PROGNOZA METEO pe trei zile. Vreme CALDĂ, cu soare şi ploi puţine. Cum va fi la mare şi la munte

PROGNOZA METEO: Săptămâna debutează cu o zi liniştită şi uşor mai caldă decât ar fi normal la această dată. Dimineaţa începe cu soare în mare parte din ţară, însă norii se adună treptat peste zonele montane unde, după-amiaza şi seara, îşi fac apariţia local averse slabe, dar şi prin regiunile vestice, unde numai pe alocuri plouă trecător.
Filip Stan
07 sept. 2014, 14:45
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vreme CALDĂ, cu soare şi ploi puţine. Cum va fi la mare şi la munte

PROGNOZA METEO: LUNI, în celelalte zone din tara, soarele predomina si, doar cu totul izolat, este posibil sa cada cativa stropi de ploaie. Vantul ramane destul de linistit pe parcursul zilei, iar la amiaza termometrele vor indica 23 de grade in Dealurile de Vest si 31 de grade in sud-est.

In BUCUREŞTI, luni, va fi o zi frumoasa si calda, cu 29…30 de grade la umbra in orele amiezii, caci soarele doar trecator se mai ascunde dupa nori, iar vantul adie placut.

MARŢI şi MIERCURI, vremea ramane frumoasa cu soare pe saturate si temperaturi peste normele perioadei, de la 24 de grade in depresiuni pana la 31 de grade in sud-estul tarii. Si doar dupa-amiaza in zona de munte apar pe alocuri averse slabe, insa vantul nu da semne de agitatie, ramane potolit.

In BUCUREŞTI si marti va fi o zi frumoasa si calda, cu doar cativa nori inofensivi pe cer, si fara adiere de vant. Prin urmare, la amaiza temerpatura urca din nou spre 30 de grade la umbra, pragul termic al unei zile tropicale. Miercuri, timp frumos, cu mult soare si 29…30 de grade la amiaza, iar vantul nici nu se simte, vara inca nu pare sa isi fi luat adio.

JOI vorbim despre aceleasi temepaturi ridicate pentru data din calendar, temepraturi de vara, intre 24 si 31 de grade la scara intregii tari. Vremea ramane in general frumoasa, insorita in mare parte din tara, si doar prin vest, catre seara, apAr nori purtatori de cateva ploi slabe.

Vestile de la meteorologi sunt la fel de bune si pentru zilele de weekend. Se anunta in continuare vreme calda si ploi putine, cel mai probabil prin vestul si sud-vestul teritoriului.

VREMEA PE LITORAL

După zile în şir în care vântul puternic şi valurile mari au stricat vacanţa turiştilor, începand de LUNI vremea pare să ţină din nou cu cei aflaţi pe litoral. Vântul abia dacă mai atinge cote moderate, iar soarele tot mai generos urcă temperatura la 26…28 de grade in aer, în timp ce apa mării, cu cele 23 de grade măsurate lângă ţărm, îmbie la reprize repetate de baie.

Meteorologii spun ca marţi va fi o zi inca si mai frumnoasa, caci vantul nu mai da semne de agitatie, briza adie placut, iar temepraturile raman generoase pentru data din calendar si nici diminetile nu se racoresc prea mult.

VREMEA LA MUNTE

Pentru cei care prefera muntele, in aceste ultime zile varatice, vestile sunt la fel de bune: Vor fi dimineti insorite in toate masivele montane, iar in orele amiezelor se vor inregistra in continuare temperaturi de vara, aproximativ 20 de grade vor fi in statiunile de pe Valea Prahovei, dar si in Apuseni, la Stana de Vale spre exemplu, in timp ce in masivele cele mai inalte, cum ar fi Vf.Toaca al Ceahlaului, maximele diurne vor atinge 13…14 grade in aceste zile. Iar cele cateva ploi slabe anuntate de meteorologi isi vor face aparitia doar trecator si pe arii restranse, dupa orele pranzului, vremea ramane destul de primitoare si pentru amatorii de drumetii montane.

REGIUNI

Luni, vremea nu capata accente severe in Transilvania, chiar daca, pe ici pe colo, norii stau mai adunati, insa numai izolat, spre zona de munte, lasa cativa stropi de ploaie, indeosebi dupa-amiaza. Iar temepraturile sunt generoase pentru aceasta data, 24 de grade vor fi la Miercurea Ciuc, 26 in Brasov si Cluj Napoca si chiar 29 la Alba Iulia.

Spre nord-vest predomina norii si ploua in reprize trecatoare, iar maximele zilei sunt cele potrivite pentru prima decada de septembrie, 27 de grade vor indica tremometrele si in Baia Mare si in Oradea.

Nici catre sud, spre Banat, nu vorbim despre o zi insorita, norii predomina insa doar pe alocuri lasa ploi slabe, de scurta durata. Iar temeraturile amiezii vor fi de 27 de grade in Tmisoarea, 26 la Deva si 25 de grade la Resita.

In Oltenia vorbim despre multe ore de soare, aici se anunta vreme predominant frumoasa, cu destul soare si temperaturi pe măsura: 28 de grade vor fi la Drobeta Turnu Severin, Craiova si Ramnicu Valcea si 27 la Targu Jiu.

Muntenia este si ea insorita intreaga zi, nici aici nu se asteapta ploi, vantul nu creaza probleme si temerpaturile sunt varatice, vorbim despre vreme calda in aceasta regiune, cu 28 de grade in Pitesti si Alexandria, 30 la Giurgiu si Braila si chiar 31 in Calarasi.

Dobrogea are in sfarsit parte de soare pe saturate, nici vantul nu mai da semne de agitatie si ziua se anunta insorita din zori si pana in seara, cu temerpaturi de vara la amiaza si in aceasta parte a tarii, 28 de grade vor fi in Constanta si 30 la Tulcea.

Moldova este si luni insorita, cei cativa nori care mai ratacesc pe cer nu lasa nicio picatura de ploaie, vantul ramane domol si gradele din termometre vor fi si aici generoase: 30 vor fi la Focsani, 29 la Iasi si 27 in Bacau, Vaslui sau Botosani. În mare parte din tara predomina soarele si doar prin vest si zona de munte apar cativa nori ce lasa, trecator si izolat, ploi slabe. Iar la pranz vor fi din nou temperaturi mai mari decat cele potrivite datei din calendar, de la 24 de grade in depresiuni, Dealurile de Vest si regiunile nordice, pana la 31 de grade, izolat, in sud-est.


Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarte extrem de VIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'