PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Toamnă cu temperaturi de august, termometrele urcă până la 32 de grade

Vremea se va menţine caldă în următorul interval de timp, cu temperaturi peste normalul perioadei în majoritatea zonelor ţării.
Iulian Tudor
13 sept. 2019, 14:54
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Toamnă cu temperaturi de august, termometrele urcă până la 32 de grade

Sâmbătă, vremea se va răci în jumătatea de nord a țării, unde valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă și se va menține mai caldă decât în mod normal în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și în prima parte a nopții, când trecător va ploua în zona Carpaților Orientali, pe arii restrânse în Moldova, izolat în Maramureș, Crișana, Transilvania, iar în a doua parte a intervalului posibil și în Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, dar local și în restul zonelor, în special în est și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în nordul Moldovei și 32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 4 grade în depresiuni și 18 grade pe litoral. La începutul și la sfârșitul intervalului, cu totul izolat, vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în nod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea când, la rafală se vor atinge viteze de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 13 grade.

Duminică, vremea se va răci și în jumătatea de sud a teritoriului, astfel că, la nivelul întregii țări, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 30 de grade, iar cele minime între 0 grade în estul Transilvaniei și 17 grade pe litoral.

La Bucureşti, duminică, vremea se va răci și va deveni normală termic. Cerul va fi variabil, mai mult senin seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de 10 grade.

Luni, în ţară, vremea se va încălzi din nou. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora treptat începând din nordul țării. Noaptea vor fi averse și posibil descărcări electrice, local, în Maramureș, în Crișana, precum și în nordul Transilvaniei și al Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 6 grade.

Şi la Bucureşti, luni, vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 11 grade.

Marţi, vremea va fi schimbătoare. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse, mai ales la munte și în nordul țării va ploua. Local, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 31 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi schimbătoare. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Încep lucrările de modernizare la un obiectiv important al României. Hidroelectrica a făcut anunțul
Capital.ro
Conducătorii auto din România au interzis. Vei fi trimis în judecată. Legea e deja în vigoare
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii nu mai au nicio scăpare. Cea mai mică greșeală îi va costa scump
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Emily Burghelea a filmat momentul în care a fost la un pas să-și piardă viața. VIDEO ȘOCANT
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
15 ani de închisoare. Legea a intrat în vigoare astăzi, 1 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Neptun Deep, Programul Nuclear şi Coridorul Verde: Ministrul Energiei Detaliază Progresele
MediaFlux
ION ILIESCU, ANUNȚ IMPORTANT! Doliu în ROMÂNIA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?