Prognoza meteo. Ploile se restrâng, iese curcubeul pe cerul României

În sudul Banatului și în vestul și nordul Olteniei, precum și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale și descărcări electrice.
Filip Stan
14 iun. 2023, 17:16
Prognoza meteo. Ploile se restrâng, iese curcubeul pe cerul României

Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea va fi în general instabilă. Ziua vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în zonele montane, în sud-vest și centru și local în celelalte regiuni. Noaptea, nebulozitatea va fi persistentă în jumătatea de vest a țării, unde temporar va ploua, iar în rest cerul va deveni variabil și aria ploilor se va restrânge. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat, cu o probabilitate mai ridicată în sud-vest, de peste 40 l/mp. Izolat va cădea grindină și vor fi posibile vijelii. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în sudul Banatului și în jurul a 31 de grade izolat în Muntenia, iar cele minime se vor situa între 11 și 20 de grade. Pe areale mici vor fi condiții de ceață, anunţă ANM.

Cât mai țin ploile în România! Elena Mateescu, director ANM, anunță când își intră vara în drepturi
București

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicată după-amiaza și seara pentru înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

În jumătatea de vest a țării și în cea mai mare parte a zonei montane, vremea va fi instabilă și va deveni răcoroasă; cerul va fi înnorat și va ploua pe arii extinse, iar pe alocuri, mai ales după-amiaza, se vor semnala descărcări electrice. Vor fi averse ce vor lua și aspect torențial, astfel încât, pe intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe areale mici de peste 40…50 l/mp. În restul teritoriului, vremea se va menține caldă, iar manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala cu caracter local, cu o probabilitate mai mare în Moldova și Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 21 și 31 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiuni și 20 de grade pe litoral. Pe suprafețe foarte restrânse se va forma ceață.

București

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și mai ales spre seară posibil ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea se va menține răcoroasă în jumătatea de vest a țării, unde cerul va fi mai mult noros și local va ploua. În restul teritoriului va fi cald, dar instabilitatea atmosferică temporar accentuată și pe arii relativ extinse se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 11 și 20 de grade. În timpul nopții, pe alocuri se va forma ceață.

Potop peste România! Nu ieşiţi din case în aceste zone, COD ROŞU de ploi torenţiale
București

Vremea se va menține caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse torențiale, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

În jumătatea estică a țării vremea se va menține în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și averse ce vor avea caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. În restul teritoriului, vremea se va încălzi, iar manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sudul Banatului, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 10 și 19 grade. Mai ales noaptea, pe areale mici se va forma ceață.

București

Vremea se va menține în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

La începutul intervalului, vremea va fi răcoroasă, apoi se va încălzi treptat în toată țara. Temporar vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, mai ales în jumătatea nord-estică a teritoriului.

București

În primele zile, vremea va fi răcoroasă și temporar vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, apoi se va încălzi, iar probabilitatea de averse va fi redusă.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță candidatura la un nou mandat
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'