Prognoza meteo. Ploile se restrâng, dar se întorc în forţă la sfârşitul săptămânii

Vor fi unele înnorări și pe alocuri ploi slabe în estul și sud-estul țării, iar vântul va avea intensificări în Dobrogea cu rafale de 50...70 km/h și local în sudul Moldovei și estul Munteniei, cu viteze de 35...45 km/h. În celelalte regiuni cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură.
Filip Stan
01 oct. 2024, 16:29
Prognoza meteo. Ploile se restrâng, dar se întorc în forţă la sfârşitul săptămânii

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

Temperaturile vor continua să crească ușor față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, astfel că se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi variabil, dar spre seară și mai ales noaptea, în vestul și nord-vestul teritoriului se va înnora și pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și pe crestele Carpaților Meridionali (rafale în general de 45…55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 15 grade în deltă. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață.

București

Vremea va fi frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Prognoza meteo JOI
În Țară

Temperaturile vor continua să crească în cea mai mare parte a țării, astfel încât în sud, centru și est se vor situa ușor peste normele caracteristice perioadei. În jumătatea de nord-vest a teritoriului vor fi înnorări, iar mai ales după-amiaza și noaptea, aria ploilor se va extinde treptat. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor putea depăși 20…25 l/mp. În rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali (peste 50…70 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna octombrie. Temperaturi cum nu au mai fost de ani de zile în România

București

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vor fi înnorări și ploi pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei și pe arii restrânse în nordul Moldovei. Local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și izolat vor fi posibile descărcări electrice. În celelate regiuni cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala doar pe areale mici, cu precădere noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, iar cu viteze mai mici și în sudul Banatului, în Dobrogea și local în Moldova. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod normal în sud și est, se vor încadra între 16 și 29 de grade, iar cele minime, în general, între 9 și 18 grade.

București

Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări și va ploua cu o probabilitate mai mare în jumătatea estică a țării și pe areale mai mici în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantitățile de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 14 octombrie. Când scăpăm de ploi și se încălzește iar vremea

București

Vremea va deveni înstabilă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
În Țară

Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a țării. Aria ploilor se va restrânge treptat către regiunile sudice și sud-estice.

București

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe aproape tot intervalul.

DailyBusiness
Românii din Diaspora vor avea weekend întreg pentru a-și decide viitorul! Cum se vor desfășura alegerile parlamentare
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Gabriela Cristea a făcut celebra ciocolată din Dubai: „Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care vor face schimbări radicale până la sfârșitul lunii. Se anunță multe transformări pentru acești nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Șoferii din România sunt obligați în termen de 30 de zile
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
Documentul de care scapă mulți dintre cei care vor să se pensioneze. Data, 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a ciocnit cu un alt șofer pe E70. Printre pompierii care au intervenit s-a aflat chiar soțul ei
Cancan.ro
Mihai Grama, un bărbat din Reghin, a dat lovitura cu o afacere unică în lume: 'Unii au râs de mine'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Iei și amendă 10.000 lei. Obligație legală din 1 octombrie
StirileBZI
Aceste anvelope devin interzise de la 1 octombrie! Toți șoferii vor fi sancționați
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Marcel Ciolacu: Kelemen Hunor nu ar accepta funcţia de premier
MediaFlux
PENSIE mai MARE în OCTOMBRIE. LEGEA a intrat în vigoare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov