Joi, deşi în scădere uşoară, presiunea atmosferică rămâne destul de ridicată în zona ţării noastre astfel încât şi vremea e foarte asemănătoare cu cea din zilele precedente. Vorbim aşadar despre o vreme mai caldă decât în mod normal, îndeosebi la deal şi la munte, dar şi în vest, în timp ce in celelalte zone temperaturile se apropie de mediile climatologice ale perioadei. Meteorologii prognozează maxime de la doar minus 4 grade în Transilvania până la 12 grade în dealurile Munteniei. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase, dimineaţă mai ales, va fi ceaţă însotită de nori joşi, local în sud, în est şi în centru şi izolat în celelalte regiuni, ce pot persista aproape întreaga zi în Oltenia, în Transilvania, precum şi în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei. Ceaţa va fi asociată în unele zone cu depuneri de chiciură, burniţă sau fulguieli, iar vântul suflă destul de domol.
În Capitală, joi, vremea nu se schimbă, rămâne mohorâtă şi rece întreaga zi. Dimineaţa va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă, apoi norii rămân pe cer fără să lase prea multe şanse soarelui să se arate. Vântul suflă slab, iar termometrele arată maxime doar în jur de 1 grad.
Citeşte şi PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de Crăciun şi unde va ninge
Vineri avem parte tot de valori termice peste cele normale în această perioadă la deal şi la munte, dar şi în vestul ţării. Cerul va fi variabil, mai puţin însă în zonele joase de relief, unde norii pot persista mai toată ziua, îndeosebi în sud, în est şi în centru. Şi tot aici ceaţa este prezentă pe arii restrânse, mai ales dimineaţa când este posibil să fie asociată cu chiciură şi trecător cu burniţe sau câţiva fulgi de de nea. Noaptea cresc şansele pentru precipitatii slabe , mixte, în nord-vest. Vântul prinde putere pe crestele montane, iar maximele se vor situa în general între -3 grade în Transilvania şi 13 grade în Dealurile Munteniei.
Vineri, în Bucureşti, temperatura creşte uşor faţă de ziua anterioară, vorbim despre maxime în jur de 4 grade. În prima parte a zilei vor fi nori şi ceaţă, apoi soarele reuşeşte să se arate printre nori.
Sâmbătă, valorile termice se apropie semnificativ de normalul datei din calendar în zonele din interiorul arcului carpatic, în timp ce în celelalte zone vremea e chiar uşor mai caldă. Cerul e mai mult noros în vest, în nord-vest şi în centru, unde însă doar izolat cad şi precipitaţii mixte, aşa că sunt şi condiţii de formare a poleiului. În primele ore ale zilei mai aşteptăm ceaţă în zonele joase, cu precădere în Câmpia de Vest. Vântul e mai alert în prima parte a zilei în nordul Moldovei şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între -2 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade în Oltenia.
În Capitală, sâmbătă, sunt condiţii ca ziua să înceapă tot cu ceaţă şi ceva nori, apoi însă soarele e tot mai insistent. Vântul abia se simte, iar termometrele arată maxime de 4..5 grade, uşor mai cald decât în mod normal la această dată.
Duminică temperaturile scad uşor faţă de cele de sâmbătă, îndeosebi în sud şi în sud-est, dar vremea va fi aproape normală sub aspect termic pentru data din calendar, chiar uşor mai caldă la deal şi la munte, cu maxime între -2 şi 10 grade. Aşa cum ne-am obişnuit, cerul va fi variabil, mai puţin în zonele joase, în special din sud, din est şi din centru, unde persistă norii, iar dimineaţa va fi şi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură şi doar izolat sunt posibile ploi slabe sau burniţe.
În prima jumătate a săptămânii viitoare temperaturile rămân mai mari decât mediile climatologice, îndeosebi în zonele de deal şi de munte. Şansele de precipitaţii sunt reduse, aşa că nu putem vorbi de ninsoare şi strat de zăpadă de Crăciun şi trebuie să ne mulţumim cu ceaţă şi norii ce pot persista în zonele joase.