Prognoza meteo. Se dezlănţuie urgia în următoarele zile, vom avea disconfort ridicat şi furtuni violente

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, local averse şi descãrcãri electrice în sud-vestul ţãrii şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în vest, centru şi nord-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri asociate ploilor. Izolat va cãdea grindinã, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi cantitãţi de apã de peste 20...25 l/mp.
Filip Stan
05 iul. 2023, 14:05
Prognoza meteo. Se dezlănţuie urgia în următoarele zile, vom avea disconfort ridicat şi furtuni violente
Avertisment de la ANM, vine urgia! Cod portocaliu de poli torenţiale în aproape jumătate de ţară!

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea va fi instabilã, excepţie fãcând sud-estul ţãrii unde se va menţine canicularã. Disconfortul termic se va menţine ridicat în orele dupã-amiezii când indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi local va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în jumãtatea de sud a Moldovei. În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia, instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi grindinã. Mai ales în intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor fi de 20…30 l/mp şi pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 24 de grade.

BUCURESTI
Vremea va fi în continuare canicularã, cu disconfort termic ridicat în orele dupã-amiezii când indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil şi, mai ales spre searã şi noaptea, vor fi posibile înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea se va rãci şi va fi în general instabilã, însã pe arii restrânse în sud şi sud-est disconfortul termic se va menţine ridicat şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Îndeosebi în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse şi descãrcãri electrice, în centrul, sudul şi estul teritoriului, precum şi în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor fi de 20…25 l/mp şi izolat peste 40 l/mp. Izolat va cãdea grindinã. Vântul va avea intensificãri locale (rafale de 55…70 km/h), dar şi de scurtã duratã asociate averselor, când izolat se vor semnala vijelii, cu o probabilitate mai mare în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade.

Planeta se topeşte, s-a înregistrat cea mai călduroasă zi din toate timpurile. Oamenii de știință vor să „întunece” Soarele

BUCURESTI
Valorile termice vor fi în scãdere şi se vor apropia de cele specifice datei, însã disconfortul termic se va menţine ridicat. Vor fi perioade cu înnorãri, mai accentuate în a doua parte a zilei şi noaptea, când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Probabilitatea pentru cantitãţi de apã însemnate va fi ridicatã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 16…17 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Valorile termice se vor situa sub cele normale specifice datei în regiunile sudice, estice şi în zonele montane şi vor fi apropiate de normele climatologice în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în sudul, estul şi parţial în centrul ţãrii, precum şi la munte, unde, mai ales pe parcursul zilei, vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice. Pe alocuri vor fi cantitãţi de apã însemnate şi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri locale (rafale de 55…70 km/h), dar de scurtã duratã şi asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scãzute în zonele depresionare.

Vreme extremă în mai multe zone din țară. Alerte cod portocaliu și galben de ploi torențiale în aproape toată țara. Cod roșu de furtuni în Prahova. În sud-est va fi caniculă cu temperaturi resimțite de peste 40 grade

BUCURESTI
Vremea va fi rãcoroasã. Cerul va avea înnorãri şi mai ales pe parcursul zilei, probabilitatea pentru averse şi descãrcãri electrice va fi ridicatã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea se va ameliora atât sub aspectul ploilor, cât şi din punct de vedere termic, astfel cã va deveni în general frumoasã şi se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi posibil ploi slabe în orele amiezii la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în estul, sud-estul ţãrii şi la munte, dar izolat şi în rest. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în intervalul precedent, se vor încadra în general între 25 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20…21 de grade pe litoral şi în deltã.
BUCURESTI
Vremea va deveni normalã din punct de vedere termic, cu o temperaturã maximã de 29…31 de grade şi o minimã de 14…17 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA
Valorile termice vor fi în creştere şi vor caracteriza o vreme cãlduroasã în majoritatea regiunilor, chiar izolat canicularã în sud-vest şi în sud. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitãţii atmosferice va fi mai ridicatã în a doua parte a intervalului, îndeosebi în regiunile intracarpatice.
BUCURESTI
Valorile termice vor fi în creştere şi vor caracteriza o vreme cãlduroasã. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericã va fi redusã.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...