În 17 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele normale în a doua decadă a lunii decembrie; astfel, cele maxime -în medie cu 5…10 grade peste mediile climatologice- se vor încadra în general între 5 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 3 grade, mai mici (spre -7 grade) în depresiunile Carpaților Orientali, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral (până la 5…8 grade). Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua la deal și la munte și cu înnorări în a doua parte a nopții în vestul teritoriului unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe. La începutul zilei și noaptea, se va semnala ceață local în Transilvania (izolat persistentă până spre amiază îndeosebi în nord-vestul regiunii) și în zonele joase din Oltenia, Muntenia și Moldova și pe spații mici în restul țării. Vântul va sufla slab până la moderat, temporar cu ușoare intensificări la altitudini mari la munte (rafale de 50…70 km/h).
Citește și: Prognoza meteo. Vremea se încălzeşte, vom avea temperaturi maxime de primăvară
În București, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii decembrie, chiar deosebit de caldă pe timpul zilei. Cerul va fi variabil la senin, însă dimineața și noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade (cu aproximativ 8 grade peste norma climatologică), iar cea minimă va fi de 0…1 grad, ușor mai coborâtă în zona periurbană.
Citește și: Vremea 16 – 29 decembrie 2024. Vremea se răcește în România la final de an. Unde va ninge de Sărbători
ANM a actualizat prognoza meteo pentru intervalul 16 decembrie 2024 – 13 ianuarie 2025.
Săptămâna 16 – 23 decembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a țării.
Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile vestice și local în cele sudice și estice, iar în rest se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval.
Săptămâna 23 – 30 decembrie
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, cu posibilitatea unui ușor excedent în extremitatea de sud a teritoriului.
Săptămâna 30 decembrie – 6 ianuarie 2025
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.
Săptămâna 6 – 13 ianuarie 2025
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, în toate regiunile.