PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se menţine caldă în weekend

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă pentru acest început de noiembrie o vreme frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. Singurele fenomene meteorologice notabile vor fi burniţa, ceaţa şi vânt mai alert.
Filip Stan
01 nov. 2013, 14:18
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se menţine caldă în weekend

Ziua de sâmbătă se anunţă în continuare anormal de caldă. Mai ales în zonele din zonele ferite, din interiorul arcului carpatic. Maximele ating valori între 14 şi 22 de grade, cu cele mai mari valori în Dealurile de Vest. Ploi nu se prea anunţă decât cu totul excepţional prin sudul şi estul ţării, dar vor fi slabe, mai mult burniţe, cât să nu merite nici să deschidem umbrela.

Sâmbătă, în Capitală, ziua porneşte cu ceaţă şi ceva nori mai insistenţi, peste zi, soarele va reuşi să se arate destul de convingător, iar temperatura până la amiază, deşi nu mai urcă la fel de mult ca zilele trecute, atinge totuşi 17, 18 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Meteorologii anunţă ger şi precipitaţii abundente

Duminică vremea rămâne mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii noiembrie. Norii câştiga teren de la o oră la altă însă peste regiunile vestice, nordice şi centrale şi mai ales pe seara, dar în noaptea de duminică spre luni aduc ploi în Maramureş, în Crişana, iar pe arii mai restrânse şi în Banat, în Transilvania, apoi şi în nordul Moldovei. În celelalte regiuni cerul e variabil, dar ziua începe cu ceva ceaţă şi nori joşi în zonele joase. Vântul suflă mai tare pe crestele munţilor şi temporar în vest şi în nord-vest. Meteorologii anunţă maxime de la 15 grade în Delta Dunării şi în estul Transilvaniei până la 23 grade în sudul Banatului.

Şi bucureştenii se bucură de o zi caldă la finalul săptămânii, cu nori şi soare după o dimineaţă în care e foarte probabil să fie ceaţă, mai ales în zonele preorăşeneşti. Vântul suflă slab şi în termometre se adună până după-amiază 20, 21 grade, cu 6,7 grade peste normalulu termic al datei din calendar.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi REVELION

Săptămâna viitoare debutează cu o răcire uşoară a vremii în regiunile din interiorul arcului carpatic, dar şi vremea rămâne mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii brumar. Vorbim asadar despre maxime ce pleacă de la 14 grade în nord-vestul ţării şi ajung la 22, 23 grade în sudul ţării. Norii acoperă temporar cerul şi plouă, izolat însă, în nord şi în centru precum şi la munte, dar seara mai târziu şi în noaptea de luni spre marţi ploile se extind în vest şi în nord-vest. Vântul suflă mai turbulent în vest şi pe crestele montane.

În Bucureşti, ziua de luni începe cu vreme mult mai caldă decât ar trebui în aceste zile. Cerul se înnorează trecător, şansele de ploaie sunt însă foarte mici, dar se pare că nu lipseşte ceaţa matinală, iar vântul nu trece de moderat. Maximele ajung la 21, 22 grade, valori mai potrivite pentru final de septembrie.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vremea rămâne caldă pentru data din calendar

Vremea se va menţine în continuare mult mai caldă decât ar fi normal în prima decadă a lunii noiembrie, cu valori maxime cuprinse între 14 şi 24 de grade şi minime între 5 şi 14 grade. În vestul, sud-vestul şi nordul ţării cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, iar izolat cantităţile de apă pot fi însemnate. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi numai izolat vor fi ploi slabe sau burniţe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales la munte. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

În centru e o zi de toamnă plăcută, chiar dacă dimineaţa ceaţa e prezentă în unele zone joase, asociată cu nori joşi. Peste zi însă soarele e destul de prezent şi aduce în termometre mai multe grade decât ar fi normal la această dată, 15 grade la Miercurea Ciuc, 17 în Braşov, 19 la Sibiu.

În nord-vest este o vreme caldă pentru această perioadă, cu maxime după-amiază de până la 10 grade, atâta în Maramureş, cât şi în nordul Crişanei, la Oradea. Norii câştigă teren de la o oră la alta, dar ploile mai întârziepână spre noaptea.

În vest vremea este foarte plăcută, cu cerul variabil, abia seara norii se mai înmulţesc. Vântul nu dă semne de nervozitate, iar maximele ajung la 21 grade la Arad şi la Timişoara, cu aproximativ 8 grade mai cald decât în mod obişnuit în primele zile ale lunii noiembrie.

În Oltenia e o idee mai răcoare, dar şi aşa tot mai cald decât ar fi normal, adică 17 grade la Târgu Jiu şi la Craiova şi 18 la Drobeta Tr. Severin. Izolat sunt şanse de ceaţă în primele ore, dar peste zi printre norii joşi se arată timid soarele.

Vreme asemănătoare şi în jumătatea vestică a Munteniei, unde ceaţă şi norii joşi sunt prezenţi dimineaţa în zonele de câmpie. Spre zonele deluroase vremea e tot mai plăcută, iar maximele se opresc la 19 grade la Piteşti şi la Alexandria, dar şi în Lunca Dunării.

În sud-est şansele ca soarele să domine peisajul meteo al zilei sunt foarte mici. Aici aşteptăm ca norii joşi să acopere cerul o bună parte a zilei şi izolat să cadă burniţa sau ploi slabe. Drept urmare, mercurul din termometre se opreşte la 17 grade la Călăraşi, 15 la Constanţa, 16 la Tulcea.

În Moldova norii joşi şi ceaţa sunt prezenţi mai ales în zonele joase, dar spre subcarpaţi şi în Bucovina soarele e mai generos. Meteorologii prognozează după-amiază 15 grade în Bacău, 17 la Iaşi şi 16 la Suceava, cu 5…6 grade peste mediile climatologice.

Sâmbătă, la munte e o zi foarte bună pentru drumeţii, adica vremea e frumoasă, cu cerul variabil şi mai caldă decât în mod normal. Dimineaţa e ceva ceaţă şi abia la noapte sunt înnorări şi ploi pe arii restrânse în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor. Vântul suflă mai tare pe creste. Şi duminică e mai cald decât în mod normal,  iar ploile preferă tot masivele din vestul şi nordul ţării. Ceaţa revine pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'