PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu vreme mohorâtă şi răcoroasă

PROGNOZA METEO. Meteorologii prognozează pentru acest sfârşit de săptămână vreme uşor mai rece şi nori care pot lăsa ploi slabe.  
Filip Stan
21 feb. 2014, 14:55
PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu vreme mohorâtă şi răcoroasă

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, deşi temperaturile sunt o idee mai modeste decât vineri, vremea se menţine mai caldă decât în mod normal în ultima decadă a lunii februarie. Aşadar, meteorologii prognozează maxime de la 7 grade în Moldova până la cel mult 15 grade izolat în Transilvania. Norii tot mai groşi acoperă cerul şi aduc ploi mai întâi în vest şi în nord-vest şi doar izolat în rest, dar sâmbătă noapte ploile se extind în jumătatea de vest a ţării. În zona de munte trecător vor fi lapoviţe sau ninsori slabe. Dimineaţa, pe arii restrânse în regiunile extracarpatice va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţa. Vântul se va intensifica trecător în est şi în sud-vest.

Şi pentru bucureşteni weekendul începe cu vreme mai caldă decât ar fi normal la această dată, vorbim despre maxime de 8, poate 9 grade. Cerul e încărcat de nori, dar fără ca aceştia să lase ploi, timp în care vântul îşi face simţită prezenţa, dar nu deranjează.

PROGNOZA METEO. Săptămâna se încheie cu vreme mohorâtă, dar mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Soarele rămâne dincolo de nori din care cad temporar ploi, în general slabe, în cea mai mare parte a ţării, dar noaptea precipitaţiile se retrag spre centru şi sud. La munte, în zona subcarpatică a Moldovei, spre dimineaţă şi în estul Transilvaniei vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat vântul e mai alert, iar maximele termice se vor situa în general între 3 grade în Moldova şi 13 grade în sudul Olteniei.

Şi în Capitală, vremea e închisă, dar uşor mai caldă decât în mod normal. Temporar plouă, aşa că nu uitaţi umbrelele acasă, dar şi aşa mercurul reuşeşte să ajungă la 7..8 grade. Vântul îşi face simţită prezenţa doar din când în când.

PROGNOZA METEO. Luni, în regiunile intracarpatice, vremea e destul de caldă pentru acesta dată în timp ce în restul ţării valorile termice sunt doar uşor mai mari decât mediile multianuale. Maximele pleacă de la 4 grade în Moldova şi se opresc la 12, poate 13 grade în nord-vest. Printre nori se arată soarele din când în când, dar local la munte mai aşteptăm precipitaţii slabe, îndeosebi lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în sud, în vest şi în centru doar pe alocuri mai plouă slab. Vântul suflă mai alert în sud şi în sud-est, precum şi zonele montane înalte.

Luni, norii mai rămân o bună parte pe cerul Capitalei, dar şansele de ploaie sunt mici. Până după-amiază temperatura aerului ajunge la 6, 7 grade, aproape de normalul datei din calendar, dar vântul care are ceva răbufniri peste zi mai scade un pic temperatura real resimţită.

PROGNOZA METEO. Marţi în regiunile intracarpatice vremea e în continuare uşor mai caldă decât în mod obişnuit, dar în celelalte regiuni valorile termice sunt aproape de normalul datei din calendar, vorbim despre maxime cuprinse în general între 3 şi 12 grade. Soarele e mai insistent, dar în zonele joase ceaţa şi norii care o însoţesc îşi fac simţită prezenţa în zonele joase unde izolat plouă slab sau cade burniţa. De miercuri până spre weekendul viitor temperaturile cresc uşor şi martie debutează cu vreme mai caldă decât ar fi normal, dar cresc şi şansele de ploaie în vest şi în sud-vest, dar până atunci ceaţa din zonele joase rămâne cel mai important fenomen meteorologic.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!