Prognoza meteo. Ploi în rafală de Denii, lapoviţă la munte. Tunete şi fulgere în Săptămâna Mare

Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore vor izolat vor fi posibile averse slabe în vest, centru şi sud. Spre sfârşitul intervalului, aria ploilor se va extinde treptat în regiunile sud-estice, în timp ce în zona de munte, la altitudini mari, izolat şi trecãtor vor mai fi precipitaţii mixte.
Filip Stan
10 apr. 2023, 15:33
Prognoza meteo. Ploi în rafală de Denii, lapoviţă la munte. Tunete şi fulgere în Săptămâna Mare

Prognoza meteo LA NOAPTE

TARA
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri din a doua parte a nopţii în est, sud-est şi în Carpaţii Meridionali (rafale în general de 40…50 km/h). Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, cu valori mai mici în depresiuni, spre -3…-2 grade. Pe arii restrânse se va forma ceaţã şi cu totul izolat brumã.
BUCURESTI
Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea va fi apropiatã de normal din punct de vedere termic în cea mai mare parte a teritoriului, cu maxime ce se vor încadra între 9 şi 19 grade şi minime cuprinse între 2 şi 9 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. În regiunile estice şi sud-estice vor fi înnorãri persistente şi în cea mai mare parte a intervalului vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversã şi trecãtor pot fi însoţite de descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor depãşi local 20…25 l/mp, iar în Dobrogea şi sud-estul Munteniei izolat se vor cumula peste 40 l/mp. În restul ţãrii, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice se vor semnala izolat, mai ales seara în regiunile nord-vestice, în timp ce la munte, la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri în est şi sud-est, cu rafale de 50…70 km/h, dar şi în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde la peste 1700 m vor fi viteze de 70…80 km/h. Pe arii restrânse, îndeosebi în regiunile intracarpatice se va forma ceaţã dimineaţa şi noaptea.

BUCURESTI
Valorile termice vor marca o scãdere uşoarã faţã de ziua precedentã. Cerul va prezenta înnorãri şi trecãtor va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în cursul dupã-amiezii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo de Paște. Fenomene extreme la final de săptămânii, unde vor fi ploi violente. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea se va menţine apropiatã de normalul termic al perioadei în majoritatea regiunilor, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade. Cerul va avea înnorãri temporare şi cu precãdere pe parcursul zilei va ploua în sudul, estul şi centrul ţãrii şi doar izolat în rest. Ploile vor avea şi caracter de aversã şi vor fi însoţite pe arii restrânse de descãrcãri electrice şi mãzãriche sau grindinã de mici dimensiuni. În zona montanã înaltã vor mai fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Ziua vor fi intensificãri ale vântului în Oltenia şi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, cu rafale de 55…70 km/h, iar local şi trecãtor şi în rest, la intensitate mai redusã. Noaptea, vântul va deveni slab şi moderat în toatã ţara şi izolat se va forma ceaţã în zonele joase.
BUCURESTI
Regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul anterior, astfel încât temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, mai ales dupã-amiaza probabilitatea pentru averse slabe de ploaie va fi în creştere, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea se va încãlzi în toatã ţara, astfel cã valorile termice se vor situa uşor peste cele normale în a doua decadã a lunii aprilie în majoritatea zonelor, cu precãdere în vest şi în sud. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri la începutul zilei în extremitatea de sud-est, unde pe spaţii mici va ploua slab, iar noaptea în regiunile vestice, unde pe alocuri vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sudul Banatului şi la munte. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI
Vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade (valori uşor peste cele specifice datei), iar cea minimã de 5…8 grade.

Cât mai ţine iarna în România. Climatolog ANM, despre vremea de săptămâna următoare | Câte grade vor fi de Paște şi de 1 Mai

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi caldã, cu temperaturi în creştere în majoritatea zonelor şi doar în regiunile vestice vor fi posibile valori termice mai mici decât în ziua anterioarã. Local în jumãtatea de vest a ţãrii şi pe areale mai restrânse în rest, probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate atmosfericã (înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice) va fi în creştere. Vântul va avea intensificãri la munte, cu precãdere la altitudini mari în Carpaţii Meridionali unde vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã, ninsoare sau mãzãriche, dar temporar şi în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 23 de grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade.
BUCURESTI
Vremea va fi caldã, cu o maximã a temperaturii aerului de 22…23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în orele serii când vor fi posibile averse şi descãrcãri electrice. Vântul va avea uşoare intensificãri. Temperatura minimã va fi de 6…8 grade.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI

TARA
Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale la mijlocul lunii aprilie. Vor fi perioade în care local se vor semnala averse de ploaie, iar la altitudini mari la munte precipitaţiile vor fi mixte.
BUCURESTI
Valorile de temperaturã se vor situa în jurul celor normale pentru mijlocul lunii aprilie. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, cu probabilitate mai mare la sfârşitul intervalului.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'