Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cresc temperaturile, dar se anunţă şi ploi

Meteorologii ANM au dat publicităţii estimarea evoluţiei valoarilor termice şi a precipitaţiilor la începutul verii.
Alina Andrei
07 iun. 2021, 11:26
Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cresc temperaturile, dar se anunţă şi ploi

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo pentru două săptămâni.

Prognoza meteo pentru două săptămâni în MUNTENIA
Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de 13…14 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obișnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie.

Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalele 5-7, 8-9 și 10-12 iunie, iar ploi de scurtă durată, în general slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, se pot semnala în celelalte zile ale celor două săptămâni, anunţă ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 7 iunie 2021. Temperaturi normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cer variabil, cu înnorări accentuate

 

Prognoza meteo pentru două săptămâni în OLTENIA
Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 26 de grade, iar a temperaturilor minime de 13…14 grade. În intervalul 13-15 iunie, temperaturile maxime și minime vor scădea cu aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 15 grade, valori normale în această regiune în a a doua decadă a lunii iunie.
Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalul 10-12 iunie, însă local averse, posibil însoțite de descărcări electrice, se pot semnala în oricare zi din perioada celor două săptămâni.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Luna iunie continuă să fie capricioasă, cu vreme instabilă şi ploi în fiecare după-amiază

 

Prognoza meteo pentru două săptămâni în MOLDOVA 
Până la sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade, iar cea a minimelor de 10…11 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2…3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obișnuite în
această regiune în a a doua decadă a lunii iunie.
Regimul pluviometric va fi deficitar, dar ploi în general slabe își pot face apariția în unele zile ale intervalului de referință, îndeosebi în zona deluroasă.

 

Prognoza meteo pentru două săptămâni în DOBROGEA
Pe parcursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale temperaturilor maxime de 23…25 de grade și ale celor minime de 15…16 grade, variațiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. Totuși intervalul 13-15 iunie se estimează a fi răcoros, în condițiile în care valorile acestor medii vor putea fi mai scăzute cu 2…3 grade.
În prima săptămână vor fi aproape zilnic perioade cu fenomene asociate instabilitaţii atmosferice, iar ulterior doar în puține zile se vor semnala local averse, în general slabe cantitativ, posibil însoțite de descărcări electrice.

 

Prognoza meteo pentru două săptămâni în BANAT
Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa 2 grade, dar ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 28 de
grade, iar a minimelor nocturne 15 grade, valori normale în această regiune pentru a doua decadă a lunii iunie.
Ploi pe arii extinse și posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10-14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a plorlor slabe în intervalul 15-20 iunie.

 

Prognoza meteo pentru două săptămâni în CRIŞANA
Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade, iar cea a minimelor de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa 2 grade, dar ulterior vom avea un proces de încălzire treptată a vremii, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 27 de grade, iar
cea a minimelor 14 grade, valori normale în a doua decadă a lunii iunie în Crișana.
Ploi, mai ales averse și posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 – 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor și în intervalul 16 -20 iunie.

 

Prognoza meteo pentru două săptămâni în TRANSILVANIA
Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 24..25 de grade, iar cea a minimelor de 11…12 grade. În intervalul 13-15 iunie, temperaturile maxime și minime vor scădea ușor, aporximativ cu 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variații de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va
atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade, valori normale în regiune pentru a doua decadă a lunii iunie.
Temporar în intervalul 10 – 14 iunie, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor, local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice.

 

Prognoza meteo pentru două săptămâni în MARAMUREŞ
Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea a minimelor va fi de 11…12 grade. În intervalul 12-15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2…3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variații de la o zi la alta, astfel încât, în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 13 grade, valori normale în regiune.pentru a doua decadă a lunii iunie.
Averse pe arii extinse și posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 – 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor și a descărcărilor elecrice și în intervalul 17-20 iunie.

 

Prognoza meteo pentru două săptămâni în LA MUNTE
În cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic și în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15…17 grade și ale celor minime de 6…8 grade, variațiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. În intervalul răcoros 13-15 iunie, care se estimează că va face excepție de la această evoluție, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ 2 grade.
Vor fi zilnic fenomene specifice instabilității atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoțite de frecvente descărcări electrice vor avea o probabilitate mai mare de apariție în toate masivele în intervalul 10-14 iunie și în unele zile din a doua parte a intervalului de referință.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!