PROGNOZA METEO pe trei zile: Ne bucurăm de ultimele zile de toamnă blândă

PROGNOZA METEO. Următoarele zile vor fi caracterizate de o vreme de toamnă blândă, deşi pe alocuri vântul va bate mai puternic şi va ploua.
Filip Stan
18 nov. 2013, 15:30
PROGNOZA METEO pe trei zile: Ne bucurăm de ultimele zile de toamnă blândă

Marţi, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei în majoritatea regiunilor. În sud şi est rămâne cer mai noros şi izolat va fi burniţă sau ploaie slabă, iar în rest norii se adună mai spre seară, astfel că noaptea va ploua local în Banat, Oltenia, sudul Crişanei şi în vestul Munteniei şi doar pe alocuri în rest. Vântul va fi şi el tot mai alert pe crestele montane, în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului şi al Transilvaniei, iar maximele temperaturii aerului se vor situa între 7 şi 14 grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade, uşor mai scăzute în depresiuni spre -2 grade.

În Bucureşti tot cer noros va fi marţi, trecător sunt şi condiţii de burniţă sau ploaie slabă, iar vântul încă nu se înteţeşte, astfel că la amiază vor fi aproximativ 11 grade în termometre.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Miercuri încă ne mai încălzim, vorbim deja despre vreme caldă pentru această perioadă din an în toată ţara, cu maxime de la 9 grade în depresiuni până la 17 grade în Dealurile de Vest. Dar cerul va avea înnorări şi local vor fi ploi în vest, în nord-vest şi în dealurile subcarpatice din sudul ţării, în timp ce în restul teritoriului doar pe alocuri va ploua. În plus, vântul va fi şi el agitat, atât în Moldova, Dobrogea, Banat şi sudul Crişanei, cât şi la munte.

Şi în Bucureşti va fi mai cald decât în mod obişnuit în a doua jumătate a lunii noiembrie, cerul va avea înnorări temporare şi, cel mai probabil în prima parte a zilei, sunt condiţii de ploaie slabă sau burniţă. Vântul nu dă semne de agitaţie, iar la amiază termometrele vor indica aproximativ 12 grade.

Joi, tot caldă va fi vremea, cu temperaturi la amiază de la 10…11 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei până la 19 grade în sudul Dobrogei. Dar cerul va avea înnorări, spre seară şi în noaptea următoare ploile se înmulţesc în vestul şi sudul ţării, în timp ce în restul teritoriului doar izolat cad câţiva stropi, iar vântul doar la munte mai are intensificări.

Şi joi în Bucureşti va fi vreme caldă, la amiază termometrele vor indica aproximativ 15 grade Celsius, în loc de 9 grade, cât ar fi normal. Totuşi, soarele se va ascunde adesea după nori, însă nu se aşteaptă ploi pe parcursul zilei, iar vântul rămâne destul de liniştit.

Vineri se menţine vreme caldă în toată ţara, la amiază vor fi temperaturi foarte agreabile, de la 9 grade în nordul Moldovei până la 18 grade în sudul Dobrogei. Dar nu soarele adună în termometre atâtea grade, căci este foarte scump la vedere, predomină norii şi temporar plouă în majoritatea regiunilor, iar izolat, mai ales la munte, cantităţile de apă sunt mai importante. Vântul de sud este cel responsabil cu încălzirea vremii şi se resimte mai ales în estul şi sud-estul ţării, precum şi în zona de munte. Iar tendinţa este ca şi în zilele de weekend să rămân vreme caldă pentru ultima decadă din noiembrie, chiar dacă temporar plouă în toate regiunile.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'