurile subcarpatice.
În Bucureşti, pe aproape întreg parcursul zilei de duminică, cerul va fi înnorat şi vor fi condiţii de ceaţă, mai ales dimineaţa. Vântul aproape că nu se simte şi nu putem spera la o temperatură maximă mai ridicată de 2 grade.
Prima zi a săptămânii nu aduce nicio schimbare în evoluţia vremii. Va fi cald şi însorit în zonele de deal şi de munte, iar în zonele joase de relief, predomină norii şi, mai ales dimineaţa, vorbim despre ceaţă. În special în primele ore ale zilei, în nord-vestul ţării este posibil ca izolat să cadă precipitaţii slabe mixte. Vântul prinde puţină putere pe crestele montane. Aşadar, temperaturile păstrează aceeaşi tendinţă din ultimele zile, în sensul că, la orele prânzului, cele mai mici valori, respectiv în jur de -2 grade, se vor înregistra în zonele cu ceaţă persistentă din Transilvania şi cel mai cald va fi tot la deal, adică 12 grade în dealurile Olteniei şi ale Munteniei.
Soarele se ascunde după norii prezenţi pe cerul Capitalei şi pe parcursul zilei de luni când se menţin condiţiile de ceaţă, mai ales în orele dimineţii. Totuşi sunt estimate în jur de 4 grade în orele amiezii, ceea ce înseamnă o valoare potrivită pentru data din calendar.
Sărbătorile Crăciunului vin în acest an aproape fără precipitaţii şi cu foarte puţină zăpadă pe crestele montane înalte. În plus, temperaturile sunt în general mai ridicate decât ar fi normal, îndeosebi în regiunile deluroase şi montane. Maximele termice se vor încadra, în general, între 0 şi 10 grade. Nu va lipsi din păcate ceaţa în zonele joase, mai ales din sudul şi estul ţării, ceaţă ce va fi asociată cu burniţe şi fulguieli trecătoare.
Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi REVELION