PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se încălzeşte, însă apar ploi însoţite de tunete şi fulgere

PROGNOZA METEO. Meteorologii prognozează pentru următoarele zile temperaturi ridicate, însă de joi îşi fac apariţia şi scurte ploi însoţite de tunete, fulgere şi intensificări ale vântului. Maximele vor urca în termometre până la 26 de grade Celcius.
Filip Stan
21 apr. 2014, 16:01
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se încălzeşte, însă apar ploi însoţite de tunete şi fulgere

PROGNOZA METEO. Marţi vorbim despre vreme caldă pentru data din calendar, cu temperaturi la amiază de la 15 grade doar în nordul litoralului şi nu mai puţin de 25, pragul termic al unei zile de vară, în Lunca Dunării. Iar cele câteva averse prognozate de meteorologi apar însoţite de tunete, fulgere şi scurte rafale de vânt, în cursul zilei în vestul şi nord-vestul ţării, iar după-amiaza şi în noaptea următoare la nivel local prin centrul şi nordul ţării şi doar pe alocuri în celelalte regiuni. Atenţie, însă, este posibil ca izolat să cadă şi grindină, şi încă sunt posibile cantităţi de apă de 10…15 l/mp.

Şi în Capitală se anunţă vreme caldă, aici soarele este generos în prima parte a zilei şi abia după-amiaza se adună câţiva nori ce pot aduce o ploaie de scurtă durată. Vântul însă nu creează probleme şi maxima zilei atinge 23…24 de grade Celsius.

PROGNOZA METEO. Miercuri tot caldă rămâne vremea, cu maxime între 19 şi 24 de grade în mare parte din ţară, uşor mai mici, spre 17 grade, doar pe litoral, dar şi mai ridicate, spre 26, în Muntenia. Instabilitatea atmosferică se anunţă tot mai accentuată, aşa că cele câteva averse anunţate peste zi în zonele de deal şi munte se înmulţesc pe parcursul nopţii, când apar şi fenomene electrice şi nu lipsesc intensificările vântului, pe arii extinse în regiunile sudice şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde pe alocuri se pot aduna din nou cantităţi de apă mai însemnate, dar local şi în restul teritoriului. În plus, după căldura de peste zi, izolat pot fi şi căderi de grindină.

Citeşte şi PROGNOZA METEO de 1 MAI: Cum va fi vremea la mare şi munte

Miercuri, în Capitală va fi o zi caldă, cu nori puţini în orele dimineţii, şi 24…25 de grade în termometre la amiază. Însă către seară înnorările se accentuează şi îşi fac apariţia aversele cu tunete, fulgere şi rafale de vânt, vremea devine tot mai instabilă.

PROGNOZA METEO. Joi, norii sunt prezenţi peste întreaga ţară şi pe arii extinse cad averse însoţite de descărcări electrice. Vântul are şi el răbufniri nervoase, cu precădere în sudul ţării, dar de scurtă durată şi în celelalte regiuni, fiind în principal asociate averselor. Prin urmare, temperaturile zilei, în scădere, vor fi de la 15…17 grade în estul ţării, până la 23 în nord-vestul ţării.

Şi în Capitală, norii acoperă cerul şi aversele vin însoţite de vânt şi, posibil, fenomene electrice. La amiază temperatura va fi şi aici în scădere faţă de zilele precedente, aproximativ 18 grade se vor înregistra peste zi.

Vineri încă se menţine un oarecare grad de instabilitate atmosferică, norii preferă estul şi sud-estul ţării, unde local mai cad averse, în general slabe cantitativ, dar însoţite de vânt mai alert şi, posibil, câteva tunete şi fulgere. Temperaturile zilei vor fi apropiate de cele normale la sfârşit de aprilie, de la 15 la 23 de grade la scara întregii ţări. Pentru zilele de weekend, meteorologii anunţă în continuare ploi locale, îndeosebi în vestul şi sudul ţării, dar şi temperaturi ce se menţin în jurul celor normnale pentru această perioadă din an.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!