PROGNOZA METEO pe trei zile: Ploile îşi fac apariţia

PROGNOZA METEO. Regimul termic se păstrează în aceeaşi notă, meteorologii anunţând ploi extinse în unele regiuni, acestea luând forma de lapoviţă şi ninsoare, în zona montană.
Filip Stan
14 ian. 2014, 15:13
PROGNOZA METEO pe trei zile: Ploile îşi fac apariţia

Miercuri, temperaturile rămân mai ridicate decât cele normale pentru jumătatea lunii ianuarie în cea mai mare parte a ţării. Amiaza vine cu maxime cu temperaturi de la 3 grade în nordul Moldovei până la 13 grade în sud-est unde se arată soarele, în timp ce în celelate zone norii vor domina cerul. Va ploua pe arii extinse în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi local şi în Transilvania, Oltenia şi Moldova. În celelalte regiuni doar izolat sunt posibile ploi slabe sau burniţă, iar in zona de munte sunt asteptate precipitaţiile şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul are răbufniri nervoase la munte, în sudul Banatului şi trecător în Moldova şi Dobrogea.

Şi în Capitală miercuri rămâne mai cald decât ar fi normal, cu maxima termică ce se va situa în jurul valorii de 7 grade. Soarele va împărţi cerul cu norii, vântul va fi liniştit, iar ziua este posibil să înceapă cu ceaţă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Joi vremea va rămâne mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Norii acoperă din când în când soarele, iar în zonele joase pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţă şi condiţii de ceaţă. La munte va fulgui, iar în Transilvania şi nordul Moldovei izolat vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul nu va avea excese. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 în Moldova şi estul Transilvaniei şi 11 grade în Oltenia şi Muntenia.

Temperatura se avântă şi pe parcursul zilei de joi în Bucureşti spre valori generoase pentru data din calendar, aproximativ 9 grade. Soarele se zăreşte printre nori şi vor fi condiţii de burniţă.

Citeşte şi Au crezut că vine SFÂRŞITUL LUMII. Fenomen meteo neobişnuit, în Timiş VIDEO

Meteorologii anunţă şi pentru vineri temperaturi cu mult mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar, deşi cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse, în special în regiunile nordice, vor fi ploi slabe sau burniţe. La munte, trecător, va fulgui, iar pe crestele cele mai înalte vântul va fi destul de agitat. Izolat în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. Temperaturile maxime vor pleca de la 3 grade în Moldova şi Transilvania şi se opresc la 13 grade în sudul Banatului, ceea ce înseamnă temperaturi cu până la 10 grade mai ridicate decât mediile climatologice.

Rămâne mai cald şi în Bucureşti, astfel că vineri este aşteptată o maximă ce se va situa în jurul valorii de 9 grade. Cerul va fi înnorat din când în când, dar sunt şanse să se vada şi soarele, în timp ce vântul este domol.

Atât în weekend, cât şi în primele două zile de la începutul săptămânii viitoare temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei în majoritatea zonelor ţării, astfel că maximele vor fi cuprinse între 0 şi 15 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Excepţie va face parte de nord-est a teritoriului, unde vremea va intra într-un proces de răcire şi prin urmare aici sunt aşteptate precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden se simte bine după infectarea cu Covid-19, conform medicului de la Casa Albă
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'