PROGNOZA METEO. Revelion la 16 grade, sfârşit de an anormal de cald, în toată România

Vreme anormal de caldă în ultima săptămână din 2020, temperaturile urmând să ajungă la 17 grade Celsius în Lunca Dunării şi în Dobrogea. În ajun de Anul Nou, în Bucureşti vor fi 14 grade.
Daniel Spătaru
28 dec. 2020, 20:35
PROGNOZA METEO. Revelion la 16 grade, sfârşit de an anormal de cald, în toată România
PROGNOZA METEO

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minima de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Mai ales dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Miercuri, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 8…9 grade în depresiuni şi 16…17 grade în Lunca Dunării și în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, mai scăzute, spre -3…-2 grade, în estul Transilvaniei. Vor fi înnorări persistente şi va ploua în Banat, Crişana şi Maramureş, unde, pe arii restrânse, se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 15…25 l/mp şi local în Oltenia şi vestul Transilvaniei. În zonele montane aferente, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte şi izolat vor fi condiţii de polei. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, se va semnala ceaţă. Vântul va continua să sufle tare la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi va avea intensificări, local şi temporar, în Dobrogea şi sudul Banatului şi izolat în rest.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă, de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi condiții de ceață, mai ales dimineața și noaptea.

 

PROGNOZA METEO. Joi, în ultima zi din 2020, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă din an, deşi valorile termice vor înregistra o scădere uşoară faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, persistente în vest, centru şi nord şi cu caracter temporar în sud şi sud-est şi va ploua pe arii extinse, local moderat cantitativ. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi izolat vor fi posibile descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile, iar în restul zonei montane vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, în special în prima parte a intervalului şi cu precădere în Carpaţii Meridionali şi local şi temporar în regiunile vestice şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în nordul Moldovei și 16 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 0 și 10 grade. Mai ales dimineaţa, pe arii restrânse în zonele joase din sud, din centru şi din est se va semnala ceaţă.

La Bucureşti, joi, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări temporare, iar în a doua parte a zilei şi în orele serii va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi Două coduri de vreme rea emise de meteorologi. Codul galben va fi urmat, diseară, de un COD PORTOCALIU

PROGNOZA METEO. Vineri, deşi valorile termice vor continua să scadă în toată ţara, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie, îndeosebi în sud şi în est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -6 grade. În nord-vestul şi în centrul teritoriului vor fi înnorări şi local precipitaţii mixte, iar în zonele montane aferente vor predomina ninsorile. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil spre parţial noros, ploi slabe sau burniţă vor fi posibile izolat, iar dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, cu precădere în Carpaţii Orientali, iar local şi temporar în nord-vestul, centrul şi sud-estul teritoriului.

La Bucureşti, vineri, deşi în scădere faţă de zilele anterioare, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice la începutul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -1…1 grad. Dimineața şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO. De sâmbătă până luni, valorile de temperatură vor fi în creştere, vremea devenind deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie. Va ploua în toate regiunile, local mai însemnat cantitativ, în special în a doua parte a intervalului, după cum informează ANM.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!