PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se va încălzi uşor la începutul lui noiembrie

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme mai rece decât ar fi normal pentru data din calendar, însă de luni, mercurul va mai urca în termometre cu câteva grade şi se va încălzi.
Iulian Tudor
30 oct. 2015, 12:54
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se va încălzi uşor la începutul lui noiembrie

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, temperaturile vor continua să scadă în cea mai mare parte a ţării. Valorile diurne vor fi mai mici decât mediile climatologice în sud şi în est, în timp ce în restul teritoriului ele se vor menţine apropiate de normalul perioadei, chiar uşor mai ridicate în nord-vest. Aşadar, temperaturile maxime se vor situa între 8…9 grade în Moldova şi în depresiuni şi 15…17 grade în Maramureş şi nordul Crişanei. Noaptea va fi rece în toate regiunile, cu minime preponderent negative, cu valori de la -12 grade în estul Transilvaniei, până la 6…7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în extremitatea sudică a teritoriului. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum şi în zona montană, apoi va slăbi în intensitate. Dimineaţa şi noaptea local se va semnala brumă şi pe arii restrânse va fi ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade.

Duminică, în jumătatea de sud a ţării, vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal la această dată. În restul teritoriului, valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor climatologice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în Deltă şi 14 grade în Maramureş. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificări în Dobrogea şi în sudul Banatului. Local, dimineaţa şi noaptea, se va semnala brumă, mai ales în estul, sudul şi centrul ţării, iar pe arii restrânse va fi ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va menţine rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade.

Luni, valorile termice diurne vor creşte faţă de ziua precedentă în sudul şi estul ţării, unde se vor situa peste normele climatologice specifice acestei perioade, în timp ce în rest vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări noaptea în extremitatea vestică a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. La începutul şi sfârşitul intervalului, local se va semnala brumă, iar pe arii restrânse va fi ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în Transilvania şi 18 grade în Dealurile Olteniei şi ale Munteniei.

În Bucureşti, temperatura aerului va creşte faţă de ziua precedentă şi va fi uşor mai ridicată decât normalul perioadei, dar dimineaţa şi noaptea vremea va fi în continuare răcoroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade.

Regimul termic va fi în continuare mai ridicat decât normalul perioadei în regiunile extracarpatice, în timp ce în rest se va situa în jurul mediilor multianuale ale începutului de noiembrie, însă la nivelul întregii ţări va mai creşte uşor. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului în sudul şi vestul extrem al teritoriului. În zonele mai joase de relief, în orele dimineţilor şi în cursul nopţilor se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, posibil asociate cu ploi slabe sau burniţe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8…10 grade în Banat şi 18…20 de grade în Dealurile Olteniei şi ale Munteniei.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Localitatea din apropierea României cu o istorie impresionantă. Este cel mai vechi oraș din Europa locuit continuu
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii de mașini. N-ai voie să o împrumuți. Faci închisoare
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Cine îi va lua locul lui Iohannis la prezidențiale. PSD anunță azi
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Doliu în lumea muzicii. Un artist de muzică populară s-a stins din viață
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Amantlâc pe față în showbiz-ul românesc! E iz de scandal! Soția sportivului cu amantă a decis să se răzbune pe spărgătoarea de căsnicii: „Scai obosit”
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Top 12 cele mai scumpe insule din Grecia: Care este insula care te poate lăsa cu buzunarul gol în vacanță
Capital.ro
Cod Rutier 2024. NU mai treci de RAR. Rămâi fără plăcuțe de înmatriculare pe loc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Simona Halep, în doliu! A dat vestea cumplită a morții cu puțin timp în urmă! O persoană la care ținea enorm s-a stins din viață
substantial.ro
Operație minim invazivă de rezecție a prostatei realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR
MediaFlux
ÎNCEPE RĂZBOIUL! Atacurile vor fi LANSATE în 24 DE ORE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!